Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Καμπάνια για τους πρόσφυγες ξεκινά ο δήμος Ωραιοκάστρου.

ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
dimarxos@oraiokastro.gr

Καμπάνια για τους πρόσφυγες ξεκινά ο δήμος Ωραιοκάστρου.

Πρώτος ο δήμος Ωραιοκάστρου βρέθηκε κοντά στους πρόσφυγες του στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου (1090) αποδεικνύοντας στην πράξη ότι οι πολίτες του δεν διακατέχονται ούτε από ρατσισμό, ούτε από ξενοφοβικό σύνδρομο. Ανοίγοντας την αγκαλιά του στους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες έστειλε νωρίς το πρωί συνεργεία καθαριότητας του δήμου, τα οποία προέβησαν στον καθαρισμό του στρατοπέδου. Στη συνέχεια, ρούχα και είδη υπόδησης φορτώθηκαν σε φορτηγό του δήμου και προσφέρθηκαν για την ανακούφιση των χιλιάδων προσφύγων.

Μάλιστα, καλεί όλους τους συμπολίτες μας να ανταποκριθούν στην πρωτοβουλία αυτή της δημοτικής αρχής και να συνεισφέρουν όσο μπορούν από το υστέρημά τους, προσφέροντας προϊόντα από την παρακάτω λίστα:

1)    Συσκευασμένα τρόφιμα (κρουασάν, μπισκότα, γάλα εβαπορέ και μακράς διαρκείας, χυμούς, βρεφικές κρέμες και γάλατα)
2)    Είδη προσωπικής υγιεινής (χαρτί υγείας, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σερβιέτες, μωρομάντηλα, βρεφικές πάνες, σαπούνια)
3)    Είδη ένδυσης και υπόδησης (παπούτσια όλων των ειδών, μπουφάν, αδιάβροχα)
4)    Παιχνίδια

Η συγκέντρωση όλων των ειδών θα γίνεται καθημερινά από τις 8.30 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι στο ισόγειο του δημαρχείου Ωραιοκάστρου από την ερχόμενη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου.

Αυτοτελές γραφείο επικοινωνίας
και δημοσίων σχέσεων 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο φαγητό της Λητής

Πριν έρθει η γαλοπούλα (η οποία δεν είναι ελληνική παράδοση αλλά αμερικάνικη) στο ελληνικό τραπέζι, στη Λητή αυτές τις μέρες (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) το  Ληταίικο γιορτινό τραπέζι είχε συνήθως πράσα με χοιρινό. Σας παραθέτουμε τη συνταγή. Καλές γιορτές και καλή χρονιά. Πράσα με χοιρινό κρέας Βράζουμε το χοιρινό κρέας (1 κιλό) κατά προτίμηση με κόκκαλο με λίγο νερό ώσπου να μαλακώσει. Κόβουμε τα πράσα (2 κιλά) σε μέτρια κομμάτια, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι με ένα φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα πράσα σε πλατιά κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι (και κόκκινο πιπέρι μπορεί να μπει) και αν θέλουμε μια κουταλιά πελτέ ντομάτας.  Ανακατεύουμε κατά διαστήματα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και λίγο ζωμό κρέας, το κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μείνει με το λάδι του. Στο τέλος σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε κύμινο. Μπορούμε αντί για κατσαρόλα να χρησιμοποιήσουμε γάστρα με όλα τα υλικά σε μέτριο φούρνο ώσπου να "πιει" το νε

Με ξεκάθαρο μήνυμα οι συμμετέχοντες από τη Λητή στο 2ο Τρίαθλο Ωραιοκάστρου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες τριάθλου, διάθλου, ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας που διοργανώθηκαν χθες Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στο Ωραιόκαστρο. Η εκκίνηση έγινε στο δημοτικό κολυμβητήριο του Ωραιοκάστρου.  Όπως και την προηγούμενη φορά υπήρξαν συμμετοχές από τη Λητή, μόνο που αυτή τη φορά οι συμμετέχοντες έδωσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ανέβηκαν στο βάθρο με μπλουζάκια που έγραφαν:

Γιατί η ιστορία του Δήμου Ωραιοκάστρου δεν περιλαμβάνει τη Μυγδονία;

Αν κάποιος επισκεφθεί την ιστοσελίδα του Δήμου Ωραιοκάστρου το πρώτο πράγμα που εμφανίζεται είναι η κεντρική σελίδα η οποία σε παραπέμπει στην περιγραφή και την ιστορία του. Από περιέργεια επισκεφθήκαμε την ιστορία του Δήμου Ωραιοκάστρου στη διευθυνση https://oraiokastro.gr/o-dimos/istoria-chartes/  . Αυτό που αντικρίζει κανείς είναι μία ιστορία που περιορίζεται σε αυτό που οριζόταν Δήμος Ωραιοκάστρου πριν το 2010. Αυτό το επιβεβαιώνει και το φυλλάδιο που έχει την ιστορία το οποίο γράφει ξεκάθαρα ότι είναι από το 2010... Και να σκεφτεί κανείς ότι η ιστοσελίδα ανανεώθηκε το 2020... Αυτό λοιπόν που ανακαλύπτει κανείς είναι ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά στην ιστορία του δήμου από την μεριά της Μυγδονίας. Αν λοιπόν εκεί στο Δήμο Ωραιοκάστρου οι υπεύθυνοι δεν γνωρίζουν την ιστορία από την εδώ μεριά του δήμου, μπορούμε να τους βοηθήσουμε αναφέροντας κάποια από τα σημαντικά ιστορικά ευρήματα που έχει η Μυγδονία: