Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

"Τέρμα το διάλειμμα" για τα παιδιά του Μυγδονιακού

Πλημμύρισε με παιδικές φωνές και γέμισε χαμόγελα το ΔΑΚ Μυγδονίας τη Δευτέρα 12/9, πρώτη ημέρα προπονήσεων για τα τμήματα Ακαδημιών, Μίνι και Παγκορασίδων Β' του Μυγδονιακού. Για ακόμη μία χρονιά οι κάτοικοι της Μυγδονίας έδειξαν ότι συνεχίζουν να εμπιστεύονται τα παιδιά τους του Δημοτικού, στους προπονητές του συλλόγου που αναγνωρίζουν τα τελευταία χρόνια. Περισσότερο από κάθε άλλη φορά φέτος η προσέλευση απέδειξε ότι η οικογένεια του Μυγδονιακού μεγαλώνει και μπορεί να αγκαλιάσει όλα αυτά τα παιδιά που έμαθαν να αγαπούν το βόλεϊ στην ομάδα, αλλά και αυτά που διψούν να το γνωρίσουν.

Ο υπεύθυνος των Ακαδημιών και προπονητής των τμημάτων Μίνι και Παγκορασίδων Β' κος Ηρακλής Θεοδώρου, και η προπονήτρια των Ακαδημιών Β' κα Δανάη Καβακιώτου για ακόμη μία χρονιά ξεκίνησαν με την περίσσεια τους διάθεση και όρεξη να μεταλαμπαδεύσουν στα παιδιά του Μυγδονιακού πέρα από την άρτια τεχνική και τα ιδανικά του ομαδικού αθλητισμού και του βόλεϊ. Τη σκυτάλη παίρνει την Τρίτη 13/9 η προπονήτρια, αλλά και καταξιωμένη παίκτρια της πρωταθλήτριας γυναικείας ομάδας του Μυγδονιακού, κα Ελένη Μποσταντζόγλου με το τμήμα των Ακαδημιών Α'.
Τέρμα το διάλειμμα λοιπόν και καλή αθλητική και σχολική χρονιά με υγεία.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο φαγητό της Λητής

Πριν έρθει η γαλοπούλα (η οποία δεν είναι ελληνική παράδοση αλλά αμερικάνικη) στο ελληνικό τραπέζι, στη Λητή αυτές τις μέρες (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) το  Ληταίικο γιορτινό τραπέζι είχε συνήθως πράσα με χοιρινό. Σας παραθέτουμε τη συνταγή. Καλές γιορτές και καλή χρονιά. Πράσα με χοιρινό κρέας Βράζουμε το χοιρινό κρέας (1 κιλό) κατά προτίμηση με κόκκαλο με λίγο νερό ώσπου να μαλακώσει. Κόβουμε τα πράσα (2 κιλά) σε μέτρια κομμάτια, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι με ένα φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα πράσα σε πλατιά κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι (και κόκκινο πιπέρι μπορεί να μπει) και αν θέλουμε μια κουταλιά πελτέ ντομάτας.  Ανακατεύουμε κατά διαστήματα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και λίγο ζωμό κρέας, το κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μείνει με το λάδι του. Στο τέλος σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε κύμινο. Μπορούμε αντί για κατσαρόλα να χρησιμοποιήσουμε γάστρα με όλα τα υλικά σε μέτριο φούρνο ώσπου να "πιει" το νε

Με ξεκάθαρο μήνυμα οι συμμετέχοντες από τη Λητή στο 2ο Τρίαθλο Ωραιοκάστρου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες τριάθλου, διάθλου, ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας που διοργανώθηκαν χθες Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στο Ωραιόκαστρο. Η εκκίνηση έγινε στο δημοτικό κολυμβητήριο του Ωραιοκάστρου.  Όπως και την προηγούμενη φορά υπήρξαν συμμετοχές από τη Λητή, μόνο που αυτή τη φορά οι συμμετέχοντες έδωσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ανέβηκαν στο βάθρο με μπλουζάκια που έγραφαν:

Το έθιμο "Σούρβο"

Φωτογραφία από το Σούρβο του 2012 Ανήμερα Πρωτοχρονιάς από νωρίς το πρωί μαζεύονται ανά γειτονιές οι γονείς και ανάβουν φωτιές. Τσιπουράκι και κάνας μεζές για το καλό της χρονιάς. Τα παιδιά ξεκινάνε και πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι λέγοντας τα  κάλαντα. Το σπίτι δίνει κέρασμα που αποτελείται από ξηρούς καρπούς, μανταρίνια και σοκολατάκια στη σακούλα του κάθε παιδιού. Στα μεγαλύτερα παιδιά της ομάδας δίνονται χρήματα. Στο τέλος τα χρήματα μοιράζονται σε ίσα ποσά σε όλα τα παιδιά του "μαχαλά" που συμμετέχουν στο σούρβο. Τα "σύνορα" της κάθε γειτονιάς είναι θέμα γνώσης που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά.