Υπάρχουν περιοχές αυτή τη στιγμή στη Λητή που είναι υποφωτισμένες λόγω της έλλειψης λαμπτήρων στις κολώνες φωτισμού της ΔΕΗ. Σύμφωνα με πληροφορίες οι κολώνες που είναι με καμμένους λαμπτήρες είναι γύρω στους 70-80. Αυτό προκαλεί μεγάλο πρόβλημα στο φωτισμό του χωριού, μιας και από νωρίς πλέον υπάρχει σκοτάδι. Το πρόβλημα δεν γνωρίζουμε αν είναι η έλλειψη λαμπτήρων ή η διάθεση μηχάνηματος ανύψωσης. Ξέρουμε απλά ότι είμαστε στο σκοτάδι...
Πριν έρθει η γαλοπούλα (η οποία δεν είναι ελληνική παράδοση αλλά αμερικάνικη) στο ελληνικό τραπέζι, στη Λητή αυτές τις μέρες (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) το Ληταίικο γιορτινό τραπέζι είχε συνήθως πράσα με χοιρινό. Σας παραθέτουμε τη συνταγή. Καλές γιορτές και καλή χρονιά. Πράσα με χοιρινό κρέας Βράζουμε το χοιρινό κρέας (1 κιλό) κατά προτίμηση με κόκκαλο με λίγο νερό ώσπου να μαλακώσει. Κόβουμε τα πράσα (2 κιλά) σε μέτρια κομμάτια, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι με ένα φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα πράσα σε πλατιά κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι (και κόκκινο πιπέρι μπορεί να μπει) και αν θέλουμε μια κουταλιά πελτέ ντομάτας. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και λίγο ζωμό κρέας, το κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μείνει με το λάδι του. Στο τέλος σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε κύμινο. Μπορούμε αντί για κατσαρόλα να χρησιμοποιήσουμε γάστρα με όλα τα υλικά σε μέτριο φούρνο ώσπου να "πιει" το νε
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου