Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δωρεά 300 στρεμμάτων της Λητής θέλει να κάνει ο δήμαρχος (αναδημοσίευση)


Στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου "το κερασάκι" ήρθε στο τέλος και αφού αρκετοί σύμβουλοι είχαν ήδη αποχωρήσει. Ο δήμαρχος κ. Γαβότσης ενημέρωσε το σώμα για τις συζητήσεις τις οποίες είχε με τον πρόεδρο της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής με σκοπό να τους παραχωρήσει ο δήμος 300 στρέμματα δημοτικής γης στην περιοχή "Μεριάς" της Λητής. Η παραχώρηση θα είναι δωρεάν αφού όπως δήλωσε ο κ. Γαβότσης θα γίνει σύμφωνα με το άρθρο 185 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.

Με βάση τα όσα ανέφερε ο κ. Γαβότσης (βλέπε βίντεο), η Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή θέλει να φύγει από την περιοχή της Θέρμης στην οποία βρίσκεται σήμερα διότι το ενοίκιο που πληρώνει είναι πολύ ακριβό κι έτσι προσφέρθηκε ο "χουβαρντάς" δήμαρχός μας να τους χαρίσει 300 στρέμματα δημοτικής γης στη Λητή.

Στα 300 αυτά στρέμματα η Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή (προσπαθεί να πάρει και άλλα 300 από το δήμο Λαγκαδά) θα φτιάξει ένα πρότυπο αγρόκτημα στο οποίο θα επενδύσει 10 εκατομμύρια ευρώ σε διάστημα 5 χρόνων. Στο αγρόκτημα θα μεταφερθούν 120 αγελάδες και 26.500 κοτόπουλα και γαλοπούλες.

Με τα σχέδιά του αυτά ο κ. Γαβότσης "συνέδεσε το νήμα" με τις χειρότερες στιγμές της προηγούμενης θητείας του στο δήμο Μυγδονίας, καθώς η τελευταία απόφαση της διοίκησής του το 2010, πριν παραδώσει στο Σαραμάντο, ήταν η δωρεάν παραχώρηση στη Μητρόπολη Λαγκαδά 50 στρεμμάτων στον ορεινό όγκο της Λητής (σε μια περιοχή με καταπληκτική θέα) για να κατασκευάσει συνεδριακό κέντρο. Η απόφαση εκείνη ακυρώθηκε από την Περιφέρεια μετά από προσφυγή πολιτών του Ωραιοκάστρου (μεταξύ αυτών και ο γράφων). Την ίδια κατάληξη θα έχει και η νέα παραχώρηση που ο "χουβαρντάς" κ. Γαβότσης έχει στα "σκαριά".

(Βίντεο και κείμενο από τον Τροχό)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο φαγητό της Λητής

Πριν έρθει η γαλοπούλα (η οποία δεν είναι ελληνική παράδοση αλλά αμερικάνικη) στο ελληνικό τραπέζι, στη Λητή αυτές τις μέρες (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) το  Ληταίικο γιορτινό τραπέζι είχε συνήθως πράσα με χοιρινό. Σας παραθέτουμε τη συνταγή. Καλές γιορτές και καλή χρονιά. Πράσα με χοιρινό κρέας Βράζουμε το χοιρινό κρέας (1 κιλό) κατά προτίμηση με κόκκαλο με λίγο νερό ώσπου να μαλακώσει. Κόβουμε τα πράσα (2 κιλά) σε μέτρια κομμάτια, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι με ένα φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα πράσα σε πλατιά κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι (και κόκκινο πιπέρι μπορεί να μπει) και αν θέλουμε μια κουταλιά πελτέ ντομάτας.  Ανακατεύουμε κατά διαστήματα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και λίγο ζωμό κρέας, το κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μείνει με το λάδι του. Στο τέλος σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε κύμινο. Μπορούμε αντί για κατσαρόλα να χρησιμοποιήσουμε γάστρα με όλα τα υλικά σε μέτριο φούρνο ώσπου να "πιει" το νε

Με ξεκάθαρο μήνυμα οι συμμετέχοντες από τη Λητή στο 2ο Τρίαθλο Ωραιοκάστρου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες τριάθλου, διάθλου, ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας που διοργανώθηκαν χθες Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στο Ωραιόκαστρο. Η εκκίνηση έγινε στο δημοτικό κολυμβητήριο του Ωραιοκάστρου.  Όπως και την προηγούμενη φορά υπήρξαν συμμετοχές από τη Λητή, μόνο που αυτή τη φορά οι συμμετέχοντες έδωσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ανέβηκαν στο βάθρο με μπλουζάκια που έγραφαν:

Γιατί η ιστορία του Δήμου Ωραιοκάστρου δεν περιλαμβάνει τη Μυγδονία;

Αν κάποιος επισκεφθεί την ιστοσελίδα του Δήμου Ωραιοκάστρου το πρώτο πράγμα που εμφανίζεται είναι η κεντρική σελίδα η οποία σε παραπέμπει στην περιγραφή και την ιστορία του. Από περιέργεια επισκεφθήκαμε την ιστορία του Δήμου Ωραιοκάστρου στη διευθυνση https://oraiokastro.gr/o-dimos/istoria-chartes/  . Αυτό που αντικρίζει κανείς είναι μία ιστορία που περιορίζεται σε αυτό που οριζόταν Δήμος Ωραιοκάστρου πριν το 2010. Αυτό το επιβεβαιώνει και το φυλλάδιο που έχει την ιστορία το οποίο γράφει ξεκάθαρα ότι είναι από το 2010... Και να σκεφτεί κανείς ότι η ιστοσελίδα ανανεώθηκε το 2020... Αυτό λοιπόν που ανακαλύπτει κανείς είναι ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά στην ιστορία του δήμου από την μεριά της Μυγδονίας. Αν λοιπόν εκεί στο Δήμο Ωραιοκάστρου οι υπεύθυνοι δεν γνωρίζουν την ιστορία από την εδώ μεριά του δήμου, μπορούμε να τους βοηθήσουμε αναφέροντας κάποια από τα σημαντικά ιστορικά ευρήματα που έχει η Μυγδονία: