Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

6η συνεχόμενη νίκη για τις γυναίκες του Μυγδονιακού

Για την 14η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Β' Εθνικής Γυναικών, ο Μυγδονιακός κέρδισε στο ΔΑΚ Μυγδονίας στις 21/1/2018 την ομάδα του Πειραματικού με 3--0(25-20)(25-21)(25-19).



Οι δύο ομάδες ακολούθησαν έναν σταθερό αγωνιστικό μοτίβο και στα τρία σετ, που φαίνεται από το τελικό σκορ. Οι Πορτοκαλί επέβαλαν στην αρχή κάθε σετ τον ρυθμό τους, κι ενώ τα κορίτσια του Πειραματικού ακολουθούσαν σε απόσταση αναπνοής, πριν το τέλος κάθε σετ τις σταματούσαν στους 20 πόντους.

Στην επόμενη αγωνιστική ο Μυγδονιακός θα φιλοξενηθεί την Κυριακή 28/1/2018 και ώρα 14:00 στο Ν.Ρύσιο, για να αντιμετωπίσει την ομάδα της Αναγέννησης.

ΜΥΓΔΟΝΙΑΚΟΣ: (Τρύψια Άντζυ) Τσιτσιπλάμη Ελένη (C), Μποσταντζόγλου Ελένη, Αξάρη Αναστασία, Μυλωνά Άννα, Αρνάκη Ελισσάβετ, Χατζίκου Βίκυ, Δάκου Λιάνα (L), Χατζηαστερίου Μαρία (L), Χατζησακούλα Χριστίνα, Καραντάκη Δήμητρα, Καραγιάννη Θέη, Λάκη Μαρία, Γιάμπαστου - Πουλέκα Κατερίνα, Χατζηευστρατίου Μιχαέλα.

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ: (Μανθάτης Βασίλης) Σαλταφερίδου Μάρθα (C), Κύρλα Ελένη, Θωμοπούλου Αγγελική, Καραδήμου Τάνια, Νέτζα Δήμητρα, Καψαχείλη Παναγιώτα, Νικήσιανλη Ελευθερία (L), Κολοκοτρώνη Τάνια, Τσώνη Βασιλική, Καμπούρη Κατερίνα, Καλλέργη Βικτώρια, Στούμπου Αναστασία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο φαγητό της Λητής

Πριν έρθει η γαλοπούλα (η οποία δεν είναι ελληνική παράδοση αλλά αμερικάνικη) στο ελληνικό τραπέζι, στη Λητή αυτές τις μέρες (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) το  Ληταίικο γιορτινό τραπέζι είχε συνήθως πράσα με χοιρινό. Σας παραθέτουμε τη συνταγή. Καλές γιορτές και καλή χρονιά. Πράσα με χοιρινό κρέας Βράζουμε το χοιρινό κρέας (1 κιλό) κατά προτίμηση με κόκκαλο με λίγο νερό ώσπου να μαλακώσει. Κόβουμε τα πράσα (2 κιλά) σε μέτρια κομμάτια, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι με ένα φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα πράσα σε πλατιά κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι (και κόκκινο πιπέρι μπορεί να μπει) και αν θέλουμε μια κουταλιά πελτέ ντομάτας.  Ανακατεύουμε κατά διαστήματα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και λίγο ζωμό κρέας, το κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μείνει με το λάδι του. Στο τέλος σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε κύμινο. Μπορούμε αντί για κατσαρόλα να χρησιμοποιήσουμε γάστρα με όλα τα υλικά σε μέτριο φούρνο ώσπου να "πιει" το νε

Με ξεκάθαρο μήνυμα οι συμμετέχοντες από τη Λητή στο 2ο Τρίαθλο Ωραιοκάστρου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες τριάθλου, διάθλου, ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας που διοργανώθηκαν χθες Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στο Ωραιόκαστρο. Η εκκίνηση έγινε στο δημοτικό κολυμβητήριο του Ωραιοκάστρου.  Όπως και την προηγούμενη φορά υπήρξαν συμμετοχές από τη Λητή, μόνο που αυτή τη φορά οι συμμετέχοντες έδωσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ανέβηκαν στο βάθρο με μπλουζάκια που έγραφαν:

Το έθιμο "Σούρβο"

Φωτογραφία από το Σούρβο του 2012 Ανήμερα Πρωτοχρονιάς από νωρίς το πρωί μαζεύονται ανά γειτονιές οι γονείς και ανάβουν φωτιές. Τσιπουράκι και κάνας μεζές για το καλό της χρονιάς. Τα παιδιά ξεκινάνε και πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι λέγοντας τα  κάλαντα. Το σπίτι δίνει κέρασμα που αποτελείται από ξηρούς καρπούς, μανταρίνια και σοκολατάκια στη σακούλα του κάθε παιδιού. Στα μεγαλύτερα παιδιά της ομάδας δίνονται χρήματα. Στο τέλος τα χρήματα μοιράζονται σε ίσα ποσά σε όλα τα παιδιά του "μαχαλά" που συμμετέχουν στο σούρβο. Τα "σύνορα" της κάθε γειτονιάς είναι θέμα γνώσης που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά.