Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αυτοί μας διοικούν. Μαθήματα ήθους από Δούμπαλα-Τσολάκη.


Αναδημοσίευση-Ρεπορτάζ από τον Τροχό

Την προχθεσινή συνέλευση των κατοίκων του Πενταλόφου ενάντια στη μεταφορά της έδρας της ΔΗΚΕΩ σημάδεψε αρνητικά ένα θλιβερό περιστατικό βίας μεταξύ του πρώην δημάρχου Δ. Σαραμάντου, του αντιπροέδρου της ΔΗΚΕΩ Γ. Τσολάκη και του πρώην αντιδημάρχου Κ. Δούμπαλα. Για το συγκεκριμένο περιστατικό υπήρξε έκκληση από μέλη της συνέλευσης προς τα παριστάμενα ενημερωτικά μπλογκ να μη δοθεί μεγάλη έμφαση και δημοσιότητα, κάτι που έγινε σεβαστό από τον "Τροχό". Στη συνέχεια όμως, διαπιστώσαμε ότι το θέμα τέθηκε προ ημερήσιας διάταξης στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ της ΔΗΚΕΩ, στην οποία συμμετείχε ο Γ. Τσολάκης, ο οποίος παρουσίασε τη δική του εκδοχή των γεγονότων (βλέπε το 2ο βίντεο). Αποφασίστηκε μάλιστα να εκδοθεί και κάποιο ψήφισμα καταδίκης της βίας. Για να μην υπάρχει μονομερής ενημέρωση και παρουσίαση των διαδραματισθέντων παρουσιάζουμε το βίντεο με το θλιβερό συμβάν κι ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.

Να υπογραμμίσουμε ότι ο κύριος Δούμπαλας είναι μέλος του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου με τον συνδυασμό "Ωραιόκαστρο Τώρα" του Σαραμάντου και είχε βγει στις εκλογές πρώτος σε ψήφους στην δημοτική κοινότητα της Καλλιθέας με 1077.Ο κύριος Τσολάκης είναι αντιπρόεδρος της ΔΗΚΕΩ και είχε κατεβεί στις εκλογές υποψήφιος με την παράταξη "Πολιτεία με Όραμα" του  Γαβότση. 

Είναι αυτοί λοιπόν οι άνθρωποι (όπως ο κος Δούμπαλας που γρονθοκοπεί) που μιλάνε για ήθος και κουνάνε το δάχτυλο στη νεολαία. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο φαγητό της Λητής

Πριν έρθει η γαλοπούλα (η οποία δεν είναι ελληνική παράδοση αλλά αμερικάνικη) στο ελληνικό τραπέζι, στη Λητή αυτές τις μέρες (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) το  Ληταίικο γιορτινό τραπέζι είχε συνήθως πράσα με χοιρινό. Σας παραθέτουμε τη συνταγή. Καλές γιορτές και καλή χρονιά. Πράσα με χοιρινό κρέας Βράζουμε το χοιρινό κρέας (1 κιλό) κατά προτίμηση με κόκκαλο με λίγο νερό ώσπου να μαλακώσει. Κόβουμε τα πράσα (2 κιλά) σε μέτρια κομμάτια, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι με ένα φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα πράσα σε πλατιά κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι (και κόκκινο πιπέρι μπορεί να μπει) και αν θέλουμε μια κουταλιά πελτέ ντομάτας.  Ανακατεύουμε κατά διαστήματα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και λίγο ζωμό κρέας, το κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μείνει με το λάδι του. Στο τέλος σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε κύμινο. Μπορούμε αντί για κατσαρόλα να χρησιμοποιήσουμε γάστρα με όλα τα υλικά σε μέτριο φούρνο ώσπου να "πιει" το νε

Με ξεκάθαρο μήνυμα οι συμμετέχοντες από τη Λητή στο 2ο Τρίαθλο Ωραιοκάστρου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες τριάθλου, διάθλου, ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας που διοργανώθηκαν χθες Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στο Ωραιόκαστρο. Η εκκίνηση έγινε στο δημοτικό κολυμβητήριο του Ωραιοκάστρου.  Όπως και την προηγούμενη φορά υπήρξαν συμμετοχές από τη Λητή, μόνο που αυτή τη φορά οι συμμετέχοντες έδωσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ανέβηκαν στο βάθρο με μπλουζάκια που έγραφαν:

Γιατί η ιστορία του Δήμου Ωραιοκάστρου δεν περιλαμβάνει τη Μυγδονία;

Αν κάποιος επισκεφθεί την ιστοσελίδα του Δήμου Ωραιοκάστρου το πρώτο πράγμα που εμφανίζεται είναι η κεντρική σελίδα η οποία σε παραπέμπει στην περιγραφή και την ιστορία του. Από περιέργεια επισκεφθήκαμε την ιστορία του Δήμου Ωραιοκάστρου στη διευθυνση https://oraiokastro.gr/o-dimos/istoria-chartes/  . Αυτό που αντικρίζει κανείς είναι μία ιστορία που περιορίζεται σε αυτό που οριζόταν Δήμος Ωραιοκάστρου πριν το 2010. Αυτό το επιβεβαιώνει και το φυλλάδιο που έχει την ιστορία το οποίο γράφει ξεκάθαρα ότι είναι από το 2010... Και να σκεφτεί κανείς ότι η ιστοσελίδα ανανεώθηκε το 2020... Αυτό λοιπόν που ανακαλύπτει κανείς είναι ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά στην ιστορία του δήμου από την μεριά της Μυγδονίας. Αν λοιπόν εκεί στο Δήμο Ωραιοκάστρου οι υπεύθυνοι δεν γνωρίζουν την ιστορία από την εδώ μεριά του δήμου, μπορούμε να τους βοηθήσουμε αναφέροντας κάποια από τα σημαντικά ιστορικά ευρήματα που έχει η Μυγδονία: