Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δυσαρέσκεια για το δελτίο τύπου της παράταξης Γαβότση

Ακολουθεί η τοποθέτηση του κ. Πατσαλά που λάβαμε μέσω email:

Στο βαθμό που η συμμετοχή σε μία δημοτική παράταξη συνεπάγεται την de facto αποδοχή των συλλογικών πράξεων και θέσεων της, θα ήθελα να καταστήσω σαφές ότι το εντελώς άστοχο δελτίο τύπου (σημ. μπορείτε να το δείτε εδώ) που εξέδωσε στις 28.04.2018 η διοικούσα παράταξη, Πολιτεία με Όραμα, με βρίσκει κάθετα αντίθετο και μάλιστα οφείλω να επισημάνω ότι επί της ουσίας δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.


Θεωρώ αδιανόητο οι ίδιοι οι αυτοδιοικητικοί να υποβαθμίζουμε το ρόλο και τη θέση μας στην τοπική κοινωνία μιλώντας κατά τέτοιο απαξιωτικό τρόπο για συναδέλφους και πιστεύω ακράδαντα ότι τέτοιες αντιλήψεις δεν χαρακτηρίζουν ούτε τον επικεφαλής της παράταξης ούτε την πλειοψηφία των μελών της. Πολλώ δε μάλλον, όταν η αλήθεια είναι ότι σε αυτή τη θητεία του δημοτικού συμβουλίου υπάρχουν σύμβουλοι με έντονη παρουσία και συμμετοχή τόσο στις θέσεις της συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης.

Προσφάτως η Κυβέρνηση προχώρησε στην δημοσιοποίηση του σχεδίου νόμου για την Αυτοδιοίκηση με το Πρόγραμμα Κλεισθένης Ι, βασικό στοιχείο του οποίου αποτελεί η απλή αναλογική και οι παρεπόμενες συγκλίσεις που αυτή απαιτεί. Με δελτία τύπου όπως το περί ου ο λόγος, όχι μόνο δεν μπορούν να επιτευχθούν συγκλίσεις, αλλά αντιθέτως, βάζουμε νερό στο μύλο της απαξίωσης και της απομάκρυνσης των αιρετών από τη βάση της κοινωνίας.

Πατσαλάς Κωνσταντίνος
Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Δρυμού

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο φαγητό της Λητής

Πριν έρθει η γαλοπούλα (η οποία δεν είναι ελληνική παράδοση αλλά αμερικάνικη) στο ελληνικό τραπέζι, στη Λητή αυτές τις μέρες (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) το  Ληταίικο γιορτινό τραπέζι είχε συνήθως πράσα με χοιρινό. Σας παραθέτουμε τη συνταγή. Καλές γιορτές και καλή χρονιά. Πράσα με χοιρινό κρέας Βράζουμε το χοιρινό κρέας (1 κιλό) κατά προτίμηση με κόκκαλο με λίγο νερό ώσπου να μαλακώσει. Κόβουμε τα πράσα (2 κιλά) σε μέτρια κομμάτια, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι με ένα φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα πράσα σε πλατιά κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι (και κόκκινο πιπέρι μπορεί να μπει) και αν θέλουμε μια κουταλιά πελτέ ντομάτας.  Ανακατεύουμε κατά διαστήματα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και λίγο ζωμό κρέας, το κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μείνει με το λάδι του. Στο τέλος σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε κύμινο. Μπορούμε αντί για κατσαρόλα να χρησιμοποιήσουμε γάστρα με όλα τα υλικά σε μέτριο φούρνο ώσπου να "πιει" το νε

Με ξεκάθαρο μήνυμα οι συμμετέχοντες από τη Λητή στο 2ο Τρίαθλο Ωραιοκάστρου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες τριάθλου, διάθλου, ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας που διοργανώθηκαν χθες Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στο Ωραιόκαστρο. Η εκκίνηση έγινε στο δημοτικό κολυμβητήριο του Ωραιοκάστρου.  Όπως και την προηγούμενη φορά υπήρξαν συμμετοχές από τη Λητή, μόνο που αυτή τη φορά οι συμμετέχοντες έδωσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ανέβηκαν στο βάθρο με μπλουζάκια που έγραφαν:

Το έθιμο "Σούρβο"

Φωτογραφία από το Σούρβο του 2012 Ανήμερα Πρωτοχρονιάς από νωρίς το πρωί μαζεύονται ανά γειτονιές οι γονείς και ανάβουν φωτιές. Τσιπουράκι και κάνας μεζές για το καλό της χρονιάς. Τα παιδιά ξεκινάνε και πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι λέγοντας τα  κάλαντα. Το σπίτι δίνει κέρασμα που αποτελείται από ξηρούς καρπούς, μανταρίνια και σοκολατάκια στη σακούλα του κάθε παιδιού. Στα μεγαλύτερα παιδιά της ομάδας δίνονται χρήματα. Στο τέλος τα χρήματα μοιράζονται σε ίσα ποσά σε όλα τα παιδιά του "μαχαλά" που συμμετέχουν στο σούρβο. Τα "σύνορα" της κάθε γειτονιάς είναι θέμα γνώσης που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά.