Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μαλώνεις ρε; (Τα καυτερά της Μυγδονίας)


Γράφει η Μυγδαλώ Πούκνε



Παλικάρι –όχι αστεία- η σύμβουλος του τοπικού Ωραιοκάστρου. Αφού ντερλίκωσε δύο ώρες με τον συριζαίο (υπόκωφα γιουχαΐσματα για τους προδότες) μέσα στα γέλια και την τρελή χαρά τον καληνύχτισε και έφυγε. Όλη τη νύχτα πάλευε να ερμηνεύσει τη «φυγή» της και τελικά κατέληξε: για την Ελλάδα ρε γ@μώτο.
......
Όλο δόξα κι όλο χάρη ανακοίνωσε την ένταξη του έργου για το νερό ο Δήμαρχος του χωριού (συγγνώμη λάθος, του Δήμου). Το είχε πει το θηρίο, το πρόβλημα θα λυθεί μέσα σε έξι μήνες από τις εκλογές. Λεπτομέρεια το ότι δεν διευκρίνισε ποιες εκλογές…
......
Και μια και πιάσαμε τα εξάμηνα, περιμένουμε ακόμα τον Δρυμαίο εν δυνάμει βουλευτή να εισέλθει στο ελληνικό κοινοβούλιο. Μπορεί να φθάσαμε στο 6μηνο νο 7 αλλά η ελπίδα έχει πεθάνει πρώτη. Ένωση Περιμενόντων.
......
Έλαβε απόφαση ο Δήμος (χειροκρότημα μη ενθουσιώδες) με την οποία διατάσσονται όσοι επιθυμούν να δηλώσουν κάτι δημόσια να του ζητούν την άδεια. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με επίπληξη και χαλαρό μπατσάκι στο μάγουλο. Αν προέρχονται από το χωριό του Δημάρχου θα τιμωρούνται με κράξιμο δια τηλεφώνου. ΜΑΛΕΕΕ
......
Η παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς. Βέβαια καμιά φορά τα σταυρουλάκια είναι γλυκά και για να τα μαζέψει κανείς πρέπει να είναι σαν την coca cola (να πηγαίνει με όλα). Τρικυμία εν κρανίω με άρωμα πολιτισμού και τα μυαλά στην κάμερα…
......
Τέλος στις διαμαρτυρίες για τη σχολική στέγη των Μελισσοχωριτών έβαλε η «προεδρική φρουρά». Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν τη διοίκηση να δημιουργεί του χρόνου και 4η λυκειακή τάξη. Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει λέμε.
......
Το quiz του μήνα: Θα είναι σαν να είναι δημοτική σύμβουλος αλλά δεν θα είναι, ποια είναι;
Βοήθεια του κοινού: Φωτογραφίζεται με γούνες γιατί είναι λαϊκό κορίτσι (κυρίως).

Τα πρόσωπα, τα ονόματα και οι καταστάσεις είναι φανταστικά και οποιαδήποτε ομοιότητα είναι συμπτωματική και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο φαγητό της Λητής

Πριν έρθει η γαλοπούλα (η οποία δεν είναι ελληνική παράδοση αλλά αμερικάνικη) στο ελληνικό τραπέζι, στη Λητή αυτές τις μέρες (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) το  Ληταίικο γιορτινό τραπέζι είχε συνήθως πράσα με χοιρινό. Σας παραθέτουμε τη συνταγή. Καλές γιορτές και καλή χρονιά. Πράσα με χοιρινό κρέας Βράζουμε το χοιρινό κρέας (1 κιλό) κατά προτίμηση με κόκκαλο με λίγο νερό ώσπου να μαλακώσει. Κόβουμε τα πράσα (2 κιλά) σε μέτρια κομμάτια, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι με ένα φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα πράσα σε πλατιά κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι (και κόκκινο πιπέρι μπορεί να μπει) και αν θέλουμε μια κουταλιά πελτέ ντομάτας.  Ανακατεύουμε κατά διαστήματα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και λίγο ζωμό κρέας, το κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μείνει με το λάδι του. Στο τέλος σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε κύμινο. Μπορούμε αντί για κατσαρόλα να χρησιμοποιήσουμε γάστρα με όλα τα υλικά σε μέτριο φούρνο ώσπου να "πιει" το νε

Με ξεκάθαρο μήνυμα οι συμμετέχοντες από τη Λητή στο 2ο Τρίαθλο Ωραιοκάστρου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες τριάθλου, διάθλου, ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας που διοργανώθηκαν χθες Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στο Ωραιόκαστρο. Η εκκίνηση έγινε στο δημοτικό κολυμβητήριο του Ωραιοκάστρου.  Όπως και την προηγούμενη φορά υπήρξαν συμμετοχές από τη Λητή, μόνο που αυτή τη φορά οι συμμετέχοντες έδωσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ανέβηκαν στο βάθρο με μπλουζάκια που έγραφαν:

Το έθιμο "Σούρβο"

Φωτογραφία από το Σούρβο του 2012 Ανήμερα Πρωτοχρονιάς από νωρίς το πρωί μαζεύονται ανά γειτονιές οι γονείς και ανάβουν φωτιές. Τσιπουράκι και κάνας μεζές για το καλό της χρονιάς. Τα παιδιά ξεκινάνε και πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι λέγοντας τα  κάλαντα. Το σπίτι δίνει κέρασμα που αποτελείται από ξηρούς καρπούς, μανταρίνια και σοκολατάκια στη σακούλα του κάθε παιδιού. Στα μεγαλύτερα παιδιά της ομάδας δίνονται χρήματα. Στο τέλος τα χρήματα μοιράζονται σε ίσα ποσά σε όλα τα παιδιά του "μαχαλά" που συμμετέχουν στο σούρβο. Τα "σύνορα" της κάθε γειτονιάς είναι θέμα γνώσης που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά.