Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ανακοίνωση του δημάρχου Ωραιοκάστρου για όσα συνέβηκαν στο δημοτικό συμβούλιο

Μετά τα χθεσινά γεγονότα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου, όπου υπήρξε σκόπιμη διακοπή της από πολίτη, ο οποίος επανειλημμένως έχει δημιουργήσει προβλήματα, ο δήμαρχος Αστέριος Γαβότσης προέβη στην παρακάτω δήλωση:

«Στόχος μας ήταν και παραμένει η εύρυθμη λειτουργία του δημοτικού μας συμβουλίου. Σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να διακόπτει σκόπιμα τη συνεδρίαση του σώματος, υποκινούμενος από μέλη της αντιπολίτευσης. Δυστυχώς, έχει αποδειχθεί και κατά το παρελθόν ότι ορισμένοι παρακολουθούν τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου με αποκλειστικό σκοπό να δημιουργήσουν εντάσεις αποσυντονίζοντας το σώμα, λειτουργώντας σε ‘‘διατεταγμένη υπηρεσία’’. Κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων συζητούνται και αποφασίζονται θέματα μείζονος σημασίας για τον τόπο και τους δημότες μας και για αυτό κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει και να διακόπτει τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να κάνουν ερωτήσεις προς το σώμα κάθε 1η συνεδρίαση του μήνα από εκεί και πέρα μπορούν να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις αλλά όχι να δημιουργούν προβλήματα για το… θεαθήναι. Εμείς ως δημοτική αρχή θα προσπαθούμε συνεχώς και με οποιοδήποτε μέσο να διασφαλίζουμε την ομαλή λειτουργία των δημοτικών συμβουλίων».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο φαγητό της Λητής

Πριν έρθει η γαλοπούλα (η οποία δεν είναι ελληνική παράδοση αλλά αμερικάνικη) στο ελληνικό τραπέζι, στη Λητή αυτές τις μέρες (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) το  Ληταίικο γιορτινό τραπέζι είχε συνήθως πράσα με χοιρινό. Σας παραθέτουμε τη συνταγή. Καλές γιορτές και καλή χρονιά. Πράσα με χοιρινό κρέας Βράζουμε το χοιρινό κρέας (1 κιλό) κατά προτίμηση με κόκκαλο με λίγο νερό ώσπου να μαλακώσει. Κόβουμε τα πράσα (2 κιλά) σε μέτρια κομμάτια, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι με ένα φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα πράσα σε πλατιά κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι (και κόκκινο πιπέρι μπορεί να μπει) και αν θέλουμε μια κουταλιά πελτέ ντομάτας.  Ανακατεύουμε κατά διαστήματα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και λίγο ζωμό κρέας, το κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μείνει με το λάδι του. Στο τέλος σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε κύμινο. Μπορούμε αντί για κατσαρόλα να χρησιμοποιήσουμε γάστρα με όλα τα υλικά σε μέτριο φούρνο ώσπου να "πιει" το νε

Με ξεκάθαρο μήνυμα οι συμμετέχοντες από τη Λητή στο 2ο Τρίαθλο Ωραιοκάστρου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες τριάθλου, διάθλου, ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας που διοργανώθηκαν χθες Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στο Ωραιόκαστρο. Η εκκίνηση έγινε στο δημοτικό κολυμβητήριο του Ωραιοκάστρου.  Όπως και την προηγούμενη φορά υπήρξαν συμμετοχές από τη Λητή, μόνο που αυτή τη φορά οι συμμετέχοντες έδωσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ανέβηκαν στο βάθρο με μπλουζάκια που έγραφαν:

Το έθιμο "Σούρβο"

Φωτογραφία από το Σούρβο του 2012 Ανήμερα Πρωτοχρονιάς από νωρίς το πρωί μαζεύονται ανά γειτονιές οι γονείς και ανάβουν φωτιές. Τσιπουράκι και κάνας μεζές για το καλό της χρονιάς. Τα παιδιά ξεκινάνε και πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι λέγοντας τα  κάλαντα. Το σπίτι δίνει κέρασμα που αποτελείται από ξηρούς καρπούς, μανταρίνια και σοκολατάκια στη σακούλα του κάθε παιδιού. Στα μεγαλύτερα παιδιά της ομάδας δίνονται χρήματα. Στο τέλος τα χρήματα μοιράζονται σε ίσα ποσά σε όλα τα παιδιά του "μαχαλά" που συμμετέχουν στο σούρβο. Τα "σύνορα" της κάθε γειτονιάς είναι θέμα γνώσης που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά.