Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επικίνδυνος ο δρόμος για τον ΣΜΑ Ευκαρπίας (φωτογραφίες)

Η λειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμάτων (ΣΜΑ) στην Ευκαρπία έχει ξεκινήσει παρόλες τις διαπιστεύσεις που έδιναν οι άνθρωποι της νυν κυβέρνησης, όταν ήταν αντιπολίτευση. Δείτε σχετικό άρθρο εδώ

Πλέον ο ΣΜΑ λειτουργεί κανονικά. Οποιοσδήποτε μπορεί να το οσφριστεί αν σταματήσει για δευτερόλεπτα είτε στην Εγνατία Οδό κοντά στην Ανθούπολη είτε στον παράλληλο παράδρομο που οδηγεί στο ΤΙΤΑΝ. Η μυρωδιά είναι απελπιστική και είμαστε ακόμα στην αρχή...


Ένα όμως τεράστιο πρόβλημα που εμφανίζεται είναι η όψη αλλά και η κατάσταση του δρόμου. Τα υγρά των απορριμμάτων που στάζουν από τα απορριμματοφόρα έχουν αλλάξει το χρώμα του δρόμου. Αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα, ότι αυτό αυξάνει την ολισθηρότητά του. Το να αυξάνεται  η ολισθηρότητα ενός τέτοιου δρόμου είναι εγκληματικό. Από τον ίδιο δρόμο εκτός από τα δεκάδες απορριμματοφόρα, περνάνε και μεγάλα φορτηγά για να πάνε στο ΤΙΤΑΝ. Ένας ολισθηρός και στενός δρόμος είναι πολύ κακός συνδυασμός. Ας ελπίσουμε να υπάρξει μια αντιμετώπιση της ρύπανσης του οδοστρώματος (την ρύπανση του περιβάλλοντος δεν την προλάβαμε), ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.


Εμφανή τα σημάδια από τα υγρά των απορριμματοφόρων



Τα σημάδια και ο λερωμένος δρόμος οδηγούν φυσικά στο ΣΜΑ


Ολισθηρός, στενός δρόμος...κακός συνδυασμός

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο φαγητό της Λητής

Πριν έρθει η γαλοπούλα (η οποία δεν είναι ελληνική παράδοση αλλά αμερικάνικη) στο ελληνικό τραπέζι, στη Λητή αυτές τις μέρες (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) το  Ληταίικο γιορτινό τραπέζι είχε συνήθως πράσα με χοιρινό. Σας παραθέτουμε τη συνταγή. Καλές γιορτές και καλή χρονιά. Πράσα με χοιρινό κρέας Βράζουμε το χοιρινό κρέας (1 κιλό) κατά προτίμηση με κόκκαλο με λίγο νερό ώσπου να μαλακώσει. Κόβουμε τα πράσα (2 κιλά) σε μέτρια κομμάτια, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι με ένα φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα πράσα σε πλατιά κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι (και κόκκινο πιπέρι μπορεί να μπει) και αν θέλουμε μια κουταλιά πελτέ ντομάτας.  Ανακατεύουμε κατά διαστήματα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και λίγο ζωμό κρέας, το κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μείνει με το λάδι του. Στο τέλος σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε κύμινο. Μπορούμε αντί για κατσαρόλα να χρησιμοποιήσουμε γάστρα με όλα τα υλικά σε μέτριο φούρνο ώσπου να "πιει" το νε

Με ξεκάθαρο μήνυμα οι συμμετέχοντες από τη Λητή στο 2ο Τρίαθλο Ωραιοκάστρου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες τριάθλου, διάθλου, ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας που διοργανώθηκαν χθες Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στο Ωραιόκαστρο. Η εκκίνηση έγινε στο δημοτικό κολυμβητήριο του Ωραιοκάστρου.  Όπως και την προηγούμενη φορά υπήρξαν συμμετοχές από τη Λητή, μόνο που αυτή τη φορά οι συμμετέχοντες έδωσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ανέβηκαν στο βάθρο με μπλουζάκια που έγραφαν:

Το έθιμο "Σούρβο"

Φωτογραφία από το Σούρβο του 2012 Ανήμερα Πρωτοχρονιάς από νωρίς το πρωί μαζεύονται ανά γειτονιές οι γονείς και ανάβουν φωτιές. Τσιπουράκι και κάνας μεζές για το καλό της χρονιάς. Τα παιδιά ξεκινάνε και πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι λέγοντας τα  κάλαντα. Το σπίτι δίνει κέρασμα που αποτελείται από ξηρούς καρπούς, μανταρίνια και σοκολατάκια στη σακούλα του κάθε παιδιού. Στα μεγαλύτερα παιδιά της ομάδας δίνονται χρήματα. Στο τέλος τα χρήματα μοιράζονται σε ίσα ποσά σε όλα τα παιδιά του "μαχαλά" που συμμετέχουν στο σούρβο. Τα "σύνορα" της κάθε γειτονιάς είναι θέμα γνώσης που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά.