Σύμφωνα με πληροφορίες ο χορός της Γ' Λυκείου του Γυμνασίου-Λυκείου Δρυμού εξελίχθηκε σε διαγωνισμό του πιο "χουβαρντά". Στο χορό (o οποίος έγινε σε κέντρο διασκέδασης στη Λητή) βρέθηκαν 2 νυν μέλη του δημοτικού συμβουλίου και υποψήφιοι με διαφορετικές δημοτικές παρατάξεις. Στη λαχειοφόρο αγορά που έκαναν οι μαθητές-τριες της Γ'Λυκείου ήρθε το έναυσμα για να ξεκινήσει ο "αγώνας". Με επαναλαμβανόμενες αγορές όλο και περισσότερων λαχνών προσπαθούσαν αμφότεροι να ικανοποιήσουν το μαθητικό κοινό. Δε γνωρίζουμε αν βγήκε κάποιος νικητής... Σίγουρα κέρδισε το ταμείο της Γ'Λυκείου για την πενθήμερη εκδρομή που έχει προγραμματιστεί αυτή τη βδομάδα...
Πριν έρθει η γαλοπούλα (η οποία δεν είναι ελληνική παράδοση αλλά αμερικάνικη) στο ελληνικό τραπέζι, στη Λητή αυτές τις μέρες (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) το Ληταίικο γιορτινό τραπέζι είχε συνήθως πράσα με χοιρινό. Σας παραθέτουμε τη συνταγή. Καλές γιορτές και καλή χρονιά. Πράσα με χοιρινό κρέας Βράζουμε το χοιρινό κρέας (1 κιλό) κατά προτίμηση με κόκκαλο με λίγο νερό ώσπου να μαλακώσει. Κόβουμε τα πράσα (2 κιλά) σε μέτρια κομμάτια, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι με ένα φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα πράσα σε πλατιά κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι (και κόκκινο πιπέρι μπορεί να μπει) και αν θέλουμε μια κουταλιά πελτέ ντομάτας. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και λίγο ζωμό κρέας, το κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μείνει με το λάδι του. Στο τέλος σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε κύμινο. Μπορούμε αντί για κατσαρόλα να χρησιμοποιήσουμε γάστρα με όλα τα υλικά σε μέτριο φούρνο ώσπου να "πιει" το νε
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου