Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εργασίες διαγράμμισης στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης

Εργασίες διαγράμμισης θα πραγματοποιηθούν από σήμερα Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου έως και την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017 από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις εξής επαρχιακές οδούς:



α. Επί της Επαρχιακής Οδού 2 (Θεσσαλονίκη-Ρετζίκι-Ασβεστοχώρι), από την ανατολική Περιφερειακή Οδό ως τη συμβολή με την Επαρχιακή οδό 3 (Πυλαία-Χορτιάτης-Πανόραμα).

β. Επί της Επαρχιακής Οδού 3 (Πυλαία-Χορτιάτης-Πανόραμα), από την ανατολική Περιφερειακή Οδό ως τη συμβολή με την Επαρχιακή Οδό 2 – χωρίς την οδό Κομνηνών της Δημοτικής Ενότητας Πανοράματος.

γ. Επί της Επαρχιακής οδού 4 Θεσσαλονίκης- Ωραιοκάστρου, από το σημείο μετά τον ανισόπεδο κόμβο Λαγκαδά ως τον οικισμό Δρυμού).

δ. Επί της ΠΕΟ 1 (Γέφυρα- Καστανάς- Πολύκαστρο- Εύζωνοι ως τα όρια του Ν. Κιλκίς).

ε. Επί της Επαρχιακής Οδού 27 Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας και στις δυο κατευθύνσεις κυκλοφορίας, και συγκεκριμένα από τον κόμβο του Αεροδρομίου «Μακεδονία» έως την είσοδο της Περαίας.

στ. Επί της Εθνικής Οδού 67 Θεσσαλονίκης-Αεροδρομίου και στις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας, και συγκεκριμένα από τον Κόμβο 13 (Νοσοκομείο «Άγιος Παύλος», συμβολή με Περιφερειακή Οδό) έως και το Αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Ήδη έχει γίνει η σχετική συνεννόηση με την Υποδιεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Τροχαίας Θέρμης, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της κυκλοφορίας στη διάρκεια των εργασιών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο φαγητό της Λητής

Πριν έρθει η γαλοπούλα (η οποία δεν είναι ελληνική παράδοση αλλά αμερικάνικη) στο ελληνικό τραπέζι, στη Λητή αυτές τις μέρες (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) το  Ληταίικο γιορτινό τραπέζι είχε συνήθως πράσα με χοιρινό. Σας παραθέτουμε τη συνταγή. Καλές γιορτές και καλή χρονιά. Πράσα με χοιρινό κρέας Βράζουμε το χοιρινό κρέας (1 κιλό) κατά προτίμηση με κόκκαλο με λίγο νερό ώσπου να μαλακώσει. Κόβουμε τα πράσα (2 κιλά) σε μέτρια κομμάτια, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι με ένα φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα πράσα σε πλατιά κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι (και κόκκινο πιπέρι μπορεί να μπει) και αν θέλουμε μια κουταλιά πελτέ ντομάτας.  Ανακατεύουμε κατά διαστήματα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και λίγο ζωμό κρέας, το κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μείνει με το λάδι του. Στο τέλος σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε κύμινο. Μπορούμε αντί για κατσαρόλα να χρησιμοποιήσουμε γάστρα με όλα τα υλικά σε μέτριο φούρνο ώσπου να "πιει" το νε

Με ξεκάθαρο μήνυμα οι συμμετέχοντες από τη Λητή στο 2ο Τρίαθλο Ωραιοκάστρου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες τριάθλου, διάθλου, ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας που διοργανώθηκαν χθες Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στο Ωραιόκαστρο. Η εκκίνηση έγινε στο δημοτικό κολυμβητήριο του Ωραιοκάστρου.  Όπως και την προηγούμενη φορά υπήρξαν συμμετοχές από τη Λητή, μόνο που αυτή τη φορά οι συμμετέχοντες έδωσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ανέβηκαν στο βάθρο με μπλουζάκια που έγραφαν:

Το έθιμο "Σούρβο"

Φωτογραφία από το Σούρβο του 2012 Ανήμερα Πρωτοχρονιάς από νωρίς το πρωί μαζεύονται ανά γειτονιές οι γονείς και ανάβουν φωτιές. Τσιπουράκι και κάνας μεζές για το καλό της χρονιάς. Τα παιδιά ξεκινάνε και πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι λέγοντας τα  κάλαντα. Το σπίτι δίνει κέρασμα που αποτελείται από ξηρούς καρπούς, μανταρίνια και σοκολατάκια στη σακούλα του κάθε παιδιού. Στα μεγαλύτερα παιδιά της ομάδας δίνονται χρήματα. Στο τέλος τα χρήματα μοιράζονται σε ίσα ποσά σε όλα τα παιδιά του "μαχαλά" που συμμετέχουν στο σούρβο. Τα "σύνορα" της κάθε γειτονιάς είναι θέμα γνώσης που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά.