Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της I.F.K. KYOKUSHIN 2015 (ΚΑΡΑΤΕ) στο Ωραιόκαστρο.

Περισσότεροι από 400 αθλητές καράτε από 33 χώρες ηλικίας έως 21 ετών θα συμμετέχουν στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 στο Ωραιόκαστρο. Πρόκειται για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της I.F.K. KYOKUSHIN 2015 (καράτε) που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο «Κονταξοπούλειο» του Ωραιοκάστρου.

Η δημοτική αρχή Ωραιοκάστρου με επικεφαλής τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Αστέριο Γαβότση, μετά από μεθοδευμένη και συστηματική δουλειά κατάφερε να αναδείξει τις αθλητικές υποδομές του δήμου, ώστε να μπορέσει να επιλεγεί από την Ελληνική Ομοσπονδία Παγκρατίου Αθλήματος, η οποία έκρινε ότι συγκεντρώνει τις καλύτερες προϋποθέσεις για τη μεγάλη συνάντηση των αθλητών του Κyokushin.

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, Πέτρος Αταμιάν αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το ερχόμενο Σάββατο ο δήμος αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών, οι οποίοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν το παγκόσμιο πρωτάθλημα. «Η παγκόσμια αυτή διοργάνωση αποτελεί μεγάλη τιμή για τον δήμο μας», αναφέρει ο κ. Αταμιάν και απευθύνει κάλεσμα εκ μέρους της δημοτικής αρχής σε όλο το φίλαθλο κοινό του δήμου αλλά και γενικότερα του νομού Θεσσαλονίκης να αγκαλιάσει τη διοργάνωση. 

Αυτοτελές γραφείο επικοινωνίας 
και δημοσίων σχέσεων 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο φαγητό της Λητής

Πριν έρθει η γαλοπούλα (η οποία δεν είναι ελληνική παράδοση αλλά αμερικάνικη) στο ελληνικό τραπέζι, στη Λητή αυτές τις μέρες (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) το  Ληταίικο γιορτινό τραπέζι είχε συνήθως πράσα με χοιρινό. Σας παραθέτουμε τη συνταγή. Καλές γιορτές και καλή χρονιά. Πράσα με χοιρινό κρέας Βράζουμε το χοιρινό κρέας (1 κιλό) κατά προτίμηση με κόκκαλο με λίγο νερό ώσπου να μαλακώσει. Κόβουμε τα πράσα (2 κιλά) σε μέτρια κομμάτια, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι με ένα φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα πράσα σε πλατιά κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι (και κόκκινο πιπέρι μπορεί να μπει) και αν θέλουμε μια κουταλιά πελτέ ντομάτας.  Ανακατεύουμε κατά διαστήματα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και λίγο ζωμό κρέας, το κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μείνει με το λάδι του. Στο τέλος σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε κύμινο. Μπορούμε αντί για κατσαρόλα να χρησιμοποιήσουμε γάστρα με όλα τα υλικά σε μέτριο φούρνο ώσπου να "πιει" το νε

Με ξεκάθαρο μήνυμα οι συμμετέχοντες από τη Λητή στο 2ο Τρίαθλο Ωραιοκάστρου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες τριάθλου, διάθλου, ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας που διοργανώθηκαν χθες Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στο Ωραιόκαστρο. Η εκκίνηση έγινε στο δημοτικό κολυμβητήριο του Ωραιοκάστρου.  Όπως και την προηγούμενη φορά υπήρξαν συμμετοχές από τη Λητή, μόνο που αυτή τη φορά οι συμμετέχοντες έδωσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ανέβηκαν στο βάθρο με μπλουζάκια που έγραφαν:

Το έθιμο "Σούρβο"

Φωτογραφία από το Σούρβο του 2012 Ανήμερα Πρωτοχρονιάς από νωρίς το πρωί μαζεύονται ανά γειτονιές οι γονείς και ανάβουν φωτιές. Τσιπουράκι και κάνας μεζές για το καλό της χρονιάς. Τα παιδιά ξεκινάνε και πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι λέγοντας τα  κάλαντα. Το σπίτι δίνει κέρασμα που αποτελείται από ξηρούς καρπούς, μανταρίνια και σοκολατάκια στη σακούλα του κάθε παιδιού. Στα μεγαλύτερα παιδιά της ομάδας δίνονται χρήματα. Στο τέλος τα χρήματα μοιράζονται σε ίσα ποσά σε όλα τα παιδιά του "μαχαλά" που συμμετέχουν στο σούρβο. Τα "σύνορα" της κάθε γειτονιάς είναι θέμα γνώσης που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά.