Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οδική ασφάλεια και γιορτές

Αυτές τις ημέρες οι ευχές περισσεύουν, όμως δεν αρκούν. Είναι υποχρέωση ζωής να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί στους δρόμους. Στόχος λοιπόν είναι ο σεβασμός στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Μπορεί η τεχνολογική εξέλιξη των οχημάτων να έχει ξεπεράσει τα αναμενόμενα, αλλά αυτό δε σημαίνει, ότι έχουν γίνει άτρωτα. Ο ανθρώπινος παράγοντας εξακολουθεί να είναι κυρίαρχος. Για αυτό και λέμε και τονίζουμε ξανά πως μόνο οι ευχές δεν αρκούν. Και για αυτό λέμε και τονίζουμε πως ο ανθρώπινος παράγοντας δυσκολεύεται να κάνει τα αυτονόητα.

Η χρήση κινητού τηλεφώνου, η κατανάλωση αλκοόλ, η νευρική και χωρίς σοβαρότητα και δεύτερη σκέψη, όταν συνδυάζονται με την οδήγηση, οδηγούν στην δυστυχία. Ακόμη και οι μητέρες- οδηγοί ξεχνούν και τα πρωινά, κινούμενες προς τα σχολεία, συμπεριφέρονται άναρχα και με απόλυτη αγένεια. Τόσο προς τους υπόλοιπους οδηγούς αλλά ακόμη και στους πεζούς συμμαθητές των δικών τους παιδιών.

Φέτος λοιπόν ας κάνουμε την υπέρβαση, οδηγώντας με σύνεση και σεβασμό. Δαμάζοντας τα πάθη μας για να περιορίσουμε τα λάθη μας.
Καλά Χριστούγεννα με υγεία για όλους.

Δάκης Μανουσάκης- Μηχανικός/ Ηλεκτρολόγος οχημάτων 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο φαγητό της Λητής

Πριν έρθει η γαλοπούλα (η οποία δεν είναι ελληνική παράδοση αλλά αμερικάνικη) στο ελληνικό τραπέζι, στη Λητή αυτές τις μέρες (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) το  Ληταίικο γιορτινό τραπέζι είχε συνήθως πράσα με χοιρινό. Σας παραθέτουμε τη συνταγή. Καλές γιορτές και καλή χρονιά. Πράσα με χοιρινό κρέας Βράζουμε το χοιρινό κρέας (1 κιλό) κατά προτίμηση με κόκκαλο με λίγο νερό ώσπου να μαλακώσει. Κόβουμε τα πράσα (2 κιλά) σε μέτρια κομμάτια, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι με ένα φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα πράσα σε πλατιά κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι (και κόκκινο πιπέρι μπορεί να μπει) και αν θέλουμε μια κουταλιά πελτέ ντομάτας.  Ανακατεύουμε κατά διαστήματα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και λίγο ζωμό κρέας, το κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μείνει με το λάδι του. Στο τέλος σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε κύμινο. Μπορούμε αντί για κατσαρόλα να χρησιμοποιήσουμε γάστρα με όλα τα υλικά σε μέτριο φούρνο ώσπου να "πιει" το νε

Με ξεκάθαρο μήνυμα οι συμμετέχοντες από τη Λητή στο 2ο Τρίαθλο Ωραιοκάστρου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες τριάθλου, διάθλου, ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας που διοργανώθηκαν χθες Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στο Ωραιόκαστρο. Η εκκίνηση έγινε στο δημοτικό κολυμβητήριο του Ωραιοκάστρου.  Όπως και την προηγούμενη φορά υπήρξαν συμμετοχές από τη Λητή, μόνο που αυτή τη φορά οι συμμετέχοντες έδωσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ανέβηκαν στο βάθρο με μπλουζάκια που έγραφαν:

Το έθιμο "Σούρβο"

Φωτογραφία από το Σούρβο του 2012 Ανήμερα Πρωτοχρονιάς από νωρίς το πρωί μαζεύονται ανά γειτονιές οι γονείς και ανάβουν φωτιές. Τσιπουράκι και κάνας μεζές για το καλό της χρονιάς. Τα παιδιά ξεκινάνε και πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι λέγοντας τα  κάλαντα. Το σπίτι δίνει κέρασμα που αποτελείται από ξηρούς καρπούς, μανταρίνια και σοκολατάκια στη σακούλα του κάθε παιδιού. Στα μεγαλύτερα παιδιά της ομάδας δίνονται χρήματα. Στο τέλος τα χρήματα μοιράζονται σε ίσα ποσά σε όλα τα παιδιά του "μαχαλά" που συμμετέχουν στο σούρβο. Τα "σύνορα" της κάθε γειτονιάς είναι θέμα γνώσης που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά.