Μεγάλη ποσότητα σκουπιδιών έχει πεταχτεί στο βουνό της Λητής από (πιθανότατα) βιοτεχνία επίπλων. Οι τεράστιες σακούλες είναι γεμάτες από νάιλον, υφάσματα και γέμισμα καναπέ. Οι δράστες θα είναι υπεύθυνοι για τη μόλυνση ενός μεγάλου μέρους του βουνού έτσι και σκιστούν οι σακούλες από τη στιγμή που τα κομμάτια του πλαστικού είναι αρκετά μικρά και μπορεί να υπάρξει εύκολη διασπορά με τον αέρα. Ενημερώθηκε η υπηρεσία του δήμου και το δασαρχείο και ελπίζουμε να υπάρξει εξέλιξη, όχι μόνο στον καθαρισμό του σημείου αλλά περισσότερο στην ταυτοποίηση των δραστών.
Πριν έρθει η γαλοπούλα (η οποία δεν είναι ελληνική παράδοση αλλά αμερικάνικη) στο ελληνικό τραπέζι, στη Λητή αυτές τις μέρες (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) το Ληταίικο γιορτινό τραπέζι είχε συνήθως πράσα με χοιρινό. Σας παραθέτουμε τη συνταγή. Καλές γιορτές και καλή χρονιά. Πράσα με χοιρινό κρέας Βράζουμε το χοιρινό κρέας (1 κιλό) κατά προτίμηση με κόκκαλο με λίγο νερό ώσπου να μαλακώσει. Κόβουμε τα πράσα (2 κιλά) σε μέτρια κομμάτια, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι με ένα φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα πράσα σε πλατιά κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι (και κόκκινο πιπέρι μπορεί να μπει) και αν θέλουμε μια κουταλιά πελτέ ντομάτας. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και λίγο ζωμό κρέας, το κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μείνει με το λάδι του. Στο τέλος σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε κύμινο. Μπορούμε αντί για κατσαρόλα να χρησιμοποιήσουμε γάστρα με όλα τα υλικά σε μέτριο φούρνο ώσπου να "πιει" το νε
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου