Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έφυγε ο Κώστας Θεοδωρίδης

Τον Κώστα Θεοδωρίδη τον γνώρισα το προηγούμενο χρόνο μέσω της κοινής μας αγάπης για την τοπική ενημέρωση μέσω των blog μας. Δεν κατάφερα να τον γνωρίσω καλά, αλλά θυμάμαι έναν άνθρωπο φιλικό, χαμογελαστό που σε έκανε να νιώθεις οικεία. Σίγουρα από εκεί που είναι τώρα θα συνεχίσει να μας βλέπει με το χαμόγελο στα χείλη του. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Εκ μέρους του blog "Τα Νέα της Λητής" 
Σωτηρίου Μάλαμας



Συλλυπήθηκαν με επιστολή τους  η Πολιτεία με Όραμα:

Δύσκολη ημέρα η σημερινή. Τα λόγια δεν έχουν και μεγάλη σημασία. Φίλε μας Κώστα, εμείς θα συνεχίσουμε να σε αγαπάμε. Θα συνεχίσουμε να έχουμε μέσα στην καρδιά μας το γεμάτο αγάπη πρόσωπό σου. Ξέρουμε ότι είναι βαρύ το συναίσθημα να χάνεις δικούς σου ανθρώπους, αλλά η καρδιά μας θα είναι μια λάμψη δίπλα σου. Ο θάνατος λένε είναι η αρχή του ταξιδιού, γι αυτό λοιπόν καλό σου ταξίδι φίλε μας.
ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΓΑΒΟΤΣΗΣ
ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ

και το γραφείο τύπου της Αλληλεγγύης-Ανατροπής:

Λιτός και ανθρώπινος, αγαπητός και προσιτός σε όλο τον κόσμο, πράος, γλυκομίλητος και ταπεινός, με απαράμιλλο ήθος και έντονη κοινωνική παρουσία. Καλόκαρδος και φιλικός προς όλους, αγαπητός και καταδεχτικός στις παρέες, με έντονη κοινωνική προσφορά και χωρίς αισθήματα πολιτικής αντιπαλότητας, πάλευε να προσφέρει κάτι επιπλέον στον τόπο μας. 
Κώστα, εσύ που τόσο άδικα και πρόωρα έφυγες σήμερα από την ζωή, να είσαι σίγουρος ότι η μνήμη σου θα μείνει χαραγμένη σε όλους εμάς που είχαμε τη τύχη να σε γνωρίσουμε.
Φίλε Κώστα σε αποχαιρετούμε με πόνο ψυχής και σου ευχόμαστε καλό παράδεισο.

Το γραφείο τύπου της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ - ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο φαγητό της Λητής

Πριν έρθει η γαλοπούλα (η οποία δεν είναι ελληνική παράδοση αλλά αμερικάνικη) στο ελληνικό τραπέζι, στη Λητή αυτές τις μέρες (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) το  Ληταίικο γιορτινό τραπέζι είχε συνήθως πράσα με χοιρινό. Σας παραθέτουμε τη συνταγή. Καλές γιορτές και καλή χρονιά. Πράσα με χοιρινό κρέας Βράζουμε το χοιρινό κρέας (1 κιλό) κατά προτίμηση με κόκκαλο με λίγο νερό ώσπου να μαλακώσει. Κόβουμε τα πράσα (2 κιλά) σε μέτρια κομμάτια, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι με ένα φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα πράσα σε πλατιά κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι (και κόκκινο πιπέρι μπορεί να μπει) και αν θέλουμε μια κουταλιά πελτέ ντομάτας.  Ανακατεύουμε κατά διαστήματα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και λίγο ζωμό κρέας, το κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μείνει με το λάδι του. Στο τέλος σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε κύμινο. Μπορούμε αντί για κατσαρόλα να χρησιμοποιήσουμε γάστρα με όλα τα υλικά σε μέτριο φούρνο ώσπου να "πιει" το νε

Με ξεκάθαρο μήνυμα οι συμμετέχοντες από τη Λητή στο 2ο Τρίαθλο Ωραιοκάστρου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες τριάθλου, διάθλου, ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας που διοργανώθηκαν χθες Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στο Ωραιόκαστρο. Η εκκίνηση έγινε στο δημοτικό κολυμβητήριο του Ωραιοκάστρου.  Όπως και την προηγούμενη φορά υπήρξαν συμμετοχές από τη Λητή, μόνο που αυτή τη φορά οι συμμετέχοντες έδωσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ανέβηκαν στο βάθρο με μπλουζάκια που έγραφαν:

Γιατί η ιστορία του Δήμου Ωραιοκάστρου δεν περιλαμβάνει τη Μυγδονία;

Αν κάποιος επισκεφθεί την ιστοσελίδα του Δήμου Ωραιοκάστρου το πρώτο πράγμα που εμφανίζεται είναι η κεντρική σελίδα η οποία σε παραπέμπει στην περιγραφή και την ιστορία του. Από περιέργεια επισκεφθήκαμε την ιστορία του Δήμου Ωραιοκάστρου στη διευθυνση https://oraiokastro.gr/o-dimos/istoria-chartes/  . Αυτό που αντικρίζει κανείς είναι μία ιστορία που περιορίζεται σε αυτό που οριζόταν Δήμος Ωραιοκάστρου πριν το 2010. Αυτό το επιβεβαιώνει και το φυλλάδιο που έχει την ιστορία το οποίο γράφει ξεκάθαρα ότι είναι από το 2010... Και να σκεφτεί κανείς ότι η ιστοσελίδα ανανεώθηκε το 2020... Αυτό λοιπόν που ανακαλύπτει κανείς είναι ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά στην ιστορία του δήμου από την μεριά της Μυγδονίας. Αν λοιπόν εκεί στο Δήμο Ωραιοκάστρου οι υπεύθυνοι δεν γνωρίζουν την ιστορία από την εδώ μεριά του δήμου, μπορούμε να τους βοηθήσουμε αναφέροντας κάποια από τα σημαντικά ιστορικά ευρήματα που έχει η Μυγδονία: