Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

8 μήνες με αναστολή στον οδηγό του λεωφορείου που κατέβασε τον 11χρονο επιβάτη

 
Φυλάκιση 8 μηνών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Αυτόφωρο στον οδηγό λεωφορείου που κατέβασε 12χρονο επιβάτη, στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης, επειδή δεν φορούσε μάσκα.

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της περασμένης Παρασκευής σε λεωφορείο των ΚΤΕΛ που εκτελεί δρομολόγια της αστικής συγκοινωνίας στους οικισμούς Λητή, Μελισσοχώρι, Δρυμός, περιφερειακά της Θεσσαλονίκης.

Το δικαστήριο, παρά την άρνησή του αλλά και την υπαναχώρηση του πατέρα του παιδιού που δέχτηκε τη συγγνώμη του οδηγού, τον καταδίκασε για έκθεση ανηλίκου.

Ειδικότερα, το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για έκθεση σε κίνδυνο ζωής, με την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου.Είχε προηγηθεί μήνυση από το πατέρα του ανήλικου και ακολούθησε η σύλληψη του 58χρονου με την αυτόφωρη διαδικασία.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος οδηγός αποποιήθηκε των ευθυνών του, δηλώνοντας αθώος. «Το παιδί ανέβηκε χωρίς μάσκα. Δεν του έκανα παρατήρηση. Στο Μελισσοχώρι ανέβηκε πολύς κόσμος, δεν φορούσαν μάσκα. Τους έκανα σύσταση. Ο 12χρονος έβαλε τη μπλούζα του στη μύτη, αλλά του είπα ότι δεν είναι σωστό αυτό. Δεν τον είδα ότι κατέβηκε. Είχε περίπου 30 άτομα μέσα στο λεωφορείο. Και παρακάτω είχε επιβάτες χωρίς μάσκα, αλλά δεν τους έκανα παρατήρηση, ούτε σταμάτησα το λεωφορείο για να κατεβούν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, κατά την εξέτασή του από το Δικαστήριο ο πατέρας του μαθητή ανέφερε ότι «το συμβάν θεωρείται λήξαν αφού το παιδί είναι καλά». Ο ίδιος ανασκεύασε μέρος των όσων είχε καταγγείλει στη μήνυση, λέγοντας ότι (ο οδηγός) δεν κατέβασε το γιο του, «απλά το παιδί θεώρησε ότι πρέπει να κατέχει μάσκα» και σε αυτές τις συνθήκες, όπως πρόσθεσε, κατέβηκε, αφού δεν είχε μαζί του. «Ταράχτηκε, δεν είχε μονάδες και ξεκίνησε να γυρίσει με τα πόδια στον προορισμό του», κατέθεσε ο ίδιος.

Κατά της απόφασης ο 58χρονος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο φαγητό της Λητής

Πριν έρθει η γαλοπούλα (η οποία δεν είναι ελληνική παράδοση αλλά αμερικάνικη) στο ελληνικό τραπέζι, στη Λητή αυτές τις μέρες (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) το  Ληταίικο γιορτινό τραπέζι είχε συνήθως πράσα με χοιρινό. Σας παραθέτουμε τη συνταγή. Καλές γιορτές και καλή χρονιά. Πράσα με χοιρινό κρέας Βράζουμε το χοιρινό κρέας (1 κιλό) κατά προτίμηση με κόκκαλο με λίγο νερό ώσπου να μαλακώσει. Κόβουμε τα πράσα (2 κιλά) σε μέτρια κομμάτια, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι με ένα φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα πράσα σε πλατιά κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι (και κόκκινο πιπέρι μπορεί να μπει) και αν θέλουμε μια κουταλιά πελτέ ντομάτας.  Ανακατεύουμε κατά διαστήματα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και λίγο ζωμό κρέας, το κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μείνει με το λάδι του. Στο τέλος σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε κύμινο. Μπορούμε αντί για κατσαρόλα να χρησιμοποιήσουμε γάστρα με όλα τα υλικά σε μέτριο φούρνο ώσπου να "πιει" το νε

Με ξεκάθαρο μήνυμα οι συμμετέχοντες από τη Λητή στο 2ο Τρίαθλο Ωραιοκάστρου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες τριάθλου, διάθλου, ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας που διοργανώθηκαν χθες Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στο Ωραιόκαστρο. Η εκκίνηση έγινε στο δημοτικό κολυμβητήριο του Ωραιοκάστρου.  Όπως και την προηγούμενη φορά υπήρξαν συμμετοχές από τη Λητή, μόνο που αυτή τη φορά οι συμμετέχοντες έδωσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ανέβηκαν στο βάθρο με μπλουζάκια που έγραφαν:

Γιατί η ιστορία του Δήμου Ωραιοκάστρου δεν περιλαμβάνει τη Μυγδονία;

Αν κάποιος επισκεφθεί την ιστοσελίδα του Δήμου Ωραιοκάστρου το πρώτο πράγμα που εμφανίζεται είναι η κεντρική σελίδα η οποία σε παραπέμπει στην περιγραφή και την ιστορία του. Από περιέργεια επισκεφθήκαμε την ιστορία του Δήμου Ωραιοκάστρου στη διευθυνση https://oraiokastro.gr/o-dimos/istoria-chartes/  . Αυτό που αντικρίζει κανείς είναι μία ιστορία που περιορίζεται σε αυτό που οριζόταν Δήμος Ωραιοκάστρου πριν το 2010. Αυτό το επιβεβαιώνει και το φυλλάδιο που έχει την ιστορία το οποίο γράφει ξεκάθαρα ότι είναι από το 2010... Και να σκεφτεί κανείς ότι η ιστοσελίδα ανανεώθηκε το 2020... Αυτό λοιπόν που ανακαλύπτει κανείς είναι ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά στην ιστορία του δήμου από την μεριά της Μυγδονίας. Αν λοιπόν εκεί στο Δήμο Ωραιοκάστρου οι υπεύθυνοι δεν γνωρίζουν την ιστορία από την εδώ μεριά του δήμου, μπορούμε να τους βοηθήσουμε αναφέροντας κάποια από τα σημαντικά ιστορικά ευρήματα που έχει η Μυγδονία: