Σύμφωνα με πληροφορίες ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου (που δίνει υποψηφιότητα για πρώτη φορά) έχει δεχτεί ανώνυμα μηνύματα sms στα οποία άγνωστος/οι τον απειλούν και του ζητάνε να φύγει από την περιοχή. Παρόλο το κωμικοτραγικό της υπόθεσης ο υποψήφιος δήμαρχος μας διαβεβαίωσε με χαμόγελα για το γεγονός. Το δικό μας σχόλιο είναι ότι είναι όντως γελοίο το συμβάν και μόνο ως φάρσα μπορεί να γίνει δεχτό. Σε αντίθετη περίπτωση που ο αποστολέας των μηνυμάτων σοβαρολογεί, θα πρέπει να υπάρχει άμεση επέμβαση των ψυχιατρικών υπηρεσιών.
Πριν έρθει η γαλοπούλα (η οποία δεν είναι ελληνική παράδοση αλλά αμερικάνικη) στο ελληνικό τραπέζι, στη Λητή αυτές τις μέρες (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) το Ληταίικο γιορτινό τραπέζι είχε συνήθως πράσα με χοιρινό. Σας παραθέτουμε τη συνταγή. Καλές γιορτές και καλή χρονιά. Πράσα με χοιρινό κρέας Βράζουμε το χοιρινό κρέας (1 κιλό) κατά προτίμηση με κόκκαλο με λίγο νερό ώσπου να μαλακώσει. Κόβουμε τα πράσα (2 κιλά) σε μέτρια κομμάτια, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι με ένα φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα πράσα σε πλατιά κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι (και κόκκινο πιπέρι μπορεί να μπει) και αν θέλουμε μια κουταλιά πελτέ ντομάτας. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και λίγο ζωμό κρέας, το κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μείνει με το λάδι του. Στο τέλος σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε κύμινο. Μπορούμε αντί για κατσαρόλα να χρησιμοποιήσουμε γάστρα με όλα τα υλικά σε μέτριο φούρνο ώσπου να "πιει" το νε
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου