Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Από τον Μακεδονικό Λητής στην Cagliari!

Ο Χρήστος Κουρφαλίδης με τη στολή του Μακεδονικού
Η ομάδα του Μακεδονικού Λητής ζει μεγάλες στιγμές για μια ακόμα φορά. Η διοίκηση της ομάδας κατέληξε σε συμφωνία με την ιταλική ομάδα της Cagliari που συμμετέχει στην Serie A για τη μεταγραφή του νεαρού μέσου Κουρφαλίδη Χρήστου.

Την ανακοίνωση της ομάδας μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ: Από τον Μακεδονικό Λητής στο CAMPIONATO!!!

Αυτό δεν ήταν έκπληξη για όσους παρακολουθούσαν την πορεία του νεαρού στον Μακεδονικό Λητής. Οι καλές του εμφανίσεις με την ομάδα του Μακεδονικού τον οδήγησαν στην πρωταθλήτρια Ελλάδος μεικτή ΕΠΣΜ, της οποίας ήταν βασικό στέλεχος και στη συνέχεια κλήθηκε στην Εθνική Ελλάδος U-17. Kίνησε, έτσι, το ενδιαφέρον ομάδων όχι μόνο του εσωτερικού, αλλά και της Ιταλίας. Μετά από αρκετές διαβουλεύσεις η συμφωνία έκλεισε με την ομάδα της Cagliari.

Αυτή η μεταγραφή έρχεται να επιβεβαιώσει την μακρά ιστορία του Μακεδονικού Λητής στην παραγωγή αθλητών ποδοσφαίρου.  Για μια ακόμα φορά φαίνεται η δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής της ομάδας. Από ένα χωριό όπως η Λητή υπάρχει ολόκληρος κατάλογος ποδοσφαιριστών που έφτασαν να παίζουν όχι μόνο σε εθνικό, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο (Τουμπέλης Κώστας, Χατζηευαγγέλου Πρόδρομος, Παπαδόπουλος Αναστάσιος, Καλλιφούλης Χρήστος, Τίμος Σωτήριος, Μάτης Αναστάσιος, Λάκης Βασίλης, Κυριαζής Γιώργος, Μπαμπάτσικος Θωμάς, Μπαμπάτσικος Παναγιώτης, Πουρζιτίδης Πάρης, Πουρζιτίδης Μάριος). Ο Χρήστος Κουρφαλίδης είναι ο νεότερος σε αυτή τη λίστα, αλλά σίγουρα όχι ο τελευταίος. Οι ακαδημίες του Μακεδονικού Λητής αποδεικνύουν ότι κάνουν αξιόλογη δουλειά και ότι θα συνεχίζουν να παράγουν παίκτες. 

Το μόνο που μένει να προσθέσουμε είναι μια καριέρα γεμάτη υγεία και επιτυχίες στο Χρήστο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο φαγητό της Λητής

Πριν έρθει η γαλοπούλα (η οποία δεν είναι ελληνική παράδοση αλλά αμερικάνικη) στο ελληνικό τραπέζι, στη Λητή αυτές τις μέρες (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) το  Ληταίικο γιορτινό τραπέζι είχε συνήθως πράσα με χοιρινό. Σας παραθέτουμε τη συνταγή. Καλές γιορτές και καλή χρονιά. Πράσα με χοιρινό κρέας Βράζουμε το χοιρινό κρέας (1 κιλό) κατά προτίμηση με κόκκαλο με λίγο νερό ώσπου να μαλακώσει. Κόβουμε τα πράσα (2 κιλά) σε μέτρια κομμάτια, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι με ένα φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα πράσα σε πλατιά κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι (και κόκκινο πιπέρι μπορεί να μπει) και αν θέλουμε μια κουταλιά πελτέ ντομάτας.  Ανακατεύουμε κατά διαστήματα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και λίγο ζωμό κρέας, το κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μείνει με το λάδι του. Στο τέλος σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε κύμινο. Μπορούμε αντί για κατσαρόλα να χρησιμοποιήσουμε γάστρα με όλα τα υλικά σε μέτριο φούρνο ώσπου να "πιει" το νε

Με ξεκάθαρο μήνυμα οι συμμετέχοντες από τη Λητή στο 2ο Τρίαθλο Ωραιοκάστρου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες τριάθλου, διάθλου, ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας που διοργανώθηκαν χθες Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στο Ωραιόκαστρο. Η εκκίνηση έγινε στο δημοτικό κολυμβητήριο του Ωραιοκάστρου.  Όπως και την προηγούμενη φορά υπήρξαν συμμετοχές από τη Λητή, μόνο που αυτή τη φορά οι συμμετέχοντες έδωσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ανέβηκαν στο βάθρο με μπλουζάκια που έγραφαν:

Το έθιμο "Σούρβο"

Φωτογραφία από το Σούρβο του 2012 Ανήμερα Πρωτοχρονιάς από νωρίς το πρωί μαζεύονται ανά γειτονιές οι γονείς και ανάβουν φωτιές. Τσιπουράκι και κάνας μεζές για το καλό της χρονιάς. Τα παιδιά ξεκινάνε και πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι λέγοντας τα  κάλαντα. Το σπίτι δίνει κέρασμα που αποτελείται από ξηρούς καρπούς, μανταρίνια και σοκολατάκια στη σακούλα του κάθε παιδιού. Στα μεγαλύτερα παιδιά της ομάδας δίνονται χρήματα. Στο τέλος τα χρήματα μοιράζονται σε ίσα ποσά σε όλα τα παιδιά του "μαχαλά" που συμμετέχουν στο σούρβο. Τα "σύνορα" της κάθε γειτονιάς είναι θέμα γνώσης που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά.