Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

4ος Φιλανθρωπικός Αγώνας Βουνού Αυτισμός-Ελπίδα


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα ακόμα εγκαταλελειμμένο έργο μέσα στη Λητή

Το συγκεκριμένο φαινόμενο το έχουμε ξαναδεί σε αυτήν την χώρα. Γίνεται ένα έργο και οι επόμενες διοικήσεις (του Δήμου στην προκειμένη περίπτωση) το εγκαταλείπουν και το αφήνουν να καταστραφεί τις περισσότερες φορές από αδιαφορία μιας και δεν ήταν δικό τους επίτευγμα, αλλά των προηγουμένων. Και φτάνουμε έτσι στο σημείο να μην υπάρχει σοβαρό έργο, να μην υπάρχει συνέχεια και εξέλιξη, αλλά να υπάρχει ο φαύλος κύκλος "δημιουργία-εγκατάλειψη". 

Γιατί δεν έχει συνδεθεί η Λητή στο ενοποιημένο δίκτυο ύδρευσης της Μυγδονίας;

Πριν λίγες μέρες, στις 9 Δεκεμβρίου έγινε η παράδοση του έργου για τη βελτίωση της ποιότητας του νερού στον οικισμό της Ανθούπολης. Στις 16 Δεκεμβρίου ξεκίνησε η λειτουργία του ενοποιημένου δικτύου ύδρευσης Μυγδονίας με τα πρώτα αποτελέσματα αναλύσεων του νερού να δείχνουν ότι είναι κατάλληλο προς κατανάλωση (πόση και μαγείρεμα) σε Μελισσοχώρι και Δρυμό. Με μια μικρή διευκρίνιση στην ανακοίνωση, ο Δήμος αναφέρει ότι η Λητή "δεν μπορεί προς το παρόν να υδροδοτηθεί από το νέο δίκτυο, καθώς παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα στον αγωγό που θα μεταφέρει το νερό από τις νέες γεωτρήσεις. Η ΔΕΥΑΩ εξετάζει λύσεις αντιμετώπισης του προβλήματος ".

Μήπως είναι η ώρα για την οργάνωση ομάδων κατοίκων δασοπροστασίας;

Νομίζω πολλοί από εμάς παρακολουθούμε τι γίνεται αυτές τις μέρες σε ολόκληρη την χώρα. Οι μαζικές προσλήψεις αστυνομικών δεν κατάφεραν να  αποτρέψουν τις καταστροφικές πυρκαγιές σε όλη την χώρα. Ο καύσωνας βοηθάει σε τεράστιο βαθμό την εξάπλωση των πυρκαγιών. Το ίδιο και η έλλειψη οποιουδήποτε σχεδίου δασοπροστασίας, η μη προστασία των δασών από τα απορρίμματα, η υποστελέχωση της πυροσβεστικής σε προσωπικό και εξοπλισμό.