Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Παρέμβαση των αγροτών του Δρυμού στο Δημοτικό Συμβούλιο



Παρέμβαση πραγματοποίησαν οι αγρότες του Αγροτικού Συνεταιρισμού του Δρυμού στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο για το σοβαρό θέμα των αγροτικών δρόμων που έχει προκύψει. Ακολουθεί το κείμενο που διαβάστηκε:



ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΑΙΤΗΜΑ  ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ


Του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δρυμού, με έδρα το Δρυμό Θεσσαλονίκης, όπως νομίμως εκπροσωπείται από τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Χατζηπαραδείδη Κωνσταντίνο του Στεφάνου


ΚΑΤΑ

Των υπ’ αρ. πρωτοκόλλου 3732/21.02.2022 και 21581/27.09.2022 αδειών εκσκαφής, που εξέδωσε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ωραιοκάστρου


Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023


Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Στις 8 Νοεμβρίου 2022 υποβάλαμε στο Δήμο Ωραιοκάστρου το αίτημά μας για ανάκληση των αδειών εκσκαφής που έχουν δοθεί στην εταιρεία ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΔΡΥΜΟΥ ΙΚΕ και συγκεκριμένα των υπ’ αρ 3732/21.02.2022 και 21581/27.09.2022 αδειών εκσκαφής, που εξέδωσε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ωραιοκάστρου.

Σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία των Αγροτών του Δρυμού τους οποίους εκπροσωπούμε δεσμεύτηκε ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου να ανακαλέσει τις άδειες εφόσον αποδεικνυόταν η παραβίαση των όρων που αυτές περιελάμβαναν.

Κατόπιν τούτων, πραγματοποιήθηκε αυτοψία από μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου στις 17.11.2022 με βάση την οποία συντάχθηκε Έκθεση Αυτοψίας η οποία διαπίστωνε σωρεία παραβιάσεων των όρων των αδειών εκσκαφής.

Προς την εταιρεία ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΔΡΥΜΟΥ ΙΚΕ δόθηκε από το Δήμο Ωραιοκάστρου προθεσμία με καταληκτική ημερομηνία την 19.12.2022 προκειμένου να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της έκθεσης της τεχνικής υπηρεσίας. Πλην όμως, όχι μόνο στις 20.12.2022 αλλά και σήμερα 30.1.2023 η εταιρεία αδιαφορεί πλήρως για την τήρηση των όρων των αδειών, έχει καταστρέψει δεκάδες χιλιόμετρα χαλικοστρωμένου αγροτικού δικτύου χωρίς να το αποκαταστήσει και επιπλέον δημιουργεί άκρως επικίνδυνες συνθήκες για την ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων.

Η εικόνα καταστροφής που παρουσιάζει το αγροτικό οδικό δίκτυο είναι διαπιστώσιμη από τον οποιοδήποτε με μία μόνη επίσκεψη παρότι σε πολλά σημεία το δίκτυο είναι μη προσβάσιμο.

Εκτός από την οικονομική ζημία που έχει υποστεί ο αγροτικός κόσμος του Δρυμού η οποία προκαλείται με ευθύνη της εταιρείας που με την πλημμέλεια που επιδεικνύει κατά την εκτέλεση των εργασιών έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες καταστροφές, υπάρχει και η βλάβη του Δήμου Ωραιοκάστρου αφού η αποκατάσταση όλων αυτών των χιλιομέτρων απαιτεί να ξοδέχει ο Δήμος εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Ως εκ τούτου, η Δημοτική Αρχή είναι υπεύθυνη και υπόλογη για τη ζημία που προκαλείται στην δημοτική περιουσία και όμως συνεχίζει να αδιαφορεί για ανεξήγητους λόγους στα συνεχή αιτήματά μας να υποχρεώσει την εταιρεία να συμμορφωθεί. Ίσως ο λόγος είναι ότι ο Πρόεδρος της εταιρείας θεωρεί εαυτόν ανώτερο του Δημάρχου και γενικώς υπεράνω του νόμου. Αυτό ουδόλως μας απασχολεί. Μας απασχολεί όμως η άποψη του Δημάρχου επί του θέματος.

Θεωρεί και αυτός με τη σειρά του ότι είναι ανήμπορος να προστατέψει τη δημοτική περιουσία έναντι της συγκεκριμένης εταιρείας;

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ


Και με την επιφύλαξη της ευδοκίμησης όλων των ένδικων διαδικασίων στις οποίες έχουμε προσφύγει στα ποινικά, διοικητικά και πολιτικά δικαστήρια

Καλούμε την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ωραιοκάστρου να μας ενημερώσει για τα αποτελέσματα της τελικής αυτοψίας που πραγματοποίησε στις 20.12.2022 όταν είχε λήξει η προθεσμία συμμόρφωσης που είχε δοθεί στην εταιρεία. Να μας ενημερώσει για ποιο λόγο δεν έχουν ακόμα ανακληθεί οι άδειες παρά τη μη συμμόρφωση καθώς και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την άμεση αποκατάσταση του αγροτικού οδικού δικτύου. Επίσης Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο και τον Δήμαρχο Ωραιοκάστρου να πράξουν ως οφείλουν ανακαλώντας εντός εικοσιτεσσάρων το πολύ ωρών τις ανωτέρω άδειες, αν όχι επ’ αόριστον, τουλάχιστον μέχρι την πλήρη αποκατάσταση του οδικού δικτύου στο αγρόκτημα Δρυμού, αποκατάσταση που θα πρέπει πρώτα να βεβαιώνεται από αντίστοιχη αυτοψία των μηχανικών της Τεχνικής Υπηρεσίας στους οποίους δηλώνουμε ότι έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη της αντικειμενικοτήτας τους. Και τέλος Δηλώνουμε ότι με την παρέλευση της ανωτέρω προθεσμίας θα προασπίσουμε εμείς τη δημοτική περιουσία και το δικαίωμα μας στην εργασία με κάθε μέσο και αγώνα.


Ο Πρόεδρος



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο φαγητό της Λητής

Πριν έρθει η γαλοπούλα (η οποία δεν είναι ελληνική παράδοση αλλά αμερικάνικη) στο ελληνικό τραπέζι, στη Λητή αυτές τις μέρες (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) το  Ληταίικο γιορτινό τραπέζι είχε συνήθως πράσα με χοιρινό. Σας παραθέτουμε τη συνταγή. Καλές γιορτές και καλή χρονιά. Πράσα με χοιρινό κρέας Βράζουμε το χοιρινό κρέας (1 κιλό) κατά προτίμηση με κόκκαλο με λίγο νερό ώσπου να μαλακώσει. Κόβουμε τα πράσα (2 κιλά) σε μέτρια κομμάτια, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι με ένα φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα πράσα σε πλατιά κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι (και κόκκινο πιπέρι μπορεί να μπει) και αν θέλουμε μια κουταλιά πελτέ ντομάτας.  Ανακατεύουμε κατά διαστήματα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και λίγο ζωμό κρέας, το κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μείνει με το λάδι του. Στο τέλος σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε κύμινο. Μπορούμε αντί για κατσαρόλα να χρησιμοποιήσουμε γάστρα με όλα τα υλικά σε μέτριο φούρνο ώσπου να "πιει" το νε

Με ξεκάθαρο μήνυμα οι συμμετέχοντες από τη Λητή στο 2ο Τρίαθλο Ωραιοκάστρου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες τριάθλου, διάθλου, ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας που διοργανώθηκαν χθες Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στο Ωραιόκαστρο. Η εκκίνηση έγινε στο δημοτικό κολυμβητήριο του Ωραιοκάστρου.  Όπως και την προηγούμενη φορά υπήρξαν συμμετοχές από τη Λητή, μόνο που αυτή τη φορά οι συμμετέχοντες έδωσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ανέβηκαν στο βάθρο με μπλουζάκια που έγραφαν:

Γιατί η ιστορία του Δήμου Ωραιοκάστρου δεν περιλαμβάνει τη Μυγδονία;

Αν κάποιος επισκεφθεί την ιστοσελίδα του Δήμου Ωραιοκάστρου το πρώτο πράγμα που εμφανίζεται είναι η κεντρική σελίδα η οποία σε παραπέμπει στην περιγραφή και την ιστορία του. Από περιέργεια επισκεφθήκαμε την ιστορία του Δήμου Ωραιοκάστρου στη διευθυνση https://oraiokastro.gr/o-dimos/istoria-chartes/  . Αυτό που αντικρίζει κανείς είναι μία ιστορία που περιορίζεται σε αυτό που οριζόταν Δήμος Ωραιοκάστρου πριν το 2010. Αυτό το επιβεβαιώνει και το φυλλάδιο που έχει την ιστορία το οποίο γράφει ξεκάθαρα ότι είναι από το 2010... Και να σκεφτεί κανείς ότι η ιστοσελίδα ανανεώθηκε το 2020... Αυτό λοιπόν που ανακαλύπτει κανείς είναι ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά στην ιστορία του δήμου από την μεριά της Μυγδονίας. Αν λοιπόν εκεί στο Δήμο Ωραιοκάστρου οι υπεύθυνοι δεν γνωρίζουν την ιστορία από την εδώ μεριά του δήμου, μπορούμε να τους βοηθήσουμε αναφέροντας κάποια από τα σημαντικά ιστορικά ευρήματα που έχει η Μυγδονία: