Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Ορθολογική χρήση του νερού" ζητάει η Δ.Ε.Υ.Α.Ω. ενώ τα νερά τρέχουν σε διαρροές στη Λητή...

Πριν λίγες ώρες δεχτήκαμε ένα email από τον Δήμο Ωραιοκάστρου σύμφωνα με το οποίο η Δ.Ε.Α.Υ.Ω. καλεί σε "ορθολογική και καλύτερη διαχείριση-κατανάλωση του νερού ειδικά αυτήν την περίοδο που καταγράφονται υψηλές θερμοκρασίες". Ολόκληρη την ανακοίνωση μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ.
Δε φαίνεται όμως να ενοχλούν τη Δ.Ε.Υ.Α.Ω. οι διαρροές στο δίκτυο της Λητής. Σύμφωνα με τους κατοίκους οι βλάβες και οι διαρροές είναι μηνών. Και είναι απορίας άξιο πώς από τη μια μιλάμε για λειψυδρία στο δίκτυο τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ οι διαρροές συνεχίζουν ακάθεκτες και δεν υπάρχει άμεση επέμβαση για την αποκατάσταση τους.

Το ένα σημείο όπου παρατηρείται διαρροή εδώ και πολύ καιρό είναι κάτω από το γήπεδο του Μακεδονικού Λητής και δίπλα στο παρακείμενο πρατήριο καυσίμων:







Το δεύτερο σημείο όπου παρατηρείται διαρροή είναι κάτω από τον κυκλικό κόμβο της Λητής, στις εξόδους για Δρυμό και Μελισσοχώρι. Και εκεί το πρόβλημα εμφανίζεται εδώ και πολύ καιρό και και μία υπηρεσία δεν έχει επιληφθεί του θέματος.











Πριν λοιπόν ζητήσει συνέπεια και σύνεση από τους πολίτες, να κανονίζει και η εξουσία να είναι συνεπής...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο φαγητό της Λητής

Πριν έρθει η γαλοπούλα (η οποία δεν είναι ελληνική παράδοση αλλά αμερικάνικη) στο ελληνικό τραπέζι, στη Λητή αυτές τις μέρες (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) το  Ληταίικο γιορτινό τραπέζι είχε συνήθως πράσα με χοιρινό. Σας παραθέτουμε τη συνταγή. Καλές γιορτές και καλή χρονιά. Πράσα με χοιρινό κρέας Βράζουμε το χοιρινό κρέας (1 κιλό) κατά προτίμηση με κόκκαλο με λίγο νερό ώσπου να μαλακώσει. Κόβουμε τα πράσα (2 κιλά) σε μέτρια κομμάτια, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι με ένα φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα πράσα σε πλατιά κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι (και κόκκινο πιπέρι μπορεί να μπει) και αν θέλουμε μια κουταλιά πελτέ ντομάτας.  Ανακατεύουμε κατά διαστήματα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και λίγο ζωμό κρέας, το κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μείνει με το λάδι του. Στο τέλος σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε κύμινο. Μπορούμε αντί για κατσαρόλα να χρησιμοποιήσουμε γάστρα με όλα τα υλικά σε μέτριο φούρνο ώσπου να "πιει" το νε

Με ξεκάθαρο μήνυμα οι συμμετέχοντες από τη Λητή στο 2ο Τρίαθλο Ωραιοκάστρου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες τριάθλου, διάθλου, ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας που διοργανώθηκαν χθες Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στο Ωραιόκαστρο. Η εκκίνηση έγινε στο δημοτικό κολυμβητήριο του Ωραιοκάστρου.  Όπως και την προηγούμενη φορά υπήρξαν συμμετοχές από τη Λητή, μόνο που αυτή τη φορά οι συμμετέχοντες έδωσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ανέβηκαν στο βάθρο με μπλουζάκια που έγραφαν:

Το έθιμο "Σούρβο"

Φωτογραφία από το Σούρβο του 2012 Ανήμερα Πρωτοχρονιάς από νωρίς το πρωί μαζεύονται ανά γειτονιές οι γονείς και ανάβουν φωτιές. Τσιπουράκι και κάνας μεζές για το καλό της χρονιάς. Τα παιδιά ξεκινάνε και πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι λέγοντας τα  κάλαντα. Το σπίτι δίνει κέρασμα που αποτελείται από ξηρούς καρπούς, μανταρίνια και σοκολατάκια στη σακούλα του κάθε παιδιού. Στα μεγαλύτερα παιδιά της ομάδας δίνονται χρήματα. Στο τέλος τα χρήματα μοιράζονται σε ίσα ποσά σε όλα τα παιδιά του "μαχαλά" που συμμετέχουν στο σούρβο. Τα "σύνορα" της κάθε γειτονιάς είναι θέμα γνώσης που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά.