Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το δημοτικό κτίριο του ΑΓΝΟ που σαπίζει ανεκμετάλλευτο (φωτογραφίες)

Ένα κτίριο που λειτούργησε λίγα χρόνια και εδώ και πολλά κάθεται και σαπίζει. Μια καινούρια κατασκευή (αν συγκριθεί με την πάλαι ποτέ Κοινότητα Λητής) που όμως έχει προβλήματα, μιας και στάζει η οροφή!!!

Είναι τόσο κρίμα ένα καινούριο κτίριο να κάθεται ανεκμετάλλευτο και να σαπίζει ενώ δόθηκαν τόσα χρήματα για την κατασκευή του. Ένα κτίριο που έχει μεγάλους χώρους, γραφεία, πολλές τουαλέτες και ασανσέρ!!!

Σύμφωνα με την απόφαση 201/2014 του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου το κτίριο του ΑΓΝΟ παραχωρήθηκε στο τμήμα Τροχαίας Λητής καθώς και στο τμήμα Δίωξης λαθρομετανάστευσης Μυγδονίας. Κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ ως τώρα. Και πώς να γίνει όταν οι συγκεκριμένες υπηρεσίες χρειάζονται τόσο χώρο για να παρκάρουν τα διάφορα αυτοκίνητα. Θα ήταν εγκληματικό να γίνει αυτό στη συγκεκριμένη διαστάυρωση.

Το μέλλον το κτιρίου που σαπίζει μένει άγνωστο.

Αν δεν μπορούν οι διάφορες διοικήσεις του Δήμου Ωραιοκάστρου να το εκμεταλλευτούν προς όφελος του κόσμου της Λητής, ας το παραχωρήσουν στους συλλόγους της Λητής. Αυτοί γνωρίζουν πώς να διατηρούν, συντηρούν και να εκμεταλλεύονται εγκαταστάσεις και κτίρια εδώ και πολλές δεκαετίες. 

Δείτε φωτογραφίες από το κτίριο:


Νερά τρέχουν στο ισόγειο. Περνάνε δηλαδή και από τον πρώτο όροφο!

Ο χώρος του ισογείου

Ο χώρος του υπογείου

Το κτίριο που σαπίζει έχει και ασανσέρ...

Υγρασία παντού...


Χώρος στον πάνω όροφο


Τα πλακάκια στην ταράτσα έχουν φουσκώσει και βγαίνουν όλα 







Η ψευδοροφή έχει καταστραφεί από τα νερά που τρέχουν






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο φαγητό της Λητής

Πριν έρθει η γαλοπούλα (η οποία δεν είναι ελληνική παράδοση αλλά αμερικάνικη) στο ελληνικό τραπέζι, στη Λητή αυτές τις μέρες (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) το  Ληταίικο γιορτινό τραπέζι είχε συνήθως πράσα με χοιρινό. Σας παραθέτουμε τη συνταγή. Καλές γιορτές και καλή χρονιά. Πράσα με χοιρινό κρέας Βράζουμε το χοιρινό κρέας (1 κιλό) κατά προτίμηση με κόκκαλο με λίγο νερό ώσπου να μαλακώσει. Κόβουμε τα πράσα (2 κιλά) σε μέτρια κομμάτια, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι με ένα φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα πράσα σε πλατιά κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι (και κόκκινο πιπέρι μπορεί να μπει) και αν θέλουμε μια κουταλιά πελτέ ντομάτας.  Ανακατεύουμε κατά διαστήματα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και λίγο ζωμό κρέας, το κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μείνει με το λάδι του. Στο τέλος σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε κύμινο. Μπορούμε αντί για κατσαρόλα να χρησιμοποιήσουμε γάστρα με όλα τα υλικά σε μέτριο φούρνο ώσπου να "πιει" το νε

Με ξεκάθαρο μήνυμα οι συμμετέχοντες από τη Λητή στο 2ο Τρίαθλο Ωραιοκάστρου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες τριάθλου, διάθλου, ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας που διοργανώθηκαν χθες Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στο Ωραιόκαστρο. Η εκκίνηση έγινε στο δημοτικό κολυμβητήριο του Ωραιοκάστρου.  Όπως και την προηγούμενη φορά υπήρξαν συμμετοχές από τη Λητή, μόνο που αυτή τη φορά οι συμμετέχοντες έδωσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ανέβηκαν στο βάθρο με μπλουζάκια που έγραφαν:

Γιατί η ιστορία του Δήμου Ωραιοκάστρου δεν περιλαμβάνει τη Μυγδονία;

Αν κάποιος επισκεφθεί την ιστοσελίδα του Δήμου Ωραιοκάστρου το πρώτο πράγμα που εμφανίζεται είναι η κεντρική σελίδα η οποία σε παραπέμπει στην περιγραφή και την ιστορία του. Από περιέργεια επισκεφθήκαμε την ιστορία του Δήμου Ωραιοκάστρου στη διευθυνση https://oraiokastro.gr/o-dimos/istoria-chartes/  . Αυτό που αντικρίζει κανείς είναι μία ιστορία που περιορίζεται σε αυτό που οριζόταν Δήμος Ωραιοκάστρου πριν το 2010. Αυτό το επιβεβαιώνει και το φυλλάδιο που έχει την ιστορία το οποίο γράφει ξεκάθαρα ότι είναι από το 2010... Και να σκεφτεί κανείς ότι η ιστοσελίδα ανανεώθηκε το 2020... Αυτό λοιπόν που ανακαλύπτει κανείς είναι ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά στην ιστορία του δήμου από την μεριά της Μυγδονίας. Αν λοιπόν εκεί στο Δήμο Ωραιοκάστρου οι υπεύθυνοι δεν γνωρίζουν την ιστορία από την εδώ μεριά του δήμου, μπορούμε να τους βοηθήσουμε αναφέροντας κάποια από τα σημαντικά ιστορικά ευρήματα που έχει η Μυγδονία: