Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αγκαλιά αγάπης από τον Β΄Βρεφονηπιακό του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. στο νοσοκομείο «Παπανικολάου»

Ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. για ακόμη μια φορά δείχνει το κοινωνικό του προφίλ. Ο Β΄Βρεφονηπιακός Σταθμός Παιδόπολης, με πρωτοβουλία της βρεφονηπιοκόμου Όλγας – Μαρίας Παπαγεωργίου, συγκέντρωσε καπάκια… για καλό σκοπό! Αφορμή στάθηκε μια ανακοίνωση, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, του νοσοκομείου Παπανικολάου ότι χρειάζεται αναπηρικά αμαξίδια. Οι εκπαιδευτικοί του Βρεφονηπιακού Σταθμού, αφού συζήτησαν με τα παιδιά για τη διαφορετικότητα και τη σημασία της στήριξης στον συνάνθρωπό μας, αμέσως μετά ξεκίνησε μια υπέροχη δράση.


Γονείς αλλά και μικροί μαθητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των εργαζομένων του Β΄Βρεφονηπιακού Σταθμού Παιδόπολης και η σκέψη έγινε αμέσως… πράξη! Συγκεντρώθηκαν χιλιάδες καπάκια, τα οποία παραδόθηκαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου, με σκοπό ένας ακόμη συνάνθρωπός μας να αποκτήσει το δικό του αναπηρικό αμαξίδιο. Ένα δώρο αγάπης, σεβασμού και αλληλεγγύης.

Η εθελοντική περιβαλλοντική ομάδα του νοσοκομείου Παπανικολάου απέστειλε στον Β΄Βρεφονηπιακό Σταθμό Παιδόπολης ευχαριστήρια επιστολή για τη στήριξη και τη βοήθεια του.

Η πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. Ειρήνη Αντωνιάδου αναφερόμενη στην προσπάθεια του Β΄Βρεφονηπιακού Σταθμού Παιδόπολης τόνισε: «Αισθάνομαι βαθιά συγκινημένη και υπερήφανη γιατί γονείς, μικροί μαθητές και εργαζόμενοι αγκάλιασαν με αγάπη αυτή την υπέροχη κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Θερμά συγχαρητήρια στη βρεφονηπιοκόμο Όλγα - Μαρία Παπαγεωργίου για την πρωτοβουλία της αλλά και στους υπόλοιπους εργαζόμενους, που τη στήριξαν από την αρχή. Πιστεύω ότι όταν «σπείρεις» αγάπη στα παιδιά… αγάπη θα «θερίσεις» και όταν μεγαλώσουν. Κι επειδή τα παιδιά πάντα θα διδάσκουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο, ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Ω. θα συνεχίσει αυτή την προσπάθεια με το ΚΑΠΗ Ωραιοκάστρου, όπου και εκεί ήδη συλλέγονται καπάκια, ώστε ακόμη ένα αναπηρικό αμαξίδιο να παραδοθεί στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Η δράση αυτή θα επεκταθεί και στους υπόλοιπους Παιδικούς Σταθμούς».

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο φαγητό της Λητής

Πριν έρθει η γαλοπούλα (η οποία δεν είναι ελληνική παράδοση αλλά αμερικάνικη) στο ελληνικό τραπέζι, στη Λητή αυτές τις μέρες (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) το  Ληταίικο γιορτινό τραπέζι είχε συνήθως πράσα με χοιρινό. Σας παραθέτουμε τη συνταγή. Καλές γιορτές και καλή χρονιά. Πράσα με χοιρινό κρέας Βράζουμε το χοιρινό κρέας (1 κιλό) κατά προτίμηση με κόκκαλο με λίγο νερό ώσπου να μαλακώσει. Κόβουμε τα πράσα (2 κιλά) σε μέτρια κομμάτια, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι με ένα φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα πράσα σε πλατιά κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι (και κόκκινο πιπέρι μπορεί να μπει) και αν θέλουμε μια κουταλιά πελτέ ντομάτας.  Ανακατεύουμε κατά διαστήματα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και λίγο ζωμό κρέας, το κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μείνει με το λάδι του. Στο τέλος σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε κύμινο. Μπορούμε αντί για κατσαρόλα να χρησιμοποιήσουμε γάστρα με όλα τα υλικά σε μέτριο φούρνο ώσπου να "πιει" το νε

Με ξεκάθαρο μήνυμα οι συμμετέχοντες από τη Λητή στο 2ο Τρίαθλο Ωραιοκάστρου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες τριάθλου, διάθλου, ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας που διοργανώθηκαν χθες Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στο Ωραιόκαστρο. Η εκκίνηση έγινε στο δημοτικό κολυμβητήριο του Ωραιοκάστρου.  Όπως και την προηγούμενη φορά υπήρξαν συμμετοχές από τη Λητή, μόνο που αυτή τη φορά οι συμμετέχοντες έδωσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ανέβηκαν στο βάθρο με μπλουζάκια που έγραφαν:

Γιατί η ιστορία του Δήμου Ωραιοκάστρου δεν περιλαμβάνει τη Μυγδονία;

Αν κάποιος επισκεφθεί την ιστοσελίδα του Δήμου Ωραιοκάστρου το πρώτο πράγμα που εμφανίζεται είναι η κεντρική σελίδα η οποία σε παραπέμπει στην περιγραφή και την ιστορία του. Από περιέργεια επισκεφθήκαμε την ιστορία του Δήμου Ωραιοκάστρου στη διευθυνση https://oraiokastro.gr/o-dimos/istoria-chartes/  . Αυτό που αντικρίζει κανείς είναι μία ιστορία που περιορίζεται σε αυτό που οριζόταν Δήμος Ωραιοκάστρου πριν το 2010. Αυτό το επιβεβαιώνει και το φυλλάδιο που έχει την ιστορία το οποίο γράφει ξεκάθαρα ότι είναι από το 2010... Και να σκεφτεί κανείς ότι η ιστοσελίδα ανανεώθηκε το 2020... Αυτό λοιπόν που ανακαλύπτει κανείς είναι ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά στην ιστορία του δήμου από την μεριά της Μυγδονίας. Αν λοιπόν εκεί στο Δήμο Ωραιοκάστρου οι υπεύθυνοι δεν γνωρίζουν την ιστορία από την εδώ μεριά του δήμου, μπορούμε να τους βοηθήσουμε αναφέροντας κάποια από τα σημαντικά ιστορικά ευρήματα που έχει η Μυγδονία: