Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Να σταθώ στα πόδια μου»


«Να σταθώ στα πόδια μου» είναι ο τίτλος του νέου τραγουδιού από τον επιτυχημένο κρητικό καλλιτέχνη Γιώργο Νικηφόρου Ζερβάκη σε συνεργασία με τον Λεωνίδα Μπαλάφα, με το video clip να φέρει την υπογραφή του κινηματογραφιστή Θοδωρή Παπαδουλάκη.

Ένα καφενείο. Μερικοί άνδρες. Μια τηλεόραση που παίζει τις ειδήσεις... και ένα δυνατό συναίσθημα για επανάσταση που ξεκινάει από το κρητικό ζάλο! 

Αυτό είναι το σκηνικό που έστησε ο σπουδαίος σκηνοθέτης Θοδωρής Παπαδουλάκης για να υποδεχθεί το μουσικό «χιτώνα» της απρόσμενης συνεργασίας του Γιώργου Ν. Ζερβάκη και του Λεωνίδα Μπαλάφα.


Σε μερικά λεπτά, όλη η πρόσφατη ιστορία των εξελίξεων στη χώρα αναδεικνύεται ως το «καρφί» που θα πρέπει να σφραγίσει την κερκόπορτα του παρελθόντος και να δώσει τη θέση της σε κάτι δυνατό. Μια περπατησιά βαριά, με σημείο εκκίνησης τα σοκάκια του χωριού, από μια χειρονομία που δεν έπρεπε να γίνει και αντηχεί στα κρητικά βουνά για να ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Η συνεργασία των τριών ταλαντούχων καλλιτεχνών επιδιώκει να περάσει το μήνυμα της συσπείρωσης και της νίκης απέναντι σε κάθε φόβο, οδηγώντας τον στο τέλος και την εξαφάνιση.

Απολαύστε το

Πηγή: creteplus


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο φαγητό της Λητής

Πριν έρθει η γαλοπούλα (η οποία δεν είναι ελληνική παράδοση αλλά αμερικάνικη) στο ελληνικό τραπέζι, στη Λητή αυτές τις μέρες (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) το  Ληταίικο γιορτινό τραπέζι είχε συνήθως πράσα με χοιρινό. Σας παραθέτουμε τη συνταγή. Καλές γιορτές και καλή χρονιά. Πράσα με χοιρινό κρέας Βράζουμε το χοιρινό κρέας (1 κιλό) κατά προτίμηση με κόκκαλο με λίγο νερό ώσπου να μαλακώσει. Κόβουμε τα πράσα (2 κιλά) σε μέτρια κομμάτια, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι με ένα φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα πράσα σε πλατιά κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι (και κόκκινο πιπέρι μπορεί να μπει) και αν θέλουμε μια κουταλιά πελτέ ντομάτας.  Ανακατεύουμε κατά διαστήματα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και λίγο ζωμό κρέας, το κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μείνει με το λάδι του. Στο τέλος σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε κύμινο. Μπορούμε αντί για κατσαρόλα να χρησιμοποιήσουμε γάστρα με όλα τα υλικά σε μέτριο φούρνο ώσπου να "πιει" το νε

Με ξεκάθαρο μήνυμα οι συμμετέχοντες από τη Λητή στο 2ο Τρίαθλο Ωραιοκάστρου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες τριάθλου, διάθλου, ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας που διοργανώθηκαν χθες Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στο Ωραιόκαστρο. Η εκκίνηση έγινε στο δημοτικό κολυμβητήριο του Ωραιοκάστρου.  Όπως και την προηγούμενη φορά υπήρξαν συμμετοχές από τη Λητή, μόνο που αυτή τη φορά οι συμμετέχοντες έδωσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ανέβηκαν στο βάθρο με μπλουζάκια που έγραφαν:

Το έθιμο "Σούρβο"

Φωτογραφία από το Σούρβο του 2012 Ανήμερα Πρωτοχρονιάς από νωρίς το πρωί μαζεύονται ανά γειτονιές οι γονείς και ανάβουν φωτιές. Τσιπουράκι και κάνας μεζές για το καλό της χρονιάς. Τα παιδιά ξεκινάνε και πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι λέγοντας τα  κάλαντα. Το σπίτι δίνει κέρασμα που αποτελείται από ξηρούς καρπούς, μανταρίνια και σοκολατάκια στη σακούλα του κάθε παιδιού. Στα μεγαλύτερα παιδιά της ομάδας δίνονται χρήματα. Στο τέλος τα χρήματα μοιράζονται σε ίσα ποσά σε όλα τα παιδιά του "μαχαλά" που συμμετέχουν στο σούρβο. Τα "σύνορα" της κάθε γειτονιάς είναι θέμα γνώσης που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά.