Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Χειροπλεκτική και κοπτική ραπτική από τον Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Λητής

Η πλεκτική τέχνη, καθώς και η τέχνη της κοπτικής ραπτικής είναι μια αστείρευτη πηγή ερεθισμάτων και έμπνευσης.

Ιστορικά είναι μια από τις πρώτες τέχνες που ανακάλυψε ο άνθρωπος, για να καλύψει βασικές ανάγκες του, αλλά και στις μέρες μας,

 Συμφώνα με μελέτες που έγιναν, αποδείχτηκε ότι η ενασχόληση με τις τεχνικές αυτές έχει θεραπευτικά οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό.

 Σε ωθεί να εστιάσεις στο παρόν, με ακρίβεια στις κινήσεις, ρίχνοντας έτσι τους ρυθμούς της καρδίας και της αναπνοής.


Με τον τρόπο αυτό λειτουργούν και τα δυο ημισφαίρια του εγκέφαλου, πράγμα που προσφέρει εκγύμναση του νου, κρατώντας τον οργανισμό και τον εγκέφαλο σε τέλεια χαλάρωση και χαρίζει ζωτικότητα, ευχαρίστηση και ηρεμία..

Για τον λόγο αυτό σε πολλές χώρες υπάρχουν τμήματα χειροπλεκτικής σε κέντρα αποκατάστασης,

Καθώς και στις πρώτες τάξης του σχολειού, ως απαραίτητη ενασχόληση τόσο για την εκπαίδευση, όσο και για την καλή διανοητική και ψυχική ισορροπία των παιδιών βοηθώντας έτσι την συνολικά την μαθησιακή διαδικασία.

Αφορά τόσο τους μεγάλους, όσο και τα παιδιά είναι μια χρήσιμη γνώση και ένα πολύ καλό επαγγελματικό εφόδιο για την ζωή σας

Διδάσκει η κ. Γιάννα Αρχοντογιάννη Καπλαντζή η οποία έχει τελείωσει την Αρσάκειο σχολή,

Πολλά από τα μυστικά της τέχνης όπου διδάσκει τα έμαθε δίπλα στον Λάζαρο Αρχοντίδη προσωπικό ράφτη του πατέρα της και κατασκευαστή άμφιων ιερωμένων

Επαγγελματικά διατηρεί βιοτεχνία παραδοσιακών φορεσιών από το 1986 με μεγάλη επιτυχία στον
χώρο της μέχρι και σήμερα

Από το  2003 παραδίδει σεμινάρια για προετοιμασία μικρομεσαίων επιχειρήσεων προς πιστοποίηση

Τα τμήματα θα λειτουργήσουν με περιορισμένο αριθμό ατόμων 

τηλ επικοινωνίας 6936888018 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο φαγητό της Λητής

Πριν έρθει η γαλοπούλα (η οποία δεν είναι ελληνική παράδοση αλλά αμερικάνικη) στο ελληνικό τραπέζι, στη Λητή αυτές τις μέρες (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) το  Ληταίικο γιορτινό τραπέζι είχε συνήθως πράσα με χοιρινό. Σας παραθέτουμε τη συνταγή. Καλές γιορτές και καλή χρονιά. Πράσα με χοιρινό κρέας Βράζουμε το χοιρινό κρέας (1 κιλό) κατά προτίμηση με κόκκαλο με λίγο νερό ώσπου να μαλακώσει. Κόβουμε τα πράσα (2 κιλά) σε μέτρια κομμάτια, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι με ένα φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα πράσα σε πλατιά κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι (και κόκκινο πιπέρι μπορεί να μπει) και αν θέλουμε μια κουταλιά πελτέ ντομάτας.  Ανακατεύουμε κατά διαστήματα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και λίγο ζωμό κρέας, το κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μείνει με το λάδι του. Στο τέλος σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε κύμινο. Μπορούμε αντί για κατσαρόλα να χρησιμοποιήσουμε γάστρα με όλα τα υλικά σε μέτριο φούρνο ώσπου να "πιει" το νε

Με ξεκάθαρο μήνυμα οι συμμετέχοντες από τη Λητή στο 2ο Τρίαθλο Ωραιοκάστρου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες τριάθλου, διάθλου, ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας που διοργανώθηκαν χθες Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στο Ωραιόκαστρο. Η εκκίνηση έγινε στο δημοτικό κολυμβητήριο του Ωραιοκάστρου.  Όπως και την προηγούμενη φορά υπήρξαν συμμετοχές από τη Λητή, μόνο που αυτή τη φορά οι συμμετέχοντες έδωσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ανέβηκαν στο βάθρο με μπλουζάκια που έγραφαν:

Το έθιμο "Σούρβο"

Φωτογραφία από το Σούρβο του 2012 Ανήμερα Πρωτοχρονιάς από νωρίς το πρωί μαζεύονται ανά γειτονιές οι γονείς και ανάβουν φωτιές. Τσιπουράκι και κάνας μεζές για το καλό της χρονιάς. Τα παιδιά ξεκινάνε και πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι λέγοντας τα  κάλαντα. Το σπίτι δίνει κέρασμα που αποτελείται από ξηρούς καρπούς, μανταρίνια και σοκολατάκια στη σακούλα του κάθε παιδιού. Στα μεγαλύτερα παιδιά της ομάδας δίνονται χρήματα. Στο τέλος τα χρήματα μοιράζονται σε ίσα ποσά σε όλα τα παιδιά του "μαχαλά" που συμμετέχουν στο σούρβο. Τα "σύνορα" της κάθε γειτονιάς είναι θέμα γνώσης που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά.