Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΣΣΗΡΟΥ “ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ” ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΟΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ι. ΖΟΥΡΝΑ.

ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΚΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΜΙΖΕΣ ΕΡΓΩΝ !ΓΙΑ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ, ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΚΟΥΜΕ !



Για παραπληροφόρηση μιλάει ο κ.Ζουρνάς, πρόεδρος του ΟΤΑ, στην εφημερίδα “Βήμα του Βορρά” της Κυριακής 17 Απριλίου, στο άρθρο σχετικά με το εργοστάσιο ενεργειακής αξιοποίησης ΒΔ τομέα, στο χώρο του ΧΥΤΑ Μαυροράχης.Μα αφού και ο ίδιος ακόμη δεν είναι να θέση να μας πληροφορήσει ! Μήπως για να μπορεί κάθε φορά να αλλάζει ονόματα στο εν λόγω εργοστάσιο ;Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι δεν είναι σε θέση να μας πληροφορήσει, γιατί δεν γνωρίζει την τεχνολογία που θα εφαρμοστεί, αν δεν δημοπρατηθεί το έργο.Πώς όμως, ενώ δεν την ξέρει, μας διαβεβαιώνει ότι δεν είναι εργοστάσιο καύσης, όταν στην ΠΠΕ αναφέρονται ρητά πέντε σενάρια που περιέχουν και την καύση, ενώ σε κανένα δεν αναφέρεται η καύση βιοαερίου που ισχυρίζεται ο κ.Ζουρνάς ;Και πώς θα προχωρήσει στη δημοπράτηση του έργου χωρίς να γνωρίζει ποιό θα είναι το έργο ; Δεν είναι τουλάχιστον παράδοξο αυτό ; Ακόμη και για τα ελληνικά δεδομένα, όπου τίποτε πλέον δεν μας εκπλήσσει, κάτι τέτοιο είναι αληθινά πρωτάκουστο !Αναφέρει ότι τέτοιου είδους εργοστάσια υπάρχουν εντός των ευρωπαϊκών πόλεων. Τότε, γιατί ο ΟΤΑ θέλει το έργο εντός της Γ΄ Ζώνης Ραμσάρ και εντός δικτύου natura, σε μια κατεξοχήν γεωργοκτηνοτροφική περιοχή και σε απόσταση τουλάχιστον 40 χιλ. (σύνολο 80 χιλ.) από μια ευρωπαϊκή πόλη όπως η Θεσσαλονίκη, την στιγμή μάλιστα που πολλοί Δήμοι δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τα έξοδα μεταφοράς προς το ΧΥΤΑ ;Ενημέρωσε άραγε κανείς τους Δημότες του Νομού ότι σήμερα πληρώνουν, μέσω των Δημοτικών τελών, 20 ευρώ τον τόνο τα σκουπίδια στο ΧΥΤΑ και αν γίνει το εργοστάσιο θα πληρώνουν το λιγότερο 160 ευρώ τον τόνο ; Και οτι, εάν ο Δήμος δεν θα πληρώνει, ο εργολάβος δεν θα τα δέχεται ;Ο πρόεδρος του ΟΤΑ κ.Ζουρνάς καλά θα κάνει να ασχοληθεί σοβαρά και υπεύθυνα με την ανακύκλωση, που εδώ και τόσα χρόνια εξακολουθεί να μένει καθηλωμένη σε μονοψήφια ποσοστά ! Πέραν του ότι δεν έχει γίνει ακόμη το κέντρο διαλογής στην Ευκαρπία, που είναι ένα από τα έργα που προβλέπονται στον Περιφερειακό σχεδιασμό, με συνέπεια ένα μεγάλο μέρος των ανακυκλώσιμων να θάβεται στο ΧΥΤΑ !Τελικά ο ΟΤΑ, δια του προέδρου του κ.Ζουρνά, τίνος συμφέροντα εξυπηρετεί, των Δημοτών ή των εργολάβων ;




Περισσότερες πληροφορίες για το ΧΥΤΑ Μαυροράχης και το εργοστάσιο καύσης που ετοιμάζουν να εγκαταστήσουν εκεί:
http://assirospournari.blogspot.com/
http://xyta-mavroraxis-assiros.blogspot.com/

ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΌΛΟΥΣ!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο φαγητό της Λητής

Πριν έρθει η γαλοπούλα (η οποία δεν είναι ελληνική παράδοση αλλά αμερικάνικη) στο ελληνικό τραπέζι, στη Λητή αυτές τις μέρες (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) το  Ληταίικο γιορτινό τραπέζι είχε συνήθως πράσα με χοιρινό. Σας παραθέτουμε τη συνταγή. Καλές γιορτές και καλή χρονιά. Πράσα με χοιρινό κρέας Βράζουμε το χοιρινό κρέας (1 κιλό) κατά προτίμηση με κόκκαλο με λίγο νερό ώσπου να μαλακώσει. Κόβουμε τα πράσα (2 κιλά) σε μέτρια κομμάτια, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι με ένα φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα πράσα σε πλατιά κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι (και κόκκινο πιπέρι μπορεί να μπει) και αν θέλουμε μια κουταλιά πελτέ ντομάτας.  Ανακατεύουμε κατά διαστήματα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και λίγο ζωμό κρέας, το κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μείνει με το λάδι του. Στο τέλος σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε κύμινο. Μπορούμε αντί για κατσαρόλα να χρησιμοποιήσουμε γάστρα με όλα τα υλικά σε μέτριο φούρνο ώσπου να "πιει" το νε

Με ξεκάθαρο μήνυμα οι συμμετέχοντες από τη Λητή στο 2ο Τρίαθλο Ωραιοκάστρου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες τριάθλου, διάθλου, ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας που διοργανώθηκαν χθες Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στο Ωραιόκαστρο. Η εκκίνηση έγινε στο δημοτικό κολυμβητήριο του Ωραιοκάστρου.  Όπως και την προηγούμενη φορά υπήρξαν συμμετοχές από τη Λητή, μόνο που αυτή τη φορά οι συμμετέχοντες έδωσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ανέβηκαν στο βάθρο με μπλουζάκια που έγραφαν:

Γιατί η ιστορία του Δήμου Ωραιοκάστρου δεν περιλαμβάνει τη Μυγδονία;

Αν κάποιος επισκεφθεί την ιστοσελίδα του Δήμου Ωραιοκάστρου το πρώτο πράγμα που εμφανίζεται είναι η κεντρική σελίδα η οποία σε παραπέμπει στην περιγραφή και την ιστορία του. Από περιέργεια επισκεφθήκαμε την ιστορία του Δήμου Ωραιοκάστρου στη διευθυνση https://oraiokastro.gr/o-dimos/istoria-chartes/  . Αυτό που αντικρίζει κανείς είναι μία ιστορία που περιορίζεται σε αυτό που οριζόταν Δήμος Ωραιοκάστρου πριν το 2010. Αυτό το επιβεβαιώνει και το φυλλάδιο που έχει την ιστορία το οποίο γράφει ξεκάθαρα ότι είναι από το 2010... Και να σκεφτεί κανείς ότι η ιστοσελίδα ανανεώθηκε το 2020... Αυτό λοιπόν που ανακαλύπτει κανείς είναι ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά στην ιστορία του δήμου από την μεριά της Μυγδονίας. Αν λοιπόν εκεί στο Δήμο Ωραιοκάστρου οι υπεύθυνοι δεν γνωρίζουν την ιστορία από την εδώ μεριά του δήμου, μπορούμε να τους βοηθήσουμε αναφέροντας κάποια από τα σημαντικά ιστορικά ευρήματα που έχει η Μυγδονία: