Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πανελλήνιο ρεκόρ η Λιάνα Παπαδοπούλου στην Σερβία

Πανελλήνιο Ρεκόρ μέσα από τις αξίες του ευ αγωνίζεσθε, της φιλίας και της φιλοξενίας ήταν το αποτέλεσμα του τελευταίου αγώνα της Λιάνας Παπαδοπούλου για την περίοδο του Κλειστού στίβου.
Από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου του κλειστού στίβου, ο προπονητής της  Γιώργος Σαράφης, είχε προγραμματίσει να κάνει μια αλλαγή στην ενασχόληση της Λιάνας με τον στίβο που σηματοδοτούσε την εισαγωγή της 19χρονης αθλήτριας στο κόσμο του υψηλού αθλητισμού.



Έτσι  η Λιάνα βρέθηκε το Σάββατο 23.02.2019 στην Σερβία και εμφανίστηκε στην Αρένα του Βελιγραδίου στο Εθνικό Πρωτάθλημα Συνθέτων Εφήβων  -Νεανίδων της Σερβίας με δίψα για τον τελευταίο της αγώνα στο κλειστό στίβο.

Και έτσι στις 12:20 του Σαββάτου η Λιάνα μπήκε στον συναγωνισμό  του αγώνα με την φίλη της  Σερβίδα αθλήτρια Μαρίνα Ζίβκοβιτς (οι δύο αθλήτριες είχαν αγωνιστεί μαζί στο  Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ανοιχτού στίβου το 2018 όπου η Λιάνα ήταν 1η και η Μαρίνα 2η και είχαν γίνει φίλες, το ίδιο είχε συμβεί και με τους προπονητές τους).

Ελληνίδα και Σερβίδα αθλήτρια δίπλα – δίπλα, Έλληνας και Σέρβος προπονητής δίπλα – δίπλα στα πέντε αγωνίσματα του 5αθλου μέσα από τις αξίες του ευ αγωνίζεσθε και της φιλίας και το αποτέλεσμα: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΡΕΚΟΡ ΣΤΟ 5ΑΘΛΟ ΝΕΑΝΙΔΩΝ.

Η Λιάνα γέμισε τις καρδιές όλων μας με χαρά τελειώνοντας πρώτη, συγκεντρώνοντας 3.720 βαθμούς -  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΡΕΚΟΡ στο 5ΑΘΛΟ ΝΕΑΝΙΔΩΝ σημειώνοντας στα επιμέρους  αγωνίσματα τις εξής επιδόσεις: 60m Εμπόδια 8.91 - Ύψος 1,65 - Σφαίρα  12,11 - Μήκος 5,33 - 800m 2.31.25 και δεύτερη η πρωταθλήτρια Σερβίας Νεανίδων η φίλη της  Μαρίνα με 3.701 βαθμούς που για  2 βαθμούς δεν έκανε εθνικό ρεκόρ Σερβίας  (της ευχόμαστε να το κάνει του χρόνου αφού θα είναι στην ίδια κατηγορία).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο φαγητό της Λητής

Πριν έρθει η γαλοπούλα (η οποία δεν είναι ελληνική παράδοση αλλά αμερικάνικη) στο ελληνικό τραπέζι, στη Λητή αυτές τις μέρες (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) το  Ληταίικο γιορτινό τραπέζι είχε συνήθως πράσα με χοιρινό. Σας παραθέτουμε τη συνταγή. Καλές γιορτές και καλή χρονιά. Πράσα με χοιρινό κρέας Βράζουμε το χοιρινό κρέας (1 κιλό) κατά προτίμηση με κόκκαλο με λίγο νερό ώσπου να μαλακώσει. Κόβουμε τα πράσα (2 κιλά) σε μέτρια κομμάτια, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι με ένα φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα πράσα σε πλατιά κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι (και κόκκινο πιπέρι μπορεί να μπει) και αν θέλουμε μια κουταλιά πελτέ ντομάτας.  Ανακατεύουμε κατά διαστήματα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και λίγο ζωμό κρέας, το κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μείνει με το λάδι του. Στο τέλος σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε κύμινο. Μπορούμε αντί για κατσαρόλα να χρησιμοποιήσουμε γάστρα με όλα τα υλικά σε μέτριο φούρνο ώσπου να "πιει" το νε

Με ξεκάθαρο μήνυμα οι συμμετέχοντες από τη Λητή στο 2ο Τρίαθλο Ωραιοκάστρου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες τριάθλου, διάθλου, ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας που διοργανώθηκαν χθες Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στο Ωραιόκαστρο. Η εκκίνηση έγινε στο δημοτικό κολυμβητήριο του Ωραιοκάστρου.  Όπως και την προηγούμενη φορά υπήρξαν συμμετοχές από τη Λητή, μόνο που αυτή τη φορά οι συμμετέχοντες έδωσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ανέβηκαν στο βάθρο με μπλουζάκια που έγραφαν:

Το έθιμο "Σούρβο"

Φωτογραφία από το Σούρβο του 2012 Ανήμερα Πρωτοχρονιάς από νωρίς το πρωί μαζεύονται ανά γειτονιές οι γονείς και ανάβουν φωτιές. Τσιπουράκι και κάνας μεζές για το καλό της χρονιάς. Τα παιδιά ξεκινάνε και πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι λέγοντας τα  κάλαντα. Το σπίτι δίνει κέρασμα που αποτελείται από ξηρούς καρπούς, μανταρίνια και σοκολατάκια στη σακούλα του κάθε παιδιού. Στα μεγαλύτερα παιδιά της ομάδας δίνονται χρήματα. Στο τέλος τα χρήματα μοιράζονται σε ίσα ποσά σε όλα τα παιδιά του "μαχαλά" που συμμετέχουν στο σούρβο. Τα "σύνορα" της κάθε γειτονιάς είναι θέμα γνώσης που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά.