Με άνεση νίκησε ο Μακεδονικός Λητής την ομάδα του Λαχανά. Με πολλή καλή άμυνα και με αρκετές λύσεις στην επίθεση κατάφερε να πάρει διαφορά από το πρώτο 10λεπτο. Στο δεύτερο ημίχρονο που η ομάδα της Λητής "ζεστάθηκε" η διαφορά εκτινάχθηκε ακόμα και στους 40 πόντους. Ιδιαίτερα καλή εμφάνιση από τους νικητές είχαν ο Βαγγέλης Καλλιφούλης, Παπαντωνίου Αντώνης, Θωμάς Τάσος. Τελικό αποτέλεσμα ήταν το 62-32 με τους αρκετούς φίλαθλους να φεύγουν ευχαριστημένοι με την εύκολη νίκη.
Πριν έρθει η γαλοπούλα (η οποία δεν είναι ελληνική παράδοση αλλά αμερικάνικη) στο ελληνικό τραπέζι, στη Λητή αυτές τις μέρες (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) το Ληταίικο γιορτινό τραπέζι είχε συνήθως πράσα με χοιρινό. Σας παραθέτουμε τη συνταγή. Καλές γιορτές και καλή χρονιά. Πράσα με χοιρινό κρέας Βράζουμε το χοιρινό κρέας (1 κιλό) κατά προτίμηση με κόκκαλο με λίγο νερό ώσπου να μαλακώσει. Κόβουμε τα πράσα (2 κιλά) σε μέτρια κομμάτια, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι με ένα φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα πράσα σε πλατιά κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι (και κόκκινο πιπέρι μπορεί να μπει) και αν θέλουμε μια κουταλιά πελτέ ντομάτας. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και λίγο ζωμό κρέας, το κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μείνει με το λάδι του. Στο τέλος σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε κύμινο. Μπορούμε αντί για κατσαρόλα να χρησιμοποιήσουμε γάστρα με όλα τα υλικά σε μέτριο φούρνο ώσπου να "πιει" το νε
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου