Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τι συνέβη άραγε στη «Λαϊκή Συνέλευση» στο Μεσαίο; ή αλλιώς «Στο βάθος το ζηλεύουμε, αυτό που ρεζιλεύουμε...»

από email που λάβαμε:

Τα πάντα εξαρτώνται από την πλευρά του νομίσματος, που βλέπει ο καθένας. Άλλος θέλει  να βλέπει την εικόνα ή το εθνικό σύμβολο της κάθε χώρας, που υπάρχει στη μια πλευρά κι άλλος τον αριθμό της αξίας…ξέρετε, στην άλλη πλευρά. Τι έχει μεγαλύτερη σημασία;  Η αλήθεια είναι ότι αυτό εξαρτάται από τον σκοπό ή τη σκοπιμότητα, αν είσαι κακοπροαίρετος! Σε κάθε περίπτωση η αλήθεια είναι μια και μοναδική! Και οι δύο όψεις του νομίσματος έχουν το ίδιο ακριβώς οικονομικό αντίκρισμα για αυτόν που θα το πάρει στα χέρια του…


Στην περίπτωση της Λαϊκής Συγκέντρωσης του Μεσαίου χύθηκε πολύ «μελάνι» για την υποτιθέμενη αδιαφορία των κατοίκων από την μια, καθώς όπως γράφηκε δεν παραβρέθηκαν πολλοί,  και από την άλλη για την γκρίνια όσων παραβρέθηκαν.  Γκρίνια και δυσφορία για έργα που δεν έγιναν και για δεσμεύσεις που δεν υλοποιήθηκαν.

Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι! Ο Αστέριος Γαβότσης μαζί με τη διοίκηση του δήμου καθημερινά δίνουν αγώνα, όχι από τον καναπέ, αλλά από τον δρόμο! σ έναν δήμο που μετρά 9 χωριά από τους πρώην Δήμους Μυγδονίας και Καλλιθέας, και το Ωραιόκαστρο.  

Κατ΄ αρχήν  η  πρωτοβουλία και μόνο ενός δημάρχου να γυρίσει τα χωριά της περιοχής του, που δεν είναι λίγα, με σκοπό να ακούσει από κοντά ο ίδιος τα προβλήματα τους, είναι, αναμφισβήτητα, σημαντικό. Όσο για τη συχνότητα των επισκέψεων του, ο ίδιος ο Αστέριος Γαβότσης επισκέπτεται τα χωριά και τις ενότητες του δήμου Ωραιοκάστρου,  τουλάχιστον δύο με τρεις φορές το καθένα, τον μήνα, και είναι σε διαρκή επικοινωνία με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων. Και φυσικά όχι, ΜΙΑ φορά το χρόνο, όπως αντιλαμβάνεστε! Και όσον αφορά τις «Λαϊκές Συνελεύσεις»,αυτές γίνονται τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. Εδώ βέβαια θα πρέπει να τονίσουμε,ότι ο Αστέριος Γαβότσης ήταν από τους ελάχιστους Δημάρχους πανελλαδικά,αν όχι ο μοναδικός, που αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, επισκέφθηκε όλα τα χωριά του Δήμου Ωραιοκάστρου. Μήπως ξεγελάστηκε...ότι ήμασταν πάλι σε προεκλογική περίοδο; Όχι βέβαια.

Επίσης είναι εύλογο οι πολίτες να εκφράζουν τα παράπονά τους, γι αυτό πραγματοποιήθηκε η συνέλευση! Για να καταγραφούν τα προβλήματα, να συζητηθούν με τους αρμόδιους αντιδημάρχους και προέδρους, για να επιλυθούν το συντομότερο δυνατό, στο βαθμό που εξαρτάται από τη δημοτική αρχή γιατί – να θυμίσουμε σ΄όσους έχουν «κοντή» μνήμη – ότι πολλά έργα εξαρτώνται και από τον προγραμματισμό της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής, και κατ΄επέκταση την χρηματοδότηση!

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο φαγητό της Λητής

Πριν έρθει η γαλοπούλα (η οποία δεν είναι ελληνική παράδοση αλλά αμερικάνικη) στο ελληνικό τραπέζι, στη Λητή αυτές τις μέρες (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) το  Ληταίικο γιορτινό τραπέζι είχε συνήθως πράσα με χοιρινό. Σας παραθέτουμε τη συνταγή. Καλές γιορτές και καλή χρονιά. Πράσα με χοιρινό κρέας Βράζουμε το χοιρινό κρέας (1 κιλό) κατά προτίμηση με κόκκαλο με λίγο νερό ώσπου να μαλακώσει. Κόβουμε τα πράσα (2 κιλά) σε μέτρια κομμάτια, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι με ένα φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα πράσα σε πλατιά κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι (και κόκκινο πιπέρι μπορεί να μπει) και αν θέλουμε μια κουταλιά πελτέ ντομάτας.  Ανακατεύουμε κατά διαστήματα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και λίγο ζωμό κρέας, το κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μείνει με το λάδι του. Στο τέλος σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε κύμινο. Μπορούμε αντί για κατσαρόλα να χρησιμοποιήσουμε γάστρα με όλα τα υλικά σε μέτριο φούρνο ώσπου να "πιει" το νε

Με ξεκάθαρο μήνυμα οι συμμετέχοντες από τη Λητή στο 2ο Τρίαθλο Ωραιοκάστρου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες τριάθλου, διάθλου, ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας που διοργανώθηκαν χθες Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στο Ωραιόκαστρο. Η εκκίνηση έγινε στο δημοτικό κολυμβητήριο του Ωραιοκάστρου.  Όπως και την προηγούμενη φορά υπήρξαν συμμετοχές από τη Λητή, μόνο που αυτή τη φορά οι συμμετέχοντες έδωσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ανέβηκαν στο βάθρο με μπλουζάκια που έγραφαν:

Το έθιμο "Σούρβο"

Φωτογραφία από το Σούρβο του 2012 Ανήμερα Πρωτοχρονιάς από νωρίς το πρωί μαζεύονται ανά γειτονιές οι γονείς και ανάβουν φωτιές. Τσιπουράκι και κάνας μεζές για το καλό της χρονιάς. Τα παιδιά ξεκινάνε και πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι λέγοντας τα  κάλαντα. Το σπίτι δίνει κέρασμα που αποτελείται από ξηρούς καρπούς, μανταρίνια και σοκολατάκια στη σακούλα του κάθε παιδιού. Στα μεγαλύτερα παιδιά της ομάδας δίνονται χρήματα. Στο τέλος τα χρήματα μοιράζονται σε ίσα ποσά σε όλα τα παιδιά του "μαχαλά" που συμμετέχουν στο σούρβο. Τα "σύνορα" της κάθε γειτονιάς είναι θέμα γνώσης που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά.