Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ξεκινάει ο Σταθμός Μεταφόρτωση Απορριμάτων (ΣΜΑ) στην Ευκαρπία

Προσθήκη λεζάντας
Τη Δευτέρα 6 Μαρτίου είναι τα εγκαίνια του ΣΜΑ Ευκαρπίας. Παρόλο το προγραμματισμένο της εκδήλωσης, φαίνεται ότι ακόμα υπάρχουν αντιδράσεις μιας και επιβαρύνεται από άποψη μόλυνσης όλη η περιοχή. Μην ξεχνάμε ότι η Λητή έχει από τη μια μεριά το ΧΥΤΑ της Ασσήρου και τώρα στην Ευκαρπία θα είναι ο ΣΜΑ. Διαμαρτυρίες οργανώνονται από τους κατοίκους της περιοχής. Ακολουθεί η ανακοίνωσή τους:


Κινητοποιήσεις ενόψει των εγκαινίων του έργου παρωδία ¨ΣΜΑ Ευκαρπίας¨

  Ο ΦΟΔΣΑ (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) Κ. Μακεδονίας, αφού  έστησε   το φαραωνικό ΣΜΑ (Σταθμό  Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων) στην Ευκαρπία με τα ΜΑΤ, την αστυνομία και τη βιομηχανία μηνύσεων  προχωρά, χωρίς καν άδεια λειτουργίας τη Δευτέρα 6 Μαρτίου στις 11.00 σε εγκαίνια-παρωδία! Ξοδεύει μάλιστα χωρίς ντροπή το εξωφρενικό ποσό των 19.200 € για την φιέστα  χρήματα δικά μας, που δίνουμε στο Δήμο για τα σκουπίδια.

Στη φιέστα θα πάρει μέρος  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – Οικολόγων,  περνώντας στην αντίπερα όχθη, αυτή της εξυπηρέτησης συμφερόντων μεγαλοεργολάβων λησμονώντας τη συμπόρευση των κομμάτων τους με τους κατοίκους. Όπως ακριβώς έκανε  και για την περίφημη άδεια καύσης απορριμμάτων που πήρε ο ΤΙΤΑΝ που ακόμα περιμένουμε να ανακαλέσει η κυβέρνηση  της αριστεράς . Δυστυχώς συνεχίζει το έργο του Μητσοτάκη, ο οποίος περιχαρής επιθεώρησε το έργο με τον κ. Γεράνη να απολύει την ίδια μέρα εργαζόμενους ώστε να απαξιώσει εντελώς το φορέα διαχείρισης και να περάσει ευκολότερα η βιομηχανία σκουπιδιών σε ιδιωτικά συμφέροντα.

 Ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ  ισοπέδωσε  με εκρηκτικά ένα βουνό 500 μέτρα από τα σπίτια και νομίζει πως ισοπέδωσε και την αντίστασή μας. Θεωρεί πως  ο ανυπότακτος λαός της Ευκαρπίας, του Δ. Παύλου Μελά  θα αποδεχτεί να καταντήσει το τασάκι  των σκουπιδιών η περιοχή δίπλα στο ΤΙΤΑΝ και στην παλαιά χωματερή Δερβενίου (η οποία ακόμα και σήμερα ρυπαίνει) και πως θα θάψει κάθε δράση Ορθής Διαχείρισης Απορριμμάτων με διαλογή στην πηγή, επανάχρηση, ανακύκλωση, στην προχωματερή που σχεδίασε με το Φάμελλο, το Μπουτάρη, τον Κυρίζογλου και το Δανιηλίδη.

Σπέρνει ανερυθρίαστα ψέματα για δήθεν οφέλη και δε λέει κουβέντα για τους δρόμους της Ευκαρπίας που δεν αντέχουν 300 απορριμματοφόρα καθημερινά, για τους άλλους ΣΜΑ που ΘΑ γινόταν, όπως ΘΑ γινόταν  το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών, τα υπόλοιπα έργα στη πόλη, το περίφημο περιβαλλοντικό πάρκο – πράσινο σημείο  68 στρέμματα μέσα στο ΣΜΑ, ο ελεγκτικός μηχανισμός, η ανάπλαση του ρέματος του Μύλου και της παλιάς χωματερής Δερβενίου και άλλα πολλά που έταζαν οι προκάτοχοί του κκ Ζουρνάς, Γαλαμάτης, Φάμελλος (νυν Υπουργός Περιβάλλοντος!) κι αποδείχτηκαν χάντρες και καθρεφτάκια για ιθαγενείς!

Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ  ΦΑΡΑΩΝΙΚΟΥ ΣΜΑ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΤΙΤΑΝ  καλεί

α) Φορείς, Συλλόγους και πολίτες  σε ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  την Πέμπτη 2 Μάρτη στο Μικρασιάτικο Σύλλογο  Ευκαρπίας   ώρα 8 το βράδυ όπου θα σχεδιάσουμε τα δικά μας «εγκαίνια» – απαρχή δράσεων και δραστηριοτήτων

β) το Λαό της περιοχής σε συγκέντρωση  τη  Δευτέρα 6 του Μάρτη στις 10:30 στο χώρο μας δίπλα στο ΣΜΑ                                                                                   
                    
γ) τη Διοίκηση και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παύλου Μελά να μπει μπροστά και να υλοποιήσει προηγούμενες ομόφωνες  αποφάσεις, ενάντια στο συγκεκριμένο έργο.
                                                                                
Ώστε να μη λειτουργήσει αυτός ο ΣΜΑ που εναντιώνεται στο περιβάλλον, που συνθλίβει τις ανθρώπινες συνθήκες ζωής στην πόλη και συμπιέζει κάθε έννοια περιβαλλοντικής δικαιοσύνης  μιας περιοχής με την «ακαθόριστη» δυσοσμία, τα ΕΛΠΕ, το ΤΙΤΑΝ, τη ζέουσα Χωματερή Δερβενίου, τις ανεξέλεγκτες μονάδες-μάντρες ανακυκλώσιμων υλικών, τα νταμάρια και σε μια πόλη που η χωματερή στη Μαυροράχη είναι πληγή και βόμβα περιβαλλοντική για το παρόν και το μέλλον της .                                                                                                  
ΟΧΙ στο ΣΜΑ της Ευκαρπίας - ΟΧΙ στα εγκαίνια της αυθαιρεσίας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο φαγητό της Λητής

Πριν έρθει η γαλοπούλα (η οποία δεν είναι ελληνική παράδοση αλλά αμερικάνικη) στο ελληνικό τραπέζι, στη Λητή αυτές τις μέρες (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) το  Ληταίικο γιορτινό τραπέζι είχε συνήθως πράσα με χοιρινό. Σας παραθέτουμε τη συνταγή. Καλές γιορτές και καλή χρονιά. Πράσα με χοιρινό κρέας Βράζουμε το χοιρινό κρέας (1 κιλό) κατά προτίμηση με κόκκαλο με λίγο νερό ώσπου να μαλακώσει. Κόβουμε τα πράσα (2 κιλά) σε μέτρια κομμάτια, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι με ένα φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα πράσα σε πλατιά κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι (και κόκκινο πιπέρι μπορεί να μπει) και αν θέλουμε μια κουταλιά πελτέ ντομάτας.  Ανακατεύουμε κατά διαστήματα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και λίγο ζωμό κρέας, το κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μείνει με το λάδι του. Στο τέλος σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε κύμινο. Μπορούμε αντί για κατσαρόλα να χρησιμοποιήσουμε γάστρα με όλα τα υλικά σε μέτριο φούρνο ώσπου να "πιει" το νε

Με ξεκάθαρο μήνυμα οι συμμετέχοντες από τη Λητή στο 2ο Τρίαθλο Ωραιοκάστρου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες τριάθλου, διάθλου, ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας που διοργανώθηκαν χθες Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στο Ωραιόκαστρο. Η εκκίνηση έγινε στο δημοτικό κολυμβητήριο του Ωραιοκάστρου.  Όπως και την προηγούμενη φορά υπήρξαν συμμετοχές από τη Λητή, μόνο που αυτή τη φορά οι συμμετέχοντες έδωσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ανέβηκαν στο βάθρο με μπλουζάκια που έγραφαν:

Γιατί η ιστορία του Δήμου Ωραιοκάστρου δεν περιλαμβάνει τη Μυγδονία;

Αν κάποιος επισκεφθεί την ιστοσελίδα του Δήμου Ωραιοκάστρου το πρώτο πράγμα που εμφανίζεται είναι η κεντρική σελίδα η οποία σε παραπέμπει στην περιγραφή και την ιστορία του. Από περιέργεια επισκεφθήκαμε την ιστορία του Δήμου Ωραιοκάστρου στη διευθυνση https://oraiokastro.gr/o-dimos/istoria-chartes/  . Αυτό που αντικρίζει κανείς είναι μία ιστορία που περιορίζεται σε αυτό που οριζόταν Δήμος Ωραιοκάστρου πριν το 2010. Αυτό το επιβεβαιώνει και το φυλλάδιο που έχει την ιστορία το οποίο γράφει ξεκάθαρα ότι είναι από το 2010... Και να σκεφτεί κανείς ότι η ιστοσελίδα ανανεώθηκε το 2020... Αυτό λοιπόν που ανακαλύπτει κανείς είναι ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά στην ιστορία του δήμου από την μεριά της Μυγδονίας. Αν λοιπόν εκεί στο Δήμο Ωραιοκάστρου οι υπεύθυνοι δεν γνωρίζουν την ιστορία από την εδώ μεριά του δήμου, μπορούμε να τους βοηθήσουμε αναφέροντας κάποια από τα σημαντικά ιστορικά ευρήματα που έχει η Μυγδονία: