Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Μυγδονιακός ξεκίνησε με νίκη

Την Κυριακή 11/10/2015 στο κατάμεστο γυμναστήριο του Ηρακλή Γέφυρας και για το θεσμό του κυπέλλου της ΕΠΕΣΘ η ομάδα του ΜΥΓΔΟΝΙΑΚΟΥ πήρε τη νίκη με 3—2 σετ από την τοπική ομάδα.
Το παιχνίδι ήταν πολύ ωραίο, από δυο πολύ καλές ομάδες που θα κάνουν εκπλήξεις στο πρωτάθλημα της Α΄ τοπικής κατηγορίας Γυναικών της ΕΠΕΣΘ. Ελαφρώς καλύτερος  ο ΜΥΓΔΟΝΙΑΚΟΣ πήρε την νίκη στο 5ο σετ και μαζί την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλου.
Συγχαρητήρια στα κορίτσια  και την προπονήτρια του ΜΥΓΔΟΝΙΑΚΟΥ κυρία Άντζυ Τρύψια και ευχόμαστε  καλή συνέχεια στο κύπελλο και καλή πορεία στο πρωτάθλημα.
Συγχαρητήρια βεβαίως και στην ομάδα του Ηρακλή Γέφυρας και στην προπονήτρια κυρία Ελευθερία Μηλοβιανού που έφτιαξε μια καλή και ανταγωνιστική ομάδα με παιδιά της περιοχής.
Αξίζει επίσης να καταγραφεί ότι η αθλήτρια του Μυγδονιακού Μποσταντζόγλου Ελένη σ’ αυτόν τον αγώνα αγωνίστηκε σαν ακραία, πασαδόρος, διαγώνια και κεντρική. Αυτό μπορεί να είναι και πανελλήνιο ρεκόρ να παίξει ένας αθλητής  -τρια στον ίδιο αγώνα σ, όλες τις εξειδικευμένες θέσεις του βόλεϊ.
Η σύνθεση της ομάδος του ΜΥΓΔΟΝΙΑΚΟΥ ήταν : (Άντζυ Τρύψια) Τσιτσιπλάμη Ελένη, Μποσταντζόγλου Ελένη, Βεργή Γωγώ, Μανιάτη Αγγελική, Πατέλη Λίτσα, Νίκα Κων/ινα, Ξανθοπούλου Μαρτίνα (λ) Τράικου Έρση, Χατζησακούλα Χριστίνα, Καραγιάννη Θέη, Λάκη Ειρήνη, Σαμαλέκη Κατερίνα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο φαγητό της Λητής

Πριν έρθει η γαλοπούλα (η οποία δεν είναι ελληνική παράδοση αλλά αμερικάνικη) στο ελληνικό τραπέζι, στη Λητή αυτές τις μέρες (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) το  Ληταίικο γιορτινό τραπέζι είχε συνήθως πράσα με χοιρινό. Σας παραθέτουμε τη συνταγή. Καλές γιορτές και καλή χρονιά. Πράσα με χοιρινό κρέας Βράζουμε το χοιρινό κρέας (1 κιλό) κατά προτίμηση με κόκκαλο με λίγο νερό ώσπου να μαλακώσει. Κόβουμε τα πράσα (2 κιλά) σε μέτρια κομμάτια, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι με ένα φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα πράσα σε πλατιά κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι (και κόκκινο πιπέρι μπορεί να μπει) και αν θέλουμε μια κουταλιά πελτέ ντομάτας.  Ανακατεύουμε κατά διαστήματα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και λίγο ζωμό κρέας, το κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μείνει με το λάδι του. Στο τέλος σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε κύμινο. Μπορούμε αντί για κατσαρόλα να χρησιμοποιήσουμε γάστρα με όλα τα υλικά σε μέτριο φούρνο ώσπου να "πιει" το νε

Με ξεκάθαρο μήνυμα οι συμμετέχοντες από τη Λητή στο 2ο Τρίαθλο Ωραιοκάστρου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες τριάθλου, διάθλου, ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας που διοργανώθηκαν χθες Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στο Ωραιόκαστρο. Η εκκίνηση έγινε στο δημοτικό κολυμβητήριο του Ωραιοκάστρου.  Όπως και την προηγούμενη φορά υπήρξαν συμμετοχές από τη Λητή, μόνο που αυτή τη φορά οι συμμετέχοντες έδωσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ανέβηκαν στο βάθρο με μπλουζάκια που έγραφαν:

Το έθιμο "Σούρβο"

Φωτογραφία από το Σούρβο του 2012 Ανήμερα Πρωτοχρονιάς από νωρίς το πρωί μαζεύονται ανά γειτονιές οι γονείς και ανάβουν φωτιές. Τσιπουράκι και κάνας μεζές για το καλό της χρονιάς. Τα παιδιά ξεκινάνε και πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι λέγοντας τα  κάλαντα. Το σπίτι δίνει κέρασμα που αποτελείται από ξηρούς καρπούς, μανταρίνια και σοκολατάκια στη σακούλα του κάθε παιδιού. Στα μεγαλύτερα παιδιά της ομάδας δίνονται χρήματα. Στο τέλος τα χρήματα μοιράζονται σε ίσα ποσά σε όλα τα παιδιά του "μαχαλά" που συμμετέχουν στο σούρβο. Τα "σύνορα" της κάθε γειτονιάς είναι θέμα γνώσης που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά.