Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Απαράδεκτες οι συνθήκες για τους ανθρώπους στο κέντρο φιλοξενίας του Δερβενίου (φωτογραφίες)


Όποιος πάει προς το κέντρο φιλοξενίας του Δερβενίου έρχεται πρώτα σε επαφή με μια δυσωδία, η οποία απλώνεται σε όλη την περιοχή. Με λίγη παρατηρητικότητα αντιλαμβάνεται κανείς ότι αυτή η άσχημη μυρωδιά προέρχεται από τα νερά που βγαίνουν από το κέντρο. Είναι απαράδεκτο να υπάρχει τέτοια μυρωδιά και τέτοια έλλειψη υποδομών σε ένα χώρο όπου μένουν παιδιά και ηλικιωμένοι. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης κ. Τόσκας είχε μιλήσει λίγο καιρό πριν για "οργανωμένες δομές". Αυτό εννοούσε; Η μυρωδιά και τα λύματα θέτουν σε άμεσο κίνδυνο την υγεία των ανθρώπων εκεί μέσα.  

Δείτε τις φωτογραφίες:











Σχόλια

  1. Εγώ θα έλεγα στόν συντάκτη αυτού του άρθρου να αναλογιστεί τις συνθήκες στις οποίες ζούν χιλιάδες άστεγοι Ελληνες στα παγκάκια και στα πάρκα της χώρας μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο συντακτης του αρθρου γνωριζει τις συνθηκες των αστεγων στη χωρα μας μιας και ειναι μελος κοινωνικης κουζινας που παρεχει τροφη σε αστεγους συνανθρωπους μας. Ο συντακτης αυτου του αρθρου δε χωριζει επισης τους ανθρωπους βασει φυλου η καταγωγης. Τους βλεπει ολους ως ανθρωπους. Και τελος οι αστεγοι της χωρας μας δεν αποτελουν κυριοθεμα για ενα τοπικο blog οπως "Τα Νεα της Λητης" αλλα για καποιο πανελλαδικης εμβελειας μεσο. Απο την αλλη το Δερβενι χωροταξικα ανηκει στην περιοχη της Λητης και οτιδηποτε γινεται εκει αποτελει ειδηση για το παρον blog. Θα χαρουμε ομως πολυ να δημοσιευσουνε το δικο σας αρθρο για το θεμα των αστεγων στη χωρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο φαγητό της Λητής

Πριν έρθει η γαλοπούλα (η οποία δεν είναι ελληνική παράδοση αλλά αμερικάνικη) στο ελληνικό τραπέζι, στη Λητή αυτές τις μέρες (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) το  Ληταίικο γιορτινό τραπέζι είχε συνήθως πράσα με χοιρινό. Σας παραθέτουμε τη συνταγή. Καλές γιορτές και καλή χρονιά. Πράσα με χοιρινό κρέας Βράζουμε το χοιρινό κρέας (1 κιλό) κατά προτίμηση με κόκκαλο με λίγο νερό ώσπου να μαλακώσει. Κόβουμε τα πράσα (2 κιλά) σε μέτρια κομμάτια, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι με ένα φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα πράσα σε πλατιά κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι (και κόκκινο πιπέρι μπορεί να μπει) και αν θέλουμε μια κουταλιά πελτέ ντομάτας.  Ανακατεύουμε κατά διαστήματα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και λίγο ζωμό κρέας, το κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μείνει με το λάδι του. Στο τέλος σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε κύμινο. Μπορούμε αντί για κατσαρόλα να χρησιμοποιήσουμε γάστρα με όλα τα υλικά σε μέτριο φούρνο ώσπου να "πιει" το νε

Με ξεκάθαρο μήνυμα οι συμμετέχοντες από τη Λητή στο 2ο Τρίαθλο Ωραιοκάστρου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες τριάθλου, διάθλου, ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας που διοργανώθηκαν χθες Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στο Ωραιόκαστρο. Η εκκίνηση έγινε στο δημοτικό κολυμβητήριο του Ωραιοκάστρου.  Όπως και την προηγούμενη φορά υπήρξαν συμμετοχές από τη Λητή, μόνο που αυτή τη φορά οι συμμετέχοντες έδωσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ανέβηκαν στο βάθρο με μπλουζάκια που έγραφαν:

Γιατί η ιστορία του Δήμου Ωραιοκάστρου δεν περιλαμβάνει τη Μυγδονία;

Αν κάποιος επισκεφθεί την ιστοσελίδα του Δήμου Ωραιοκάστρου το πρώτο πράγμα που εμφανίζεται είναι η κεντρική σελίδα η οποία σε παραπέμπει στην περιγραφή και την ιστορία του. Από περιέργεια επισκεφθήκαμε την ιστορία του Δήμου Ωραιοκάστρου στη διευθυνση https://oraiokastro.gr/o-dimos/istoria-chartes/  . Αυτό που αντικρίζει κανείς είναι μία ιστορία που περιορίζεται σε αυτό που οριζόταν Δήμος Ωραιοκάστρου πριν το 2010. Αυτό το επιβεβαιώνει και το φυλλάδιο που έχει την ιστορία το οποίο γράφει ξεκάθαρα ότι είναι από το 2010... Και να σκεφτεί κανείς ότι η ιστοσελίδα ανανεώθηκε το 2020... Αυτό λοιπόν που ανακαλύπτει κανείς είναι ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά στην ιστορία του δήμου από την μεριά της Μυγδονίας. Αν λοιπόν εκεί στο Δήμο Ωραιοκάστρου οι υπεύθυνοι δεν γνωρίζουν την ιστορία από την εδώ μεριά του δήμου, μπορούμε να τους βοηθήσουμε αναφέροντας κάποια από τα σημαντικά ιστορικά ευρήματα που έχει η Μυγδονία: