Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ένα ακόμα εγκαταλελειμμένο έργο μέσα στη Λητή

Το συγκεκριμένο φαινόμενο το έχουμε ξαναδεί σε αυτήν την χώρα. Γίνεται ένα έργο και οι επόμενες διοικήσεις (του Δήμου στην προκειμένη περίπτωση) το εγκαταλείπουν και το αφήνουν να καταστραφεί τις περισσότερες φορές από αδιαφορία μιας και δεν ήταν δικό τους επίτευγμα, αλλά των προηγουμένων. Και φτάνουμε έτσι στο σημείο να μην υπάρχει σοβαρό έργο, να μην υπάρχει συνέχεια και εξέλιξη, αλλά να υπάρχει ο φαύλος κύκλος "δημιουργία-εγκατάλειψη". 

Κάτι τέτοιο ισχύει και για το μικρό πάρκο - ανοιχτό χώρο που υπήρχε πάνω από τα νηπιαγωγεία της Λητής. Αν βαδίσει κάποιος λίγο πιο πάνω από το 2ο νηπιαγωγείο Λητής θα δει ότι υπάρχουν ξύλινα παγκάκια και ξύλινοι κάδοι απορριμμάτων καθώς και βρύση, ακόμα και μία τραμπάλα. 

Δυστυχώς ο χρόνος, η έλλειψη συντήρησης και η εγκατάλειψη τα έχουν καταστρέψει. Και είναι κρίμα γιατί η Λητή παραμένει ένα χωριό χωρίς πάρκο οπού να μπορεί κάποιος να κάτσει παρόλο που υπάρχουν πράσινοι χώροι. Και είναι ακόμα περισσότερο κρίμα γιατί τα νηπιαγωγεία είναι ακριβώς δίπλα. Καθαρίζοντας λίγο τον χώρο από τα φυτά που μεγάλωσαν και τοποθετώντας μερικά παγκάκια, μπορεί να γίνει ένα υπέροχο σημείο συνέυρεσης για τα παιδιά και τους γονείς τους, μακριά από δρόμους και αμάξια, ιδίως τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες. 

Αλλά δυστυχώς, το έργο έγινε τότε, δεν συντηρήθηκε από κανέναν και τώρα είναι εκεί να μας θυμίζει το φαύλο κύκλο που υπάρχει. Εκτός και αν υπάρξει θέληση και πρωτοβουλία και αλλάξει αυτό.















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο φαγητό της Λητής

Πριν έρθει η γαλοπούλα (η οποία δεν είναι ελληνική παράδοση αλλά αμερικάνικη) στο ελληνικό τραπέζι, στη Λητή αυτές τις μέρες (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) το  Ληταίικο γιορτινό τραπέζι είχε συνήθως πράσα με χοιρινό. Σας παραθέτουμε τη συνταγή. Καλές γιορτές και καλή χρονιά. Πράσα με χοιρινό κρέας Βράζουμε το χοιρινό κρέας (1 κιλό) κατά προτίμηση με κόκκαλο με λίγο νερό ώσπου να μαλακώσει. Κόβουμε τα πράσα (2 κιλά) σε μέτρια κομμάτια, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι με ένα φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα πράσα σε πλατιά κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι (και κόκκινο πιπέρι μπορεί να μπει) και αν θέλουμε μια κουταλιά πελτέ ντομάτας.  Ανακατεύουμε κατά διαστήματα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και λίγο ζωμό κρέας, το κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μείνει με το λάδι του. Στο τέλος σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε κύμινο. Μπορούμε αντί για κατσαρόλα να χρησιμοποιήσουμε γάστρα με όλα τα υλικά σε μέτριο φούρνο ώσπου να "πιει" το νε

Με ξεκάθαρο μήνυμα οι συμμετέχοντες από τη Λητή στο 2ο Τρίαθλο Ωραιοκάστρου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες τριάθλου, διάθλου, ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας που διοργανώθηκαν χθες Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στο Ωραιόκαστρο. Η εκκίνηση έγινε στο δημοτικό κολυμβητήριο του Ωραιοκάστρου.  Όπως και την προηγούμενη φορά υπήρξαν συμμετοχές από τη Λητή, μόνο που αυτή τη φορά οι συμμετέχοντες έδωσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ανέβηκαν στο βάθρο με μπλουζάκια που έγραφαν:

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης με τον πρόεδρο του Μυγδονιακού

Ο Πρόεδρος του Μυγδονιακού Βασίλης Λάκης Η συνέντευξη με τον πρόεδρο του Μυγδονιακού Βασίλη Λάκη έγινε πριν  ο Μυγδονιακός  στεφθεί Κυπελλούχος ΕΠΣΘ  την Κυριακή 23 Απριλίου. Με αυτόν τον τίτλο επιβεβαιώθηκε για μία ακόμα φορά η απόφασή μας να αφιερώσουμε κάποιες γραμμές στην μοναδική γυναικεία αθλητική ομάδα του Δήμου Ωραιοκάστρου, την πιο επιτυχημένη από άποψη τίτλων και επιτυχιών, αλλά παρόλα αυτά ίσως την πιο παραμελημένη από τους αρμόδιους φορείς. Η "άτυπη" συνέντευξη με τον Βασίλη Λάκη είχε μεγάλο ενδιαφέρον και μάθαμε πράγματα που δεν φανταζόμαστε. Δεν συναντάς συχνά ανθρώπους που ασχολούνται με τον γυναικείο αθλητισμό τόσα χρόνια και έχουν καταφέρει τόσες επιτυχίες. Και όλα αυτά με μια ομάδα που είναι γέννημα θρέμμα της Μυγδονίας.