Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο πόλεμος, η προσφυγιά, οι αιτίες και οι δόλιες αφορμές

Να σκοτώνονται οι λαοί για τ' αφέντη το φαΐ
Κ. Βάρναλης

Ομολογώ πως είχα ξεχάσει τα πραγματικά γεγονότα της Δ΄σταυροφορίας .Η Αγία Σταυροφορία που κατέστρεψε ουσιαστικά την Βυζαντινή Αυτοκρατορία έγινε το 1204. Ο Πάπας Ιννοκέντιος ο Γ΄ άγιος άνθρωπος, αποσταλμένος του Θεού στη Γη είχε την  εντολή του  Υψίστου να αποκαταστήσει  στον θρόνο του Βυζαντίου τον εκθρονισθέντα αυτοκράτορα Ισαάκιο και να  εκδιώξει  τον Αλέξιο τον Γ΄.Η Κωνσταντινούπολη καταστράφηκε οι λεηλασίες οι σφαγές ήταν αφάνταστες. Το κόστος φοβερό. Πόρνες χόρευαν στον Πατριαρχικό θρόνο της Αγίας Σοφίας.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Διανύουμε άσχημες μέρες με το μακελειό στις Βρυξέλλες. Φοβερά εγκλήματα εναντίον αθώων ανθρώπων από φανατικούς.

Πριν χρόνια ο Φράνσις Φουκουγιάμα ο πληρωμένος κονδυλοφόρος της νεοφιλεύθερης Δύσης προφήτευσε (τρομάρα του) πως πλέον οι πόλεμοι  θα είναι θρησκευτικοί. Ισλάμ εναντίον Χριστιανοσύνης. Έτσι βόλευε τους  δημιουργούς του ολέθρου  και έπρεπε να επιστρατευθούν πρόθυμοι κονδυλοφόροι για να στηρίξουν το ψεύδος. Ποιο ψεύδος; Ότι οι πόλεμοι ήταν, είναι και θα είναι οικονομικοί.

Ποιοι όμως εξόπλισαν το Ισλαμικό Κράτος; Οι πολιτισμένοι δυτικοί .


Το αμερικανικό Κογκρέσο τον Ιανουάριο του 2014  ψήφισε την χρηματοδότηση και τον εξοπλισμό του λεγόμενου συριακού στρατού, αλλά και των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Το  2012  η Γαλλία παρέδωσε  στην λεγόμενη συριακή αντιπολίτευση και φυσικά στο ισλαμικό κράτος κανόνια, μυδραλιοβόλα, εκτοξευτήρες ρουκετών και αντιαρματικούς πυραύλους.

Οι Η.Π.Α είχαν χαϊδεμένο τους παιδί τον αρχιτρομοκράτη Μπιν Λάντεν; Ο Μπρζεζίσκι  σύμβουλος του Κάρτερ του Κλίντον και του Ομπάμα  είχε την εντολή να δημιουργήσει τον Μπιν Λάντεν.

Οι φανατισμοί είναι πάντοτε καταστροφικοί. Οι θρησκευτικοί φανατισμοί είναι οι χειρότεροι γιατί υπόσχονται την επουράνια ανταμοιβή.

Δυστυχώς διερχόμεθα μία από τις χείριστες  ιστορικές περιόδους.

Είναι η βαρβαρότητα. Τη βλέπω να 'ρχεται μεταμφιεσμένη, κάτω από άνομες συμμαχίες και προσυμφωνημένες υποδουλώσεις. Δεν θα πρόκειται για τους φούρνους του Χίτλερ ίσως, αλλά για μεθοδευμένη και οιονεί επιστημονική καθυπόταξη του ανθρώπου. Για τον πλήρη εξευτελισμό του. Για την ατίμωσή του.
Οδυσσέας Ελύτης.


Σωτήρης Σωτηρίου
Συνταξιούχος Οδοντίατρος
Πρώην Πρόεδρος Κοινότητας Λητής
Πρώην Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μυγδονίας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο φαγητό της Λητής

Πριν έρθει η γαλοπούλα (η οποία δεν είναι ελληνική παράδοση αλλά αμερικάνικη) στο ελληνικό τραπέζι, στη Λητή αυτές τις μέρες (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) το  Ληταίικο γιορτινό τραπέζι είχε συνήθως πράσα με χοιρινό. Σας παραθέτουμε τη συνταγή. Καλές γιορτές και καλή χρονιά. Πράσα με χοιρινό κρέας Βράζουμε το χοιρινό κρέας (1 κιλό) κατά προτίμηση με κόκκαλο με λίγο νερό ώσπου να μαλακώσει. Κόβουμε τα πράσα (2 κιλά) σε μέτρια κομμάτια, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι με ένα φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα πράσα σε πλατιά κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι (και κόκκινο πιπέρι μπορεί να μπει) και αν θέλουμε μια κουταλιά πελτέ ντομάτας.  Ανακατεύουμε κατά διαστήματα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και λίγο ζωμό κρέας, το κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μείνει με το λάδι του. Στο τέλος σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε κύμινο. Μπορούμε αντί για κατσαρόλα να χρησιμοποιήσουμε γάστρα με όλα τα υλικά σε μέτριο φούρνο ώσπου να "πιει" το νε

Με ξεκάθαρο μήνυμα οι συμμετέχοντες από τη Λητή στο 2ο Τρίαθλο Ωραιοκάστρου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες τριάθλου, διάθλου, ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας που διοργανώθηκαν χθες Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στο Ωραιόκαστρο. Η εκκίνηση έγινε στο δημοτικό κολυμβητήριο του Ωραιοκάστρου.  Όπως και την προηγούμενη φορά υπήρξαν συμμετοχές από τη Λητή, μόνο που αυτή τη φορά οι συμμετέχοντες έδωσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ανέβηκαν στο βάθρο με μπλουζάκια που έγραφαν:

Γιατί η ιστορία του Δήμου Ωραιοκάστρου δεν περιλαμβάνει τη Μυγδονία;

Αν κάποιος επισκεφθεί την ιστοσελίδα του Δήμου Ωραιοκάστρου το πρώτο πράγμα που εμφανίζεται είναι η κεντρική σελίδα η οποία σε παραπέμπει στην περιγραφή και την ιστορία του. Από περιέργεια επισκεφθήκαμε την ιστορία του Δήμου Ωραιοκάστρου στη διευθυνση https://oraiokastro.gr/o-dimos/istoria-chartes/  . Αυτό που αντικρίζει κανείς είναι μία ιστορία που περιορίζεται σε αυτό που οριζόταν Δήμος Ωραιοκάστρου πριν το 2010. Αυτό το επιβεβαιώνει και το φυλλάδιο που έχει την ιστορία το οποίο γράφει ξεκάθαρα ότι είναι από το 2010... Και να σκεφτεί κανείς ότι η ιστοσελίδα ανανεώθηκε το 2020... Αυτό λοιπόν που ανακαλύπτει κανείς είναι ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά στην ιστορία του δήμου από την μεριά της Μυγδονίας. Αν λοιπόν εκεί στο Δήμο Ωραιοκάστρου οι υπεύθυνοι δεν γνωρίζουν την ιστορία από την εδώ μεριά του δήμου, μπορούμε να τους βοηθήσουμε αναφέροντας κάποια από τα σημαντικά ιστορικά ευρήματα που έχει η Μυγδονία: