Συνεχίζουν ακάθεκτοι το έργο τους οι διαρρήκτες στη Λητή. Το πιο πρόσφατο κρούσμα σημειώθηκε σε οικία σε κεντρικότατο σημείο γύρω στις οκτώ το βράδυ. Το κωμικοτραγικό της υπόθεσης είναι ότι δίπλα από το συμβάν γίνεται η αλλαγή της περιπόλου των κατοίκων για την πρόληψη των διαρρήξεων. Υπάρχει πλέον προβληματισμός για την απόδοση του συγκεκριμένου μέτρου και πολλοί σκέφτονται πώς μπορούν οι κάτοικοι να προστατέψουν τα σπίτια τους, ενώ δεν λείπει και η ανησυχία ότι μπορεί να υπάρχει συνεργασία και εντός του χωριού.
Πριν έρθει η γαλοπούλα (η οποία δεν είναι ελληνική παράδοση αλλά αμερικάνικη) στο ελληνικό τραπέζι, στη Λητή αυτές τις μέρες (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) το Ληταίικο γιορτινό τραπέζι είχε συνήθως πράσα με χοιρινό. Σας παραθέτουμε τη συνταγή. Καλές γιορτές και καλή χρονιά. Πράσα με χοιρινό κρέας Βράζουμε το χοιρινό κρέας (1 κιλό) κατά προτίμηση με κόκκαλο με λίγο νερό ώσπου να μαλακώσει. Κόβουμε τα πράσα (2 κιλά) σε μέτρια κομμάτια, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι με ένα φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα πράσα σε πλατιά κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι (και κόκκινο πιπέρι μπορεί να μπει) και αν θέλουμε μια κουταλιά πελτέ ντομάτας. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και λίγο ζωμό κρέας, το κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μείνει με το λάδι του. Στο τέλος σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε κύμινο. Μπορούμε αντί για κατσαρόλα να χρησιμοποιήσουμε γάστρα με όλα τα υλικά σε μέτριο φούρνο ώσπου να "πιει" το νε
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου