Πραγματοποιήθηκε στις 2/5/2015 με πολύ μεγάλη επιτυχία το φιλικό τουρνουά μίνι βόλεϊ που διοργάνωσε ο ΜΥΓΔΟΝΙΑΚΟΣ με την συμμετοχή των ομάδων ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΠΕΥΚΩΝ και ATHLETICO. Στα έξι γηπεδάκια μίνι για 2 ώρες αγωνίστηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό περισσότερα από 60 κοριτσάκια του ΜΥΓΔΟΝΙΑΚΟΥ και 40 των άλλων δύο ομάδων. Τα παιδιά που συμμετείχαν, με έτος γέννησης 2003-2007, απόλαυσαν το volley προσφέροντας μεγάλη χαρά στους προπονητές και στους γονείς που τα παρακολούθησαν.
Πριν έρθει η γαλοπούλα (η οποία δεν είναι ελληνική παράδοση αλλά αμερικάνικη) στο ελληνικό τραπέζι, στη Λητή αυτές τις μέρες (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) το Ληταίικο γιορτινό τραπέζι είχε συνήθως πράσα με χοιρινό. Σας παραθέτουμε τη συνταγή. Καλές γιορτές και καλή χρονιά. Πράσα με χοιρινό κρέας Βράζουμε το χοιρινό κρέας (1 κιλό) κατά προτίμηση με κόκκαλο με λίγο νερό ώσπου να μαλακώσει. Κόβουμε τα πράσα (2 κιλά) σε μέτρια κομμάτια, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι με ένα φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα πράσα σε πλατιά κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι (και κόκκινο πιπέρι μπορεί να μπει) και αν θέλουμε μια κουταλιά πελτέ ντομάτας. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και λίγο ζωμό κρέας, το κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μείνει με το λάδι του. Στο τέλος σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε κύμινο. Μπορούμε αντί για κατσαρόλα να χρησιμοποιήσουμε γάστρα με όλα τα υλικά σε μέτριο φούρνο ώσπου να "πιει" το νε
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου