Κάθε μεσημέρι πολλοί γονείς παραλαμβάνουν τα παιδιά τους από το σχολείο της Λητής. Υπάρχουν αυτοί που θα παρκάρουν λίγο πιο μακριά, αλλά υπάρχουν και αυτοί που θα παρκάρουν ακριβώς μπροστά από το Δημοτικό Σχολείο Λητής πάντω στο πεζοδρόμιο ή θα βγάλουν αλάρμ κλείνοντας τη μια λωρίδα του δρόμου, προκαλώντας και κυκλοφοριακό κομφούζιο και θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα παιδιών και γονέων. Όπως φαίνεται και από τις εικόνες οι οδηγοί δε σεβάστηκαν ούτε το πεζοδρόμιο, ούτε τη διάβαση των μαθητών. Χαρακτηριστικό της όλης νοοτροπίας είναι ότι ο οδηγός ενός αμαξιού που έκλεισε ολόκληρη τη λωρίδα με αλάρμ ήταν ένστολος αστυνομικός!
Πριν έρθει η γαλοπούλα (η οποία δεν είναι ελληνική παράδοση αλλά αμερικάνικη) στο ελληνικό τραπέζι, στη Λητή αυτές τις μέρες (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) το Ληταίικο γιορτινό τραπέζι είχε συνήθως πράσα με χοιρινό. Σας παραθέτουμε τη συνταγή. Καλές γιορτές και καλή χρονιά. Πράσα με χοιρινό κρέας Βράζουμε το χοιρινό κρέας (1 κιλό) κατά προτίμηση με κόκκαλο με λίγο νερό ώσπου να μαλακώσει. Κόβουμε τα πράσα (2 κιλά) σε μέτρια κομμάτια, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι με ένα φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα πράσα σε πλατιά κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι (και κόκκινο πιπέρι μπορεί να μπει) και αν θέλουμε μια κουταλιά πελτέ ντομάτας. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και λίγο ζωμό κρέας, το κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μείνει με το λάδι του. Στο τέλος σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε κύμινο. Μπορούμε αντί για κατσαρόλα να χρησιμοποιήσουμε γάστρα με όλα τα υλικά σε μέτριο φούρνο ώσπου να "πιει" το νε
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου