Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ προτείνουν το Καρατάσιου για το νέο νοσοκομείο


Ισχυρούς υποστηρικτές σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση φαίνεται να έχει ο Δήμος Παύλου Μελά και η επιλογή να γίνει στο στρατόπεδο Καρατάσιου το νέο ογκολογικό νοσοκομείο. Από την άλλη έχει σταματήσει να ακούγεται η επιλογή της Λητής όπως αρχικά είχε ακουστεί ότι θα ήταν η τοποθεσία του νέο ογκολογικού νοσοκομείου. 

Από τη Νέα Δημοκρατία θέση υπέρ του Καρατάσιου πήρε ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κούβελας. Συγκεκριμένα ο βουλευτής δήλωσε: "Τη βέλτιστη χωροθέτησή του εξυπηρετεί ιδανικά η έκταση του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου στον Δήμο Παύλου Μελά, στη δυτική Θεσσαλονίκη. Το νέο Αντικαρκινικό θα δέχεται πρακτικά ασθενείς από όλη την Ελλάδα. Η περιοχή προσφέρει εύκολη πρόσβαση και με αστική συγκοινωνία, απ’ όπου κι αν έρχεται κάποιος, διαθέτει δίκτυα και άλλες αναγκαίες αστικές υποδομές και έχει πολύ χώρο για στάθμευση αυτοκινήτων εργαζομένων και επισκεπτών του νοσοκομείου."

Από την αντιπολίτευση ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης τοποθετήθηκε ξεκάθαρα υπέρ του Καρατάσιου ως επιλογή για το νέο ογκολογικό. Από την πλευρά του δήλωσε: "Η επαφή του πρώην στρατοπέδου Καρατάσου με τον Περιφερειακό της Θεσσαλονίκης, που διευκολύνει την προσβασιμότητα των πολιτών και η γειτνίασή του με τα δύο Νοσοκομεία που λειτουργούν ήδη, το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου καθώς και η πρόβλεψη στο νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Πολίχνης για τη δημιουργία δομών υγείας στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Καρατάσου, συντείνουν στο συμπέρασμα ότι η επιλογή για τη χωροθέτηση του νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης είναι μία και σαφής: Το πρώην στρατόπεδο Καρατάσου στο Δήμο Παύλου Μελά στη Δυτική Θεσσαλονίκη των 869 στρεμμάτων, το οποίο ανήκει στο ελληνικό Δημόσιο".

Όπως φαίνεται δεν υπάρχει καμία υποστήριξη από βουλευτές οποιουδήποτε κόμματος για την επιλογή της Λητής και του Δήμου Ωραιοκάστρου και πλέον κανένα πρόσφατο δημοσίευμα δεν αναφέρει καν την πρωταρχική θέση που είχε ακουστεί ως χώρος του νέου ογκολογικού νοσοκομείου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο φαγητό της Λητής

Πριν έρθει η γαλοπούλα (η οποία δεν είναι ελληνική παράδοση αλλά αμερικάνικη) στο ελληνικό τραπέζι, στη Λητή αυτές τις μέρες (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) το  Ληταίικο γιορτινό τραπέζι είχε συνήθως πράσα με χοιρινό. Σας παραθέτουμε τη συνταγή. Καλές γιορτές και καλή χρονιά. Πράσα με χοιρινό κρέας Βράζουμε το χοιρινό κρέας (1 κιλό) κατά προτίμηση με κόκκαλο με λίγο νερό ώσπου να μαλακώσει. Κόβουμε τα πράσα (2 κιλά) σε μέτρια κομμάτια, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι με ένα φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα πράσα σε πλατιά κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι (και κόκκινο πιπέρι μπορεί να μπει) και αν θέλουμε μια κουταλιά πελτέ ντομάτας.  Ανακατεύουμε κατά διαστήματα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και λίγο ζωμό κρέας, το κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μείνει με το λάδι του. Στο τέλος σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε κύμινο. Μπορούμε αντί για κατσαρόλα να χρησιμοποιήσουμε γάστρα με όλα τα υλικά σε μέτριο φούρνο ώσπου να "πιει" το νε

Με ξεκάθαρο μήνυμα οι συμμετέχοντες από τη Λητή στο 2ο Τρίαθλο Ωραιοκάστρου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες τριάθλου, διάθλου, ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας που διοργανώθηκαν χθες Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στο Ωραιόκαστρο. Η εκκίνηση έγινε στο δημοτικό κολυμβητήριο του Ωραιοκάστρου.  Όπως και την προηγούμενη φορά υπήρξαν συμμετοχές από τη Λητή, μόνο που αυτή τη φορά οι συμμετέχοντες έδωσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ανέβηκαν στο βάθρο με μπλουζάκια που έγραφαν:

Το έθιμο "Σούρβο"

Φωτογραφία από το Σούρβο του 2012 Ανήμερα Πρωτοχρονιάς από νωρίς το πρωί μαζεύονται ανά γειτονιές οι γονείς και ανάβουν φωτιές. Τσιπουράκι και κάνας μεζές για το καλό της χρονιάς. Τα παιδιά ξεκινάνε και πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι λέγοντας τα  κάλαντα. Το σπίτι δίνει κέρασμα που αποτελείται από ξηρούς καρπούς, μανταρίνια και σοκολατάκια στη σακούλα του κάθε παιδιού. Στα μεγαλύτερα παιδιά της ομάδας δίνονται χρήματα. Στο τέλος τα χρήματα μοιράζονται σε ίσα ποσά σε όλα τα παιδιά του "μαχαλά" που συμμετέχουν στο σούρβο. Τα "σύνορα" της κάθε γειτονιάς είναι θέμα γνώσης που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά.