Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018

"Μεγάλη προσπάθεια αλλά τεράστιο το προβλήμα του γηπέδου" σύμφωνα με τον αρχηγό του Μακεδονικού Λητής

Συνέντευξη εφ'όλης της ύλης μας παραχώρησε ο
αρχηγός του Μακεδονικού Λητής
Συνέντευξη εφ'όλης της ύλης μας παραχώρησε ο αρχηγός του Μακεδονικού Λητής, Μπαμπάτσικος Θωμάς. Μιλήσαμε για την πορεία του Μακεδονικού Λητής την αγωνιστική χρονιά που μόλις τελείωσε, τα σχέδια για το μέλλον, το ευχάριστο γεγονός του καλέσματος στην Εθνική ομάδα U-17 του παίκτη του Μακεδονικού Λητής Κουρφαλίδη Χρήστου, αλλά και τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στο γήπεδο. 


-Εκληρώθηκαν τη σεζόν που μας πέρασε οι στόχοι της ομάδας;
Οι στόχοι ήταν άλλοι. Δεν ήταν επιτυχημένη χρονιά όπως την είχαμε σχεδιάσει. Είχαμε βάλει στόχο να παίξουμε στα play off και για ένα μόλις βαθμό μπήκαμε στην διαδικασία των play out, όπου η ομάδα σώθηκε από τον πρώτο κιόλας αγώνα σχετικά εύκολα νικώντας την ομάδα της Ασσήρου με σκορ 3-1. 

-Ποιά ήταν τα θετικά της χρονιάς;
Καταρχήν "ανδρώθηκαν" πολλοί νέοι παίκτες και στελέχωσαν το ανδρικό τμήμα. Αυτό μας κάνει να κοιτάμε πιο αισιόδοξα το μέλλον. Στόχος μας είναι να επενδύσουμε σε αυτή τη νέα γενιά και παράληλα να πρωταγωνιστήσουμε στην κατηγορία. 
Το δεύτερο κέρδος από τη φετινή σεζόν ήταν η μεγάλη συσπείρωση του κόσμου. Οι φίλαθλοί μας έδιναν το βροντερό παρών στα εντός και εκτός παιχνίδια και αυτό μας βοηθούσε ψυχολογικά. 
Τέλος, η μεγαλύτερη επιτυχία ήταν η κλήση του αθλητή μας Κουρφαλίδη Χρήστου στην Εθνική ομάδα U-17. 

-Αυτό ήταν όντως μια έκπληξη. Θες να μας πεις περισσότερα για την κλήση του Χρήστου στην Εθνική U-17;
Για μας δεν ήταν έκπληξη. Περιμέναμε ότι κάτι καλό θα γινόταν με το Χρήστο, γιατί και ως παίκτης έχει πολύ καλά στοιχεία, αλλά και ως χαρακτήρας είναι ένα εξαιρετικό παιδί. Είμαστε σίγουροι ότι το μέλλον του ανήκει. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ο μοναδικός παίκτης που έχει κληθεί από ερασιτεχνικό σωματείο απευθείας σε κλιμάκιο. Αυτό δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο.

-Υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον από μεγάλες ομάδες για τον Χρήστο;
Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από ομάδες της Superleague, αλλά και του εξωτερικού. Σύντομα θα υπάρχουν εξελίξεις.

-Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας για τη χρονιά που μας έρχεται;
Η ανάδειξη νέων ταλέντων που θα ακολουθήσουν το παράδειγμα του Χρήστου είναι προτεραιότητα. Ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες και για άλλα παιδιά. Θέλουμε να επιμείνουμε στην καλή δουλειά που ήδη γίνεται στην ομάδα.  Αγωνιστικό στόχο έχουμε θέσει να πρωταγωνιστήσει  ο Μακεδονικός Λητής στην κατηγορία του αυτή τη χρονιά. Για να γίνουν όλα τα παραπάνω θα πρέπει να βελτιώσουμε τις εγκαταστάσεις και την κατάσταση του γηπέδου, η οποία είναι σε τραγική κατάσταση και δεν συνάδει με τα 70 χρόνια της ιστορίας της ομάδος.

-Σε ποια προβλήματα του γηπέδου και των εγκαταστάσεων αναφέρεσαι;
Το σημαντικότερο όλων είναι αγωνιστικός χώρος του γηπέδου. Από το 1993 που φτιάχτηκε το χορτάρι, δεν έχει αντικατασταθεί ξανά. Μιλάμε δηλαδή 25 χρόνια. Η μόνη συντήρηση, όπως το κούρεμα και το λίπασμα,  γίνεται από τους ανθρώπους της διοίκησης με τα λίγα μέσα που διαθέτουν και αυτά από την τσέπη τους. Τα μισά μπεκ ποτίσματος είναι χαλασμένα εδώ και πολύ καιρό και δεν έχουν φτιαχτεί με αποτέλεσμα το χόρτο να είναι σε άθλια κατάσταση. Συγχρόνως, η κατάσταση των κτιρίων είναι πολύ κακή. Ο χώρος με τα αποδυτήρια και τα ντουζ θυμίζει εγκαταλελλειμμένο κτίριο. Ο μόνος που μπορεί και οφείλει να βοηθήσει είναι ο Δήμος και πιστεύω ότι έχει αργήσει πάρα πολύ. Βασικά μας έχει ξεχάσει. Θέλω όμως να πιστεύω ότι έστω και αργά η καινούρια σεζόν θα μας βρει σε καλύτερη κατάσταση σε αυτό το θέμα.

-Τι περιμένετε δηλαδή από το Δήμο;
Από τη στιγμή που το γήπεδο είναι δημοτικό, θα πρέπει να κάνει αποκατάσταση των ζημιών και συντήρηση του γηπέδου καθώς και των κτιρίων, όπως κάνει στα υπόλοιπα γήπεδα του Δήμου όπου τα περισσότερα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Είναι κρίμα η βιτρίνα της αθλητικής Λητής και η μοναδική αθλητική εγκατάστασή της να είναι σε αυτήν την κατάσταση. Σε αυτό το γήπεδο αθλούνται πάνω από 100 αθλητές όλων των ηλικιών και γονείς και φίλαθλοι παρακολουθούν τις προπονήσεις και τους αγώνες τους. Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω ότι η οικογένεια του Μακεδονικού θα χαρεί να αγκαλιάσει όλο και περισσότερα παιδιά που έχουν αγάπη για το ποδόσφαιρο, όπως μας αγκαλιάζει τόσα χρόνια ο κόσμος μας. Και όπως προανέφερα, θέλω να πιστεύω ότι η βοήθεια στο κομμάτι του γηπέδου θα έρθει γρήγορα για να έχουμε το χώρο άθλησης που μας αξίζει. 

-Ευχαριστούμε πολύ
Και εγώ σε ευχαριστώ.


Μετά τη συνέντευξη πήγαμε και κάναμε μια μικρή αυτοψία στο χώρο του γηπέδου. Οι φωτογραφίες που βγάλαμε μιλάνε από μόνες τους

Η πινακίδα του γηπέδου Τάσος Παπαδόπουλος

Σιδερένια φθαρμένα δοκάρια αντί για αλουμινίου

Αποδυτήρια-είσοδος των ντουζ

Ντουζ

Ζημιά εστίας από πτώση δέντρου λίγο πριν την προπόνηση

Τα δέντρα μπαίνουν στον αγνωνιστικό χώρο και μπορεί να ξανασυμβεί η εικόνα από πάνω

Εικόνα μέσα από τα ντουζ

Χώρος αποδυτηρίων

Υδραυλικά μέσα στο χώρο των αποδυτηρίων

Αποδυτήρια

Η κατάσταση του χόρτου σε σημείο του γηπέδου
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου