Συνεχόμενα κρούσματα διαρρήξεων ταλανίζουν τα νοικοκυριά στη Λητή τα τελευταία 24ωρα. Πολλές οικείες έχουν παραβιαστεί και μερικές όχι για πρώτη φορά. Τελευταίο κρούσμα πριν λίγες ώρες (στις 20:00 της 18ης Μάρτη). Οι διαρρήκτες προσπάθησαν να μπουν από το παράθυρο (το οποίο είναι σε κοινή θέα από πολλά γύρω σπίτια. Έγιναν αντιληπτοί από τον έφηβο του σπιτιού που μόλις γυρνούσε από την προπόνηση. Με φωνές κατάφερε να τους τρέψει σε φυγή. Ένα αυτοκίνητο τους περίμενε σε παρακείμενο δρόμο και έφυγαν. Η αστυνομία απλά ήρθε για τα μάτια του κόσμου...
Πριν έρθει η γαλοπούλα (η οποία δεν είναι ελληνική παράδοση αλλά αμερικάνικη) στο ελληνικό τραπέζι, στη Λητή αυτές τις μέρες (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) το Ληταίικο γιορτινό τραπέζι είχε συνήθως πράσα με χοιρινό. Σας παραθέτουμε τη συνταγή. Καλές γιορτές και καλή χρονιά. Πράσα με χοιρινό κρέας Βράζουμε το χοιρινό κρέας (1 κιλό) κατά προτίμηση με κόκκαλο με λίγο νερό ώσπου να μαλακώσει. Κόβουμε τα πράσα (2 κιλά) σε μέτρια κομμάτια, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι με ένα φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα πράσα σε πλατιά κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι (και κόκκινο πιπέρι μπορεί να μπει) και αν θέλουμε μια κουταλιά πελτέ ντομάτας. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και λίγο ζωμό κρέας, το κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μείνει με το λάδι του. Στο τέλος σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε κύμινο. Μπορούμε αντί για κατσαρόλα να χρησιμοποιήσουμε γάστρα με όλα τα υλικά σε μέτριο φούρνο ώσπου να "πιει" το νε
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου