Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανακοινώσεις: Ανοιχτά τα σχολεία την Τρίτη 19/1 και σημεία προμήθειας αλατιού

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις:

  1. τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016.
  2. Οι δημότες και οι καταστηματάρχες της δημοτικής ενότητας Ωραιοκάστρου θα μπορούν να προμηθεύονται αλάτι καθ' όλο το 24ωρο από την αποθήκη, που βρίσκεται απέναντι από το Κ.Α..Π.Η. Παλαιοκάστρου.

Οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες της δημοτικής ενότητας ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ θα μπορούν να προμηθεύονται αλάτι καθ' όλο το 24ωρο από την αποθήκη του ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ επικοινωνώντας με τον Πρόεδρο κ. Τερζή Χρήστο στα τηλ.:2310787539 & 6973512554.
 
Οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες της δημοτικής ενότητας ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ θα μπορούν να προμηθεύονται αλάτι καθ' όλο το 24ωρο από την κοινότητα του ΔΡΥΜΟΥ επικοινωνώντας με τον κ. ΔΙΑΜΕΛΑ ΣΑΚΗ στο τηλ. 6988092020
 
Σε κάθε άλλη περίπτωση έκτακτης ανάγκης οι δημότες όλου του διευρυμένου δήμου θα επικοινωνούν με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας στα τηλ. 6944292979, 6986546760 και τον υπεύθυνο του γραφείου πολιτικής προστασίας κ. ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΔΗ ΦΑΝΗ στα τηλ. 6947010447, 6984474860 και στα τηλέφωνα των προέδρων τοπικών κοινοτήτων και ενοτήτων:

  •  ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΚΟΥΦΟΥΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ: 6909111900
  • ΔΡΥΜΟΥ - ΠΑΤΣΑΛΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ: 6981076100
  • ΛΗΤΗΣ - ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ: 6977376601
  • ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ - ΓΚΑΤΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ: 6947156872 6942461188
  • ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ - ΤΕΡΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ: 6973512554
  • ΜΕΣΑΙΟΥ - ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ: 6973808467
  • Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - ΓΙΑΪΛΑΤΖΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 6972071384
  • ΝΕΟΧΩΡΟΥΔΑΣ - ΖΕΓΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ: 6973008582

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο φαγητό της Λητής

Πριν έρθει η γαλοπούλα (η οποία δεν είναι ελληνική παράδοση αλλά αμερικάνικη) στο ελληνικό τραπέζι, στη Λητή αυτές τις μέρες (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) το  Ληταίικο γιορτινό τραπέζι είχε συνήθως πράσα με χοιρινό. Σας παραθέτουμε τη συνταγή. Καλές γιορτές και καλή χρονιά. Πράσα με χοιρινό κρέας Βράζουμε το χοιρινό κρέας (1 κιλό) κατά προτίμηση με κόκκαλο με λίγο νερό ώσπου να μαλακώσει. Κόβουμε τα πράσα (2 κιλά) σε μέτρια κομμάτια, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι με ένα φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα πράσα σε πλατιά κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι (και κόκκινο πιπέρι μπορεί να μπει) και αν θέλουμε μια κουταλιά πελτέ ντομάτας.  Ανακατεύουμε κατά διαστήματα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και λίγο ζωμό κρέας, το κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μείνει με το λάδι του. Στο τέλος σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε κύμινο. Μπορούμε αντί για κατσαρόλα να χρησιμοποιήσουμε γάστρα με όλα τα υλικά σε μέτριο φούρνο ώσπου να "πιει" το νε

Με ξεκάθαρο μήνυμα οι συμμετέχοντες από τη Λητή στο 2ο Τρίαθλο Ωραιοκάστρου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες τριάθλου, διάθλου, ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας που διοργανώθηκαν χθες Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στο Ωραιόκαστρο. Η εκκίνηση έγινε στο δημοτικό κολυμβητήριο του Ωραιοκάστρου.  Όπως και την προηγούμενη φορά υπήρξαν συμμετοχές από τη Λητή, μόνο που αυτή τη φορά οι συμμετέχοντες έδωσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ανέβηκαν στο βάθρο με μπλουζάκια που έγραφαν:

Το έθιμο "Σούρβο"

Φωτογραφία από το Σούρβο του 2012 Ανήμερα Πρωτοχρονιάς από νωρίς το πρωί μαζεύονται ανά γειτονιές οι γονείς και ανάβουν φωτιές. Τσιπουράκι και κάνας μεζές για το καλό της χρονιάς. Τα παιδιά ξεκινάνε και πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι λέγοντας τα  κάλαντα. Το σπίτι δίνει κέρασμα που αποτελείται από ξηρούς καρπούς, μανταρίνια και σοκολατάκια στη σακούλα του κάθε παιδιού. Στα μεγαλύτερα παιδιά της ομάδας δίνονται χρήματα. Στο τέλος τα χρήματα μοιράζονται σε ίσα ποσά σε όλα τα παιδιά του "μαχαλά" που συμμετέχουν στο σούρβο. Τα "σύνορα" της κάθε γειτονιάς είναι θέμα γνώσης που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά.