Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης με τον πρόεδρο του Μυγδονιακού

Ο Πρόεδρος του Μυγδονιακού Βασίλης Λάκης

Η συνέντευξη με τον πρόεδρο του Μυγδονιακού Βασίλη Λάκη έγινε πριν ο Μυγδονιακός στεφθεί Κυπελλούχος ΕΠΣΘ  την Κυριακή 23 Απριλίου. Με αυτόν τον τίτλο επιβεβαιώθηκε για μία ακόμα φορά η απόφασή μας να αφιερώσουμε κάποιες γραμμές στην μοναδική γυναικεία αθλητική ομάδα του Δήμου Ωραιοκάστρου, την πιο επιτυχημένη από άποψη τίτλων και επιτυχιών, αλλά παρόλα αυτά ίσως την πιο παραμελημένη από τους αρμόδιους φορείς.

Η "άτυπη" συνέντευξη με τον Βασίλη Λάκη είχε μεγάλο ενδιαφέρον και μάθαμε πράγματα που δεν φανταζόμαστε. Δεν συναντάς συχνά ανθρώπους που ασχολούνται με τον γυναικείο αθλητισμό τόσα χρόνια και έχουν καταφέρει τόσες επιτυχίες. Και όλα αυτά με μια ομάδα που είναι γέννημα θρέμμα της Μυγδονίας. 

Τα Νέα της Λητής (ΝΛ): Για πείτε μας κάποια λόγια για την ιστορία του Μυγδονιακού

Βασίλης Λάκης: Ο Αθλητικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μυγδονίας - Μυγδονιακός δημιουργήθηκε το 2007 από τον καθηγητή φυσικής αγωγής κ. Χρυσάφη Χαράλαμπο, ο οποίος μαζί με φίλους του volley θέλησαν να υλοποιήσουν ένα κοινό τους όραμα για ένα αθλητικό σύλλογο που θα απευθυνόταν κυρίως στα κορίτσια της τοπικής κοινωνίας, με στόχο να τους δώσουν μία διέξοδο απασχόλησης διαφορετική αυτής των παραδοσιακών αθλημάτων για αγόρια.

Σε αυτά τα 16 χρόνια ο Μυγδονιακός έχει αναπτυχθεί και έχει πολλές επιτυχίες.

ΝΛ: Μπορείτε να μας αναφέρετε συνοπτικά μερικές;

Βασίλης Λάκης: Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

Το 2013- 2014: έχουμε την άνοδο της γυναικείας ομάδας στην 1η Τοπική Κατηγορία

Το 2015 - 2016 η ομάδα είναι Πρωταθλήτρια της 1ης Τοπικής Κατηγορίας Γυναικών. Την ίδια χρονιά είναι και Φιναλίστ Κυπέλλου Γυναικών ΕΠΕΣΘ

Το 2016 - 2017 συμμετέχουμε έως την Β' φάση του Κυπέλλου Ελλάδας πετοσφαίρισης γυναικών. Την ίδια χρονιά είναι και Δευτεραθλήτρια Β' Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών και Φιναλίστ Κυπέλλου Γυναικών ΕΠΕΣΘ και κατακτούμε το Αργυρό μετάλλιο Παγκορασίδων ΕΠΕΣΘ

Το 2017 - 2018 η ομάδα είναι Δευτεραθλήτρια Β' Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών

Το 2018 - 2019 Δευτεραθλήτρια Β' Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών, Φιναλίστ Κυπέλλου Γυναικών ΕΠΕΣΘ, 4η θέση στο Πρωτάθλημα Κορασίδων της ΕΠΕΣΘ και κατακτούμε το Αργυρό μετάλλιο Παγκορασίδων ΕΠΕΣΘ & 5η θέση στο Πανελλήνιο Τουρνουά Παγκορασίδων

Το 2019 - 2020 φτάνουμε στη φάση των 8 στο Πρωτάθλημα Κορασίδων της ΕΠΕΣΘ και ξεκινάνε οι αναστολές και ακυρώσεις των πρωταθλημάτων έως το 2021.

Το 2021 - 2022 κατακτούμε την 4η θέση στο Πρωτάθλημα Β' Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών και την 4η θέση στο Πρωτάθλημα Κ16 (πρώην Παγκορασίδων) της ΕΠΕΣΘ

Το 2022 - 2023 η ομάδα στέφθηκε  Πρωταθλήτρια της Β' Εθνικής Γυναικών ΕΠΕΣΘ 2022-2023 (Περιφερειακό Πρωτάθλημα Γυναικών, Γ' Ομιλος) (και Κυπελλούχος ΕΠΕΣΘ-κάτι που έγινε μετά την συνέντευξη).

ΝΛ: Εκτός από τους τίτλους, ποιες άλλες επιτυχίες θεωρείτε ότι έχει η ομάδα;

Βασίλης Λάκης: Προσωπικά θεωρώ μεγάλη επιτυχία ότι το γήπεδο γεμίζει για να στηρίξει την ομάδα. Και γεμίζει σχεδόν σταθερά σε όλους τους αγώνες. Επίσης, θεωρώ τεράστια επιτυχία ότι όλα τα κορίτσια προέρχονται από τα χωριά της Μυγδονίας και από την Άσσηρο. Η ομάδα στηρίζεται στα κορίτσια των ακαδημιών της ομάδας.

ΝΛ: Οι ακαδημίες πώς πάνε; 

Βασίλης Λάκης: Αυτή την στιγμή οι ακαδημίες αριθμούν 120 με 130 κορίτσια. Η γυναικεία ομάδα δεν είναι μέσα σε αυτόν τον αριθμό. Να σημειωθεί οτι εκτός από τις ακαδημίες στο γήπεδο στο Δρυμό, λειτουργούμε και ακαδημία στην Άσσηρο.

ΝΛ: Αναφέρατε ότι τα κορίτσια προέρχονται από τη Μυγδονία και την Άσσηρο. Ισχύει το ίδιο και για το Διοικητικό συμβούλιο της ομάδας;

Βασίλης Λάκης: Ναι, όλοι όσοι συμμετέχουν στη διοίκηση της ομάδας προέρχονται από όλα τα χωριά της περιοχής. Για να το δούμε ακριβώς θα αναφέρω τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου και πού κατοικεί ο καθένας:

  • Πρόεδρος Βασίλης Λάκης, Λητή
  • Αντιπρόεδρος Μπαρέκας Βασίλης, Δρυμός
  • Γενικός Γραμματέας Σταλιόπουλος Γιάννης, Άσσηρος
  • Ταμίας Ευφραιμίδης Γιώργος, Μελισσοχώρι
  • Μέλος Ιορδανίδης Ιορδάνης, Δρυμός
  • Μέλος Μαράνας Αλέξανδρος, Λητή
  • Γενικός Αρχηγός Γιάμπαστος Βασίλης, Δρυμός
  • Υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Δουλκερίδης Παύλος, Μελισσοχώρι
ΝΛ: Έχει βγάλει αθλήτριες ο Μυγδονιακός που πήραν μεταγραφή σε μεγαλύτερες ομάδες;

Η Τσιτσιπλάμη Ελένη εν δράσει

Βασίλης Λάκης: Ναι, μπορώ να αναφέρω σε αυτό το σημείο την Μαρτίνα Ξανθοπούλου που αγωνίζεται μέχρι σήμερα στον ΠΑΟΚ και την Εθνική ομάδα, την Τσιτσιπλάμη Ελένη που επίσης αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ, καθώς και την Καραντάκη Δήμητρα που αγωνίστηκε σε ομάδα της Preleague κατηγορίας.

ΝΛ: Η πολύ πιθανή άνοδος του Μυγδονιακού στην Α2 σημαίνει και περισσότερες απαιτήσεις υλικές και οικονομικές;

Βασίλης Λάκης: Ναι, η άνοδος στην Α2 θα σημαίνει μεγαλύτερες ανάγκες που θα κληθούμε να καλύψουμε. Ενδεικτικά, θα χρειαστούν τουλάχιστον 6 με 7 ταξίδια στην Ελλάδα σε πόλεις όπως η Αλεξανδρούπολη, τα Γιάννενα, η Λάρισα και η Καρδίτσα.

ΝΛ: Ο Δήμος Ωραιοκάστρου βοηθάει την μοναδική γυναικεία ομάδα του;

Βασίλης Λάκης: Δυστυχώς δεν έχουμε όση βοήθεια από το Δήμο είναι αναγκαία για τις προπονήσεις και τους αγώνες.. Όλον τον χειμώνα τον περάσαμε χωρίς θέρμανση και αναγκαστήκαμε να βγάλουμε ανακοίνωση για αυτό. Δεν υπάρχει καθαριότητα στο γήπεδο, δεν υπάρχει κάποιος που να το καθαρίζει. Τουαλέτες και αποδυτήρια τα καθαρίζουν τα άτομα του διοικητικού συμβουλίου. Και δεν αναφέρω και την κατάσταση στα μπάνια, τα αποδυτήρια ή τα ξύλα στο παρκέ του γηπέδου.

ΝΛ: Συγνώμη δεν υπήρχε όλο το χειμώνα θέρμανση και δεν υπάρχει και υπάλληλος για την καθαριότητα; Αυτό νομίζω δεν είναι πρόβλημα μόνο για τον Μυγδονιακό, σωστά; Το γήπεδο το χρησιμοποιούν και άλλες ομάδες.

Βασίλης Λάκης: Ναι, σωστά. Το Δημοτικό Γυμναστήριο Μυγδονίας "Παναγιώτης Νέτσικας" χρησιμοποιούν επίσης οι ανδρικές ομάδες μπάσκετ του Μακεδονικού Λητής, του Μέγα Αλέξανδρου Μελισσοχωρίου, της Δόξας Δρυμού, ενώ δραστηριοποιείται στο ίδιο γήπεδο και το Badminton Μυγδονία Α.Σ..

ΝΛ: Και μιας και μιλάμε για προβλήματα, υπάρχουν συγκεκριμένα προβλήματα στον γυναικείο αθλητισμό;

Βασίλης Λάκης: Σίγουρα δεν υπάρχει η αναγνωριμότητα που υπάρχει στον ανδρικό αθλητισμό. Με τις επιτυχίες που έχει ο Μυγδονιακός, μία ανδρική ομάδα θα ήταν πρώτο θέμα στα αθλητικά νέα της περιοχής. Δυστυχώς οι ιστοσελίδες του Ωραιοκάστρου δεν ασχολούνται με την μοναδική γυναικεία ομάδα του δήμου. Ίσως να παίζει και τον ρόλο του ότι αυτή προέρχεται από τη Μυγδονία.

ΝΛ: Πόσα χρόνια είστε πρόεδρος της ομάδας του Μυγδονιακού;

Βασίλης Λάκης: 10 χρόνια. Το 2013 έγινα για πρώτη φορά πρόεδρος του Μυγδονιακού και από τότε συνεχίζω να είμαι.

ΝΛ: Ποιο είναι το μήνυμα σας για τα κορίτσια που σκέφτονται να έρθουν στην ομάδα του Μυγδονιακού;

Βασίλης Λάκης: Αυτό που προσωπικά λέω είναι ότι θέλω τα κορίτσια μέχρι 13 ετών να φεύγουν χαρούμενα από το γήπεδο και την προπόνηση. Τα κορίτσια που είναι άνω των 13 ετών εκτός από χαρούμενα, πρέπει να αντιληφθούν την ευθύνη προς την ομάδα και να καταλάβουν ότι παίζουν σοβαρά βόλεϊ. Και μπορούμε πλέον να πούμε ότι ο Μυγδονιακός παίζει βόλεϊ σε υψηλό επίπεδο. 

ΝΛ: Ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας

Βασίλης Λάκης: Και εγώ σας ευχαριστώ

Ο ιδρυτής του Μυγδονιακού Χρυσάφης Χαράλαμπος με τις αθλήτριες

Φάση πανηγυρισμών από αυτές που μας έχει συνηθίσει ο Μυγδονιακός

Γεμίζει το "Παναγιώτης Νέτσικας" ο Μυγδονιακός


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο φαγητό της Λητής

Πριν έρθει η γαλοπούλα (η οποία δεν είναι ελληνική παράδοση αλλά αμερικάνικη) στο ελληνικό τραπέζι, στη Λητή αυτές τις μέρες (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) το  Ληταίικο γιορτινό τραπέζι είχε συνήθως πράσα με χοιρινό. Σας παραθέτουμε τη συνταγή. Καλές γιορτές και καλή χρονιά. Πράσα με χοιρινό κρέας Βράζουμε το χοιρινό κρέας (1 κιλό) κατά προτίμηση με κόκκαλο με λίγο νερό ώσπου να μαλακώσει. Κόβουμε τα πράσα (2 κιλά) σε μέτρια κομμάτια, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι με ένα φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα πράσα σε πλατιά κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι (και κόκκινο πιπέρι μπορεί να μπει) και αν θέλουμε μια κουταλιά πελτέ ντομάτας.  Ανακατεύουμε κατά διαστήματα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και λίγο ζωμό κρέας, το κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μείνει με το λάδι του. Στο τέλος σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε κύμινο. Μπορούμε αντί για κατσαρόλα να χρησιμοποιήσουμε γάστρα με όλα τα υλικά σε μέτριο φούρνο ώσπου να "πιει" το νε

Με ξεκάθαρο μήνυμα οι συμμετέχοντες από τη Λητή στο 2ο Τρίαθλο Ωραιοκάστρου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες τριάθλου, διάθλου, ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας που διοργανώθηκαν χθες Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στο Ωραιόκαστρο. Η εκκίνηση έγινε στο δημοτικό κολυμβητήριο του Ωραιοκάστρου.  Όπως και την προηγούμενη φορά υπήρξαν συμμετοχές από τη Λητή, μόνο που αυτή τη φορά οι συμμετέχοντες έδωσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ανέβηκαν στο βάθρο με μπλουζάκια που έγραφαν:

Γιατί η ιστορία του Δήμου Ωραιοκάστρου δεν περιλαμβάνει τη Μυγδονία;

Αν κάποιος επισκεφθεί την ιστοσελίδα του Δήμου Ωραιοκάστρου το πρώτο πράγμα που εμφανίζεται είναι η κεντρική σελίδα η οποία σε παραπέμπει στην περιγραφή και την ιστορία του. Από περιέργεια επισκεφθήκαμε την ιστορία του Δήμου Ωραιοκάστρου στη διευθυνση https://oraiokastro.gr/o-dimos/istoria-chartes/  . Αυτό που αντικρίζει κανείς είναι μία ιστορία που περιορίζεται σε αυτό που οριζόταν Δήμος Ωραιοκάστρου πριν το 2010. Αυτό το επιβεβαιώνει και το φυλλάδιο που έχει την ιστορία το οποίο γράφει ξεκάθαρα ότι είναι από το 2010... Και να σκεφτεί κανείς ότι η ιστοσελίδα ανανεώθηκε το 2020... Αυτό λοιπόν που ανακαλύπτει κανείς είναι ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά στην ιστορία του δήμου από την μεριά της Μυγδονίας. Αν λοιπόν εκεί στο Δήμο Ωραιοκάστρου οι υπεύθυνοι δεν γνωρίζουν την ιστορία από την εδώ μεριά του δήμου, μπορούμε να τους βοηθήσουμε αναφέροντας κάποια από τα σημαντικά ιστορικά ευρήματα που έχει η Μυγδονία: