Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΟ ΛΑΓΚΑΔΑ


Δια βίου μάθηση για όλους από το δήμο Λαγκαδά
Σειρά διαλέξεων για ενήλικες με επίκαιρα -ιατρικού ενδιαφέροντος κυρίως- θέματα, ξεκινά σύντομα η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαγκαδά.
Οι διαλέξεις αφορούν όλους τους ενήλικες -δημότες και μη του Δήμου Λαγκαδά- και η παρακολούθηση τους είναι δωρεάν. «Οι διαλέξεις γίνονται από διακεκριμένους καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που προσφέρουν τις γνώσεις τους σε όσους ενήλικες το επιθυμούν και παρουσιάζουν τα θέματα των μαθημάτων σε κατανοητή γλώσσα» αναφέρει στο lagadas.net ο αντιδήμαρχος Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης.
Το πρόγραμμα των διαλέξεων θα ξεκινήσει περίπου στα τέλη Οκτώβρη στην αίθουσα εκδηλώσεων των Λουτρών Λαγκαδά και θα πραγματοποιείται μία - δύο φορές την εβδομάδα, μέσα από μια σειρά 15 θεμάτων.
Τα θέματα που θα αναπτυχθούν αφορούν τη νόσο Alzheimer, τον καρκίνο του προστάτη και του παχέος εντέρου, την βαρηκοΐα, την οστεοπόρωση, λουτροθεραπεία, εγκεφαλικά επεισόδια, κατάθλιψη, πνευμονολογικές παθήσεις, αυχενικό σύνδρομο, αλλά και κάποια που δεν έχουν σχέση με την υγεία, όπως πχ. περιβαλλοντική συνείδηση, ο ρόλος της Τρίτης Ηλικίας στην οικογένεια κ.α.
Αν θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή στις διαλέξεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κ. Σοφία Τελίδου στο τηλ.            2394 331029      , κιν.             6977 231565      . Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής μετά το τέλος του προγράμματος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ένα παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο φαγητό της Λητής

Πριν έρθει η γαλοπούλα (η οποία δεν είναι ελληνική παράδοση αλλά αμερικάνικη) στο ελληνικό τραπέζι, στη Λητή αυτές τις μέρες (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) το  Ληταίικο γιορτινό τραπέζι είχε συνήθως πράσα με χοιρινό. Σας παραθέτουμε τη συνταγή. Καλές γιορτές και καλή χρονιά. Πράσα με χοιρινό κρέας Βράζουμε το χοιρινό κρέας (1 κιλό) κατά προτίμηση με κόκκαλο με λίγο νερό ώσπου να μαλακώσει. Κόβουμε τα πράσα (2 κιλά) σε μέτρια κομμάτια, τα ζεματάμε και τα στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε ένα κρεμμύδι με ένα φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα πράσα σε πλατιά κατσαρόλα με αλάτι, πιπέρι (και κόκκινο πιπέρι μπορεί να μπει) και αν θέλουμε μια κουταλιά πελτέ ντομάτας.  Ανακατεύουμε κατά διαστήματα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε και λίγο ζωμό κρέας, το κρέας και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μείνει με το λάδι του. Στο τέλος σβήνουμε με λεμόνι και προσθέτουμε κύμινο. Μπορούμε αντί για κατσαρόλα να χρησιμοποιήσουμε γάστρα με όλα τα υλικά σε μέτριο φούρνο ώσπου να "πιει" το νε

Με ξεκάθαρο μήνυμα οι συμμετέχοντες από τη Λητή στο 2ο Τρίαθλο Ωραιοκάστρου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες τριάθλου, διάθλου, ορεινού τρεξίματος και ορεινής ποδηλασίας που διοργανώθηκαν χθες Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στο Ωραιόκαστρο. Η εκκίνηση έγινε στο δημοτικό κολυμβητήριο του Ωραιοκάστρου.  Όπως και την προηγούμενη φορά υπήρξαν συμμετοχές από τη Λητή, μόνο που αυτή τη φορά οι συμμετέχοντες έδωσαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ανέβηκαν στο βάθρο με μπλουζάκια που έγραφαν:

Το έθιμο "Σούρβο"

Φωτογραφία από το Σούρβο του 2012 Ανήμερα Πρωτοχρονιάς από νωρίς το πρωί μαζεύονται ανά γειτονιές οι γονείς και ανάβουν φωτιές. Τσιπουράκι και κάνας μεζές για το καλό της χρονιάς. Τα παιδιά ξεκινάνε και πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι λέγοντας τα  κάλαντα. Το σπίτι δίνει κέρασμα που αποτελείται από ξηρούς καρπούς, μανταρίνια και σοκολατάκια στη σακούλα του κάθε παιδιού. Στα μεγαλύτερα παιδιά της ομάδας δίνονται χρήματα. Στο τέλος τα χρήματα μοιράζονται σε ίσα ποσά σε όλα τα παιδιά του "μαχαλά" που συμμετέχουν στο σούρβο. Τα "σύνορα" της κάθε γειτονιάς είναι θέμα γνώσης που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά.