Ένα ακόμη τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στη Λητή χθές 14 Οκτώβρίου κοντά στα μεσάνυχτα. Στη γνωστή διχάλα με κατεύθυνση προς Δρυμό και Μελισσοχώρι (στάση Αγίων Θεοδώρων) σημειώθηκε το ατύχημα κατά το οποίο υπήρξε και τραυματισμός. Στο συγκεκριμένο σημείο σημείο έχουν γίνει πολλά και σοβαρά ατυχήματα, χωρίς προς το παρόν να έχουν ξεκινήσει οποιαδήποτε προσπάθειες για σήμανση ή για δημιουργία κυκλικού κόμβου από τις αρμόδιες αρχές. Το σημείο είναι γνωστό για την έλλειψη ορατότητας, την κακή σήμανση και τις αυξημένες ταχύτητες που αναπτύσσουν οι οδηγοί.
Πριν έρθει η γαλοπούλα (η οποία δεν είναι ελληνική παράδοση αλλά αμερικάνικη) στο ελληνικό τραπέζι, στη Λητή αυτές τις μέρες (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) το Ληταίικο γιορτινό τραπέζι είχε συνήθως πράσα με χοιρινό. Σας παραθέτουμε τη συνταγή. Καλές γιορτές και καλή χρονιά. Πράσα με χοιρινό κρέας Βράζουμε το χοιρινό κρέας (1 κιλό) κατά προτίμηση με κόκκαλο με λίγο νερό ώσπου να μαλακώσει. Κόβουμε τα πράσα (2 κιλά) σε μέτρια κομμάτια, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι με ένα φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα πράσα σε πλατιά κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι (και κόκκινο πιπέρι μπορεί να μπει) και αν θέλουμε μια κουταλιά πελτέ ντομάτας. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και λίγο ζωμό κρέας, το κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μείνει με το λάδι του. Στο τέλος σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε κύμινο. Μπορούμε αντί για κατσαρόλα να χρησιμοποιήσουμε γάστρα με όλα τα υλικά σε μέτριο φούρνο ώσπου να "πιει" το νε
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου