Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Θερινή Δημιουργική Απασχόληση

Ξεκινάει στο δήμο Ωραιοκάστρου η Θερινή Δημιουργική Απασχόληση των μαθητών


Σας ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 02 Ιουλίου 2018 έως την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018 θα λειτουργήσει το πρόγραμμα «Θερινή Δημιουργική Απασχόληση μαθητών 5-12 ετών».

Για την κάλυψη των αναγκών στις τρεις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας θα λειτουργήσουν τα παρακάτω σχολεία :

- Λητή, Μελισσοχώρι & Δρυμός– Χώρος : Δημοτικό Σχολείο Λητής.
- Νεοχωρούδα – Χώρος : Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρούδας.
- Παλαιόκαστρο – Χώρος : 1 ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιοκάστρου.
- Ωραιόκαστρο & Γαλήνη – Χώρος : 4 ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου.

Το ωράριο της θερινής απασχόλησης θα είναι από της 7 το πρωί έως της 4 το απόγευμα. Οι ώρες προσέλευσης είναι 07:00 - 08:30. Η πόρτα θα κλείνει αυστηρά στις 08:30 για λόγους ασφαλείας. Ώρα αναχώρησης από 14:00 – 15:55.

Παρακαλούνται οι γονείς μέχρι τις 15:55, να παραλαμβάνουν τα παιδιά τους.

Στην τσάντα τους που θα φέρουν τα παιδιά καθημερινά μαζί τους, πρέπει να έχουν ένα καπέλο, αντηλιακό, πρωινό και μεσημεριανό φαγητό.
Τα παιδιά δεν φεύγουν μόνα τους από το σχολείο παρά μόνο με τους γονείς τους.
Σε περίπτωση που έρθει εκτάκτως κάποιο άλλο άτομο να παραλάβει το παιδί, παρακαλούμε πρώτα να έχει ενημερωθεί το αντίστοιχο σχολείο.

Χαρούμενο Καλοκαίρι με όμορφες καλοκαιρινές διαδρομές!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο φαγητό της Λητής

Πριν έρθει η γαλοπούλα (η οποία δεν είναι ελληνική παράδοση αλλά αμερικάνικη) στο ελληνικό τραπέζι, στη Λητή αυτές τις μέρες (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) το  Ληταίικο γιορτινό τραπέζι είχε συνήθως πράσα με χοιρινό. Σας παραθέτουμε τη συνταγή. Καλές γιορτές και καλή χρονιά. Πράσα με χοιρινό κρέας Βράζουμε το χοιρινό κρέας (1 κιλό) κατά προτίμηση με κόκκαλο με λίγο νερό ώσπου να μαλακώσει. Κόβουμε τα πράσα (2 κιλά) σε μέτρια κομμάτια, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι με ένα φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα πράσα σε πλατιά κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι (και κόκκινο πιπέρι μπορεί να μπει) και αν θέλουμε μια κουταλιά πελτέ ντομάτας.  Ανακατεύουμε κατά διαστήματα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και λίγο ζωμό κρέας, το κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μείνει με το λάδι του. Στο τέλος σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε κύμινο. Μπορούμε αντί για κατσαρόλα να χρησιμοποιήσουμε γάστρα με όλα τα υλικά σε μέτριο φούρνο ώσπου να "πιει" το νε

Με ξεκάθαρο μήνυμα οι συμμετέχοντες από τη Λητή στο 2ο Τρίαθλο Ωραιοκάστρου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες τριάθλου, διάθλου, ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας που διοργανώθηκαν χθες Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στο Ωραιόκαστρο. Η εκκίνηση έγινε στο δημοτικό κολυμβητήριο του Ωραιοκάστρου.  Όπως και την προηγούμενη φορά υπήρξαν συμμετοχές από τη Λητή, μόνο που αυτή τη φορά οι συμμετέχοντες έδωσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ανέβηκαν στο βάθρο με μπλουζάκια που έγραφαν:

Το έθιμο "Σούρβο"

Φωτογραφία από το Σούρβο του 2012 Ανήμερα Πρωτοχρονιάς από νωρίς το πρωί μαζεύονται ανά γειτονιές οι γονείς και ανάβουν φωτιές. Τσιπουράκι και κάνας μεζές για το καλό της χρονιάς. Τα παιδιά ξεκινάνε και πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι λέγοντας τα  κάλαντα. Το σπίτι δίνει κέρασμα που αποτελείται από ξηρούς καρπούς, μανταρίνια και σοκολατάκια στη σακούλα του κάθε παιδιού. Στα μεγαλύτερα παιδιά της ομάδας δίνονται χρήματα. Στο τέλος τα χρήματα μοιράζονται σε ίσα ποσά σε όλα τα παιδιά του "μαχαλά" που συμμετέχουν στο σούρβο. Τα "σύνορα" της κάθε γειτονιάς είναι θέμα γνώσης που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά.