Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα του Ωραιοκάστρου "Χρόνος" ο κύριος Παπαχρήστος Νίκος, πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Ω. μας ενημερώνει ότι το νερό είναι πλέον πόσιμο στο Δρυμό και ότι οι ρυθμοί αποκατάστασης του δικτύου είναι "τάχιστοι". Το αν εμπιστεύονται τον Δήμο στο θέμα του νερού ας το απαντήσουν οι κάτοικοι του Δρυμού αλλά και της Λητής. Χαρακτηριστικό είναι το σκεπτικό του κύριου Παπαχρήστου: "Ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο που λέγεται πόσιμο νερό" θα τονίσει στη συνέντευξη. Το πόσιμο νερό κύριο Παπαχρήστο δεν είναι νέο κεφάλαιο! Νέο κεφάλαιο είναι μια έξτρα παροχή-υπηρεσία στους δημότες! Το νερό είναι βασική ανάγκη! Και είναι αν μη τι άλλο ντροπή να το διαφημίζετε προεκλογικά ως έργο, ενώ έπρεπε να είναι εξασφαλισμένο για όλους τους δημότες εξ αρχής!
Πριν έρθει η γαλοπούλα (η οποία δεν είναι ελληνική παράδοση αλλά αμερικάνικη) στο ελληνικό τραπέζι, στη Λητή αυτές τις μέρες (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) το Ληταίικο γιορτινό τραπέζι είχε συνήθως πράσα με χοιρινό. Σας παραθέτουμε τη συνταγή. Καλές γιορτές και καλή χρονιά. Πράσα με χοιρινό κρέας Βράζουμε το χοιρινό κρέας (1 κιλό) κατά προτίμηση με κόκκαλο με λίγο νερό ώσπου να μαλακώσει. Κόβουμε τα πράσα (2 κιλά) σε μέτρια κομμάτια, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι με ένα φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα πράσα σε πλατιά κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι (και κόκκινο πιπέρι μπορεί να μπει) και αν θέλουμε μια κουταλιά πελτέ ντομάτας. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και λίγο ζωμό κρέας, το κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μείνει με το λάδι του. Στο τέλος σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε κύμινο. Μπορούμε αντί για κατσαρόλα να χρησιμοποιήσουμε γάστρα με όλα τα υλικά σε μέτριο φούρνο ώσπου να "πιει" το νε
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου