Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παραιτείται του αξιώματός του και κατεβαίνει επίσημα ανεξάρτητος

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Δρυμού παραιτήθηκε του αξιώματός του και ανακοίνωσε ανεξάρτητο σχήμα για τη διεκδίκηση της.

Η δήλωσή του κ. Πατσαλά:



" ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014-ΜΑΡΤΙΟΣ 2019

Κλείνει σήμερα με την παραίτησή μου από το αξίωμα του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Δρυμού ένας όμορφος κύκλος με πολλές δυσκολίες αλλά και αρκετές κερδισμένες μάχες, άλλες μεγάλες κι άλλες μικρότερης σημασίας.

Νέος Πρόεδρος αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα Αντιπρόεδρος κ. Κατσίκας Αθανάσιος, στον οποίο εύχομαι καλή επιτυχία και ο οποίος έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη και συμπαράστασή μου καθώς υπήρξε άοκνος συνεργάτης και συνοδοιπόρος αυτά τα 4,5 συναπτά έτη.

Στην απόφαση της παραίτησης κατέληξα για λόγους ηθικής τάξης καθότι διαφώνησα με τη διοικούσα δημοτική παράταξη, στην οποία ανήκα μέχρι πρότινος, ως προς το χαρακτήρα που πρέπει να έχουν τα κοινοτικά συμβούλια. 

Ακλόνητη άποψή μου είναι ότι τα τοπικά συμβούλια πρέπει να εκπροσωπούν το καλό της Κοινότητας και όχι το καλό της εκάστοτε δημοτικής παράταξης που διοικεί.

Ένας κύκλος κλείνει και ένας άλλος ανοίγει. Από αύριο κιόλας μια ομάδα νέων ανθρώπων βγαίνουμε μπροστά για να δώσουμε πνοή σε ένα ανεξάρτητο σχήμα που θα διεκδικήσει να παρέμβει στα τοπικά πράγματα ως μοχλός πίεσης και ως εργαλείο διεκδίκησης.

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους στήριξαν αυτήν την πρώτη προσπάθεια μέχρι σήμερα και να τους πω ότι η προσπάθεια για να αλλάξουμε τον τόπο που ζούμε δεν σταματάει εδώ απλά αλλάζει ρότα. Μπαίνει στη σωστή. Για αυτό τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι η στιγμή της συσπείρωσης και της ανάληψης πρωτοβουλιών.

Τα καλύτερα είναι μπροστά μας! "

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο φαγητό της Λητής

Πριν έρθει η γαλοπούλα (η οποία δεν είναι ελληνική παράδοση αλλά αμερικάνικη) στο ελληνικό τραπέζι, στη Λητή αυτές τις μέρες (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) το  Ληταίικο γιορτινό τραπέζι είχε συνήθως πράσα με χοιρινό. Σας παραθέτουμε τη συνταγή. Καλές γιορτές και καλή χρονιά. Πράσα με χοιρινό κρέας Βράζουμε το χοιρινό κρέας (1 κιλό) κατά προτίμηση με κόκκαλο με λίγο νερό ώσπου να μαλακώσει. Κόβουμε τα πράσα (2 κιλά) σε μέτρια κομμάτια, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι με ένα φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα πράσα σε πλατιά κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι (και κόκκινο πιπέρι μπορεί να μπει) και αν θέλουμε μια κουταλιά πελτέ ντομάτας.  Ανακατεύουμε κατά διαστήματα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και λίγο ζωμό κρέας, το κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μείνει με το λάδι του. Στο τέλος σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε κύμινο. Μπορούμε αντί για κατσαρόλα να χρησιμοποιήσουμε γάστρα με όλα τα υλικά σε μέτριο φούρνο ώσπου να "πιει" το νε

Με ξεκάθαρο μήνυμα οι συμμετέχοντες από τη Λητή στο 2ο Τρίαθλο Ωραιοκάστρου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες τριάθλου, διάθλου, ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας που διοργανώθηκαν χθες Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στο Ωραιόκαστρο. Η εκκίνηση έγινε στο δημοτικό κολυμβητήριο του Ωραιοκάστρου.  Όπως και την προηγούμενη φορά υπήρξαν συμμετοχές από τη Λητή, μόνο που αυτή τη φορά οι συμμετέχοντες έδωσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ανέβηκαν στο βάθρο με μπλουζάκια που έγραφαν:

Το έθιμο "Σούρβο"

Φωτογραφία από το Σούρβο του 2012 Ανήμερα Πρωτοχρονιάς από νωρίς το πρωί μαζεύονται ανά γειτονιές οι γονείς και ανάβουν φωτιές. Τσιπουράκι και κάνας μεζές για το καλό της χρονιάς. Τα παιδιά ξεκινάνε και πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι λέγοντας τα  κάλαντα. Το σπίτι δίνει κέρασμα που αποτελείται από ξηρούς καρπούς, μανταρίνια και σοκολατάκια στη σακούλα του κάθε παιδιού. Στα μεγαλύτερα παιδιά της ομάδας δίνονται χρήματα. Στο τέλος τα χρήματα μοιράζονται σε ίσα ποσά σε όλα τα παιδιά του "μαχαλά" που συμμετέχουν στο σούρβο. Τα "σύνορα" της κάθε γειτονιάς είναι θέμα γνώσης που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά.