Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

600+ τόνοι αλάτι αποχιονισμού μόνο για τη Μυγδονία!

Τι συμβαίνει με τους τόνους αλάτι που σαπίζουν στο δημοτικό εργοτάξιο στα ΣΙΛΟ Δρυμού;

Ούτε έναν ούτε δύο αλλά πάνω από 600 τόνους αλάτι έχει εναποθέσει η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ωραιοκάστρου στο δημοτικό εργοτάξιο στα ΣΙΛΟ Δρυμού. Πρόκειται για μια τεράστια ποσότητα αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Δήμος Φλώρινας παρήγγειλε για φέτος το χειμώνα 2.000 τόνους. Πόσο δε μάλλον όταν σκεφτεί κανείς ότι η ποσότητα αυτή είναι μόνο για τα τρία χωριά της Μυγδονίας;


Το χειρότερο είναι ότι σε αντίθεση με ότι γινόταν μέχρι τώρα, η ποσότητα αυτή, δεν έμεινε στον προμηθευτή για αποθήκευση μέχρι να χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί αλλά αφέθηκε εκτεθειμένη στον ήλιο και τη βροχή και έτσι με μαθηματική ακρίβεια σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα πετρώσει, θα είναι ακατάλληλη προς χρήση και θα αποτελεί και πονοκέφαλο η απομάκρυνσή της καθώς έχει καταλάβει ολόκληρο τον αύλειο χώρο του εργοταξίου.

Η Πολιτική Προστασία θα πρέπει απαντήσει δημόσια γιατί να σαπίζουν τόσες χιλιάδες ευρώ από το ταμείο του Δήμου. Εάν δεν μπορούσε να τα συντηρήσει γιατί δεν φρόντισε να μείνουν στις αποθήκες του προμηθευτή μέχρι να τα χρειαστεί; Μέχρι πότε θα συνεχίσουν να σαπίζουν; 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο φαγητό της Λητής

Πριν έρθει η γαλοπούλα (η οποία δεν είναι ελληνική παράδοση αλλά αμερικάνικη) στο ελληνικό τραπέζι, στη Λητή αυτές τις μέρες (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) το  Ληταίικο γιορτινό τραπέζι είχε συνήθως πράσα με χοιρινό. Σας παραθέτουμε τη συνταγή. Καλές γιορτές και καλή χρονιά. Πράσα με χοιρινό κρέας Βράζουμε το χοιρινό κρέας (1 κιλό) κατά προτίμηση με κόκκαλο με λίγο νερό ώσπου να μαλακώσει. Κόβουμε τα πράσα (2 κιλά) σε μέτρια κομμάτια, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι με ένα φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα πράσα σε πλατιά κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι (και κόκκινο πιπέρι μπορεί να μπει) και αν θέλουμε μια κουταλιά πελτέ ντομάτας.  Ανακατεύουμε κατά διαστήματα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και λίγο ζωμό κρέας, το κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μείνει με το λάδι του. Στο τέλος σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε κύμινο. Μπορούμε αντί για κατσαρόλα να χρησιμοποιήσουμε γάστρα με όλα τα υλικά σε μέτριο φούρνο ώσπου να "πιει" το νε

Με ξεκάθαρο μήνυμα οι συμμετέχοντες από τη Λητή στο 2ο Τρίαθλο Ωραιοκάστρου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες τριάθλου, διάθλου, ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας που διοργανώθηκαν χθες Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στο Ωραιόκαστρο. Η εκκίνηση έγινε στο δημοτικό κολυμβητήριο του Ωραιοκάστρου.  Όπως και την προηγούμενη φορά υπήρξαν συμμετοχές από τη Λητή, μόνο που αυτή τη φορά οι συμμετέχοντες έδωσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ανέβηκαν στο βάθρο με μπλουζάκια που έγραφαν:

Το έθιμο "Σούρβο"

Φωτογραφία από το Σούρβο του 2012 Ανήμερα Πρωτοχρονιάς από νωρίς το πρωί μαζεύονται ανά γειτονιές οι γονείς και ανάβουν φωτιές. Τσιπουράκι και κάνας μεζές για το καλό της χρονιάς. Τα παιδιά ξεκινάνε και πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι λέγοντας τα  κάλαντα. Το σπίτι δίνει κέρασμα που αποτελείται από ξηρούς καρπούς, μανταρίνια και σοκολατάκια στη σακούλα του κάθε παιδιού. Στα μεγαλύτερα παιδιά της ομάδας δίνονται χρήματα. Στο τέλος τα χρήματα μοιράζονται σε ίσα ποσά σε όλα τα παιδιά του "μαχαλά" που συμμετέχουν στο σούρβο. Τα "σύνορα" της κάθε γειτονιάς είναι θέμα γνώσης που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά.