Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

15 Απριλίου – 30 Απριλίου 2015 Εβδομάδες ΔΩΡΕΑΝ προληπτικού ελέγχου για τον καρκίνο του παχέος εντέρου

Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, με αφορμή το Μήνα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας W.H.O. – Απρίλιος 2015) διοργανώνει τις «Εβδομάδες ΔΩΡΕΑΝ προληπτικού Ελέγχου για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου», πρωτοβουλία που διοργανώνεται με την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρίας Ογκολογίας Πεπτικού και με τη χορηγία των εξετάσεων από τον Όμιλο Εταιριών Υγείας ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ. Η δράση αυτή απευθύνεται σε άντρες και γυναίκες ηλικίας 50 – 75 ετών, οι οποίοι θα έχουν από 15 έως 30 Απριλίου 2015 τη δυνατότητα να υποβληθούν ΔΩΡΕΑΝ στην προληπτική εξέταση ανίχνευσης αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα στα παραπάνω διαγνωστικά κέντρα.

Καλώντας στα τηλέφωνα 210 6966100 (Αττική) και 2310459660 (Θεσσαλονίκη) για τον Όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τη ΔΩΡΕΑΝ εξέταση για ανίχνευση αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα που γίνεται με την προσκόμιση δείγματος κοπράνων σε αποστειρωμένο δοχείο. Συστήνεται στους πολίτες να έχουν τηλεφωνήσει πρώτα στο Διαγνωστικό κέντρο που τους εξυπηρετεί για να γνωρίζουν το ωράριο που μπορούν να προσκομίσουν το δείγμα. Πρόκειται για μία σύγχρονη εξέταση που δεν χρειάζεται κάποια προετοιμασία εκ μέρους του εξεταζόμενου.

Η συγκεκριμένη εξέταση αποτελεί μέρος των Εθνικών Προγραμμάτων πρόληψης του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου σε πολλές ανεπτυγμένες χώρες. Αυτή η μορφή καρκίνου συνιστά σήμερα τον τρίτο συχνότερο καρκίνο που διαγιγνώσκεται στον αναπτυγμένο κόσμο και προέρχεται από τον ανώμαλο πολλαπλασιασμό των κυττάρων των τοιχωμάτων του τελευταίου μέρους του παχέος εντέρου. Ο καρκίνος του παχέος εντέρου δεν συνοδεύεται από συμπτώματα στα πρώιμα στάδια και ως εκ τούτου, δυστυχώς, πολλές περιπτώσεις παραμένουν αδιάγνωστες μέχρι την εξάπλωση του καρκίνου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο φαγητό της Λητής

Πριν έρθει η γαλοπούλα (η οποία δεν είναι ελληνική παράδοση αλλά αμερικάνικη) στο ελληνικό τραπέζι, στη Λητή αυτές τις μέρες (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) το  Ληταίικο γιορτινό τραπέζι είχε συνήθως πράσα με χοιρινό. Σας παραθέτουμε τη συνταγή. Καλές γιορτές και καλή χρονιά. Πράσα με χοιρινό κρέας Βράζουμε το χοιρινό κρέας (1 κιλό) κατά προτίμηση με κόκκαλο με λίγο νερό ώσπου να μαλακώσει. Κόβουμε τα πράσα (2 κιλά) σε μέτρια κομμάτια, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι με ένα φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα πράσα σε πλατιά κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι (και κόκκινο πιπέρι μπορεί να μπει) και αν θέλουμε μια κουταλιά πελτέ ντομάτας.  Ανακατεύουμε κατά διαστήματα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και λίγο ζωμό κρέας, το κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μείνει με το λάδι του. Στο τέλος σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε κύμινο. Μπορούμε αντί για κατσαρόλα να χρησιμοποιήσουμε γάστρα με όλα τα υλικά σε μέτριο φούρνο ώσπου να "πιει" το νε

Με ξεκάθαρο μήνυμα οι συμμετέχοντες από τη Λητή στο 2ο Τρίαθλο Ωραιοκάστρου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες τριάθλου, διάθλου, ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας που διοργανώθηκαν χθες Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στο Ωραιόκαστρο. Η εκκίνηση έγινε στο δημοτικό κολυμβητήριο του Ωραιοκάστρου.  Όπως και την προηγούμενη φορά υπήρξαν συμμετοχές από τη Λητή, μόνο που αυτή τη φορά οι συμμετέχοντες έδωσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ανέβηκαν στο βάθρο με μπλουζάκια που έγραφαν:

Γιατί η ιστορία του Δήμου Ωραιοκάστρου δεν περιλαμβάνει τη Μυγδονία;

Αν κάποιος επισκεφθεί την ιστοσελίδα του Δήμου Ωραιοκάστρου το πρώτο πράγμα που εμφανίζεται είναι η κεντρική σελίδα η οποία σε παραπέμπει στην περιγραφή και την ιστορία του. Από περιέργεια επισκεφθήκαμε την ιστορία του Δήμου Ωραιοκάστρου στη διευθυνση https://oraiokastro.gr/o-dimos/istoria-chartes/  . Αυτό που αντικρίζει κανείς είναι μία ιστορία που περιορίζεται σε αυτό που οριζόταν Δήμος Ωραιοκάστρου πριν το 2010. Αυτό το επιβεβαιώνει και το φυλλάδιο που έχει την ιστορία το οποίο γράφει ξεκάθαρα ότι είναι από το 2010... Και να σκεφτεί κανείς ότι η ιστοσελίδα ανανεώθηκε το 2020... Αυτό λοιπόν που ανακαλύπτει κανείς είναι ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά στην ιστορία του δήμου από την μεριά της Μυγδονίας. Αν λοιπόν εκεί στο Δήμο Ωραιοκάστρου οι υπεύθυνοι δεν γνωρίζουν την ιστορία από την εδώ μεριά του δήμου, μπορούμε να τους βοηθήσουμε αναφέροντας κάποια από τα σημαντικά ιστορικά ευρήματα που έχει η Μυγδονία: